yemli av için kamış yardım lütfen

Konu, 'Kamışlar' kısmında oguzhan48 tarafından paylaşıldı.

1. oguzhan48

oguzhan48 oğuzhan

merhaba arkadaşlar,
    genelde çipura karagöz avında yemli olarak kullanmak için http://www.avmarketi.com/asp/product/136798/Lineaeffe-Power-Drive-390cm-Kamis
    yoksa
    http://www.avmarketi.com/asp/product/136805/Lineaeffe-Sea-Master-Carbon-420cm-Kamis'ı mı almalıyım ya da öneriniz olursa yazar misiniz , ogrenciyim max 150 liraya cikabilirim tesekkur ederim simdiden yardiminiz icin :)

2. oguzhan48

oguzhan48 oğuzhan

yardım edebilecek yokmu ?

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Nerede, nasıl bir avlakta avlacaksın? Uzak atış yapman gerekli mi?

Ben sprit surf 3,90 aldığımda bayağı zorlanmıştım. Benimki 50-150 gr atar aralığındaydı ve bana sağır gibi gelmişti. Senin baktığın kamışın biri 100-200 gr atarlı, diğeri 180 gr atara kadar sanırım. Verdiğin linkleri açamıyorum başka yerlerden baktım.

Muhtemelen vuruşları hissetmekte çok zorlanacaksın. Bazı meralarda bu tür uzun kamışlar dejavantaj olmakta, pratik değiller.

Karagöz kayalık avlakların balığı genelde.
    Avlağın birden derinleşen kayalık bir yerse ve çok uzağa atış yapmana gerek yoksa 3,30 - 3,60 metrelik kamışlar bakmak daha isabetli olabilir.

Atarları da ne kadar düşük olursa o kadar hassas olacaktır.
    Mesela 30-120 gr, 40 - 160 gr, 50 -150 gr gibi.

Malzemeni, aslen avlanacağın avlak belirleyecek.

4. oguzhan48

oguzhan48 oğuzhan

akyakada avlanacağım çoğu zaman ve avlak baya kayalık bana önerebiliceğiniz kamış varmı?

5. oguzhan48

oguzhan48 oğuzhan

akyakada kayalık alanda avlancağım ve dediğiniz gibi derin bi yer önerebileceğiniz kamış varmı ?

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Herhangi bir marka model öneremem. Önermek için elimden çok sayıda bu tip modellerin geçmesi lazım.

Baktığınız kamışları bence tercih etmeyin. Eğer sahilden uzun mesafe sonra derinleşen bir kıyıda avlansaydınız o zaman surf kamış tercih etmek mantıklı olabilirdi ama sizin avlağınız kayalık hemen derinleşen bir yer olduğundan daha pratik daha küçük daha az atarlı kamışlar tercih etmeniz daha kullanışlı olacaktır.

Karagöz ve sargoz gibi balıklar kayalık yerlere yakın olacağından ağır kurşun uzak atış yerine hafif kurşunla daha hassas kamışlarla daha başarılı olma ihtimaliniz daha yüksek bana göre.

Kayalıklarda surf kamışı zaptedmek, sabitlemek bile başlı başına sorun zaten.
    3,30'luk 30- 120 gr aralığı atarı olan telespin veya taşıma probleminiz yoksa parçalı kamışlara bakmanız daha mantıklı bana göre.

7. oguzhan48

oguzhan48 oğuzhan

tamam çok teşekkür ederim abi yardımın için