Genelde tekne ile derinsularda av yapar iken bazen de seyrek te olsa kıyıdan olta attığım olmuştur.Kıyı avlarımda kullandığım yem sülünez iken derin sularda karidesi tercih etmekteyim.Kalın sağlıcakla.Rasgele. 02.03.2010 04.03.2010 05.03.2010 11.03.2010 11.08.2009 AHMET VE KEMAL KARDEŞİL İLE BERABER. 13.03.2010 13.08.2009 YEMLİ TAKIM VE ÇAPARİ 16.07.2009 19.08.2009
Ağustosa kadar böyle abi,yakında uskumru kolyoz çapari de başlar ama ağustos tan sonra şubata kadar levrek te levrek.Saygılar kal sağlıcakla.
Küçük mercan ve kara gözleri geri salsaydınız keşke. Hiç boy ayırt etmeden, ne takılmışsa oltanıza almışsınız karaya lütfen daha duyarlı olalım. Büyük mercanlar için diyecek yok. Güzel balıklar varmış meranızda , değerini bilin.
derin sudan gelen balıklar malesef vurgun yiyip geliyo o yüzden arkadaşı eleştirmeden önce derinliği soralım sanırım kendiside balık yaşıycak olsa salıcaktır ama malesef çoktan ölmüş oluyo yüzeye geldiğinde.
Bak dostum beni tanımadığın belli,sirküler ve limitler konusunda en son eleştirilecek biri varsa o da benim,açıklama yapmama zaten gerek yok benim ne şekilde av yaptığımı ve özellikle balıklar ile videolarımı çoğu arkadaşım bilir,heleki 130-140 metrelere bir olta at bakalım şöyle 400-500 gr.ağırlıkla dipten balık ne şekilde gelicek.Sana kızmıyorum sadece diyorum ki öğrenecek çok şeyin var daha çok.Kal sağlıcakla.Rasgele.
Doğru diyorsun dostum 130 metrelerden gelen balık zaten üst sularda vurgunu yemiştir,önemli olan sığ sulardaki av, benim en sığ su avım 50 metrelerden başlar o halde yapacak zaten bir şey yok.Kal sağlıcakla.Rasgele.
yapacak bir şey yok tabiki o derinlikte..genede nefis görünüyorlar..sabah sabah canım çekti valla..kuracaksın sofrayı, yanında bol yeşillik, atacaksın ızgaraya cızır cızır..oyyy oyy oyyyyy..
Harika bir sunum olmuş. Tebrikler. Böyle bol avlarının devamını dilerim. Bunları tuttuğun takımı görmek isterim. Eğer foto koyabilirseniz güzel olur.
Selam Turgay Senı hep barınakta goruyorduk.Degısıklık oldu. assos a gıdıyorum demıstım.levrek gectı gıttı ama yınede denedım. bol mıgrı ( her zamankı gıbı ). senın at cekte mıgrı derdın olmuyor ama bende sardalye ıle avlanıyorum. agustos uzak degılmı ben nısan ıle temmuz arasıda levrek alıyorum. dıger cesıtlemeler harıka. KOLAY GELSIN
Evet doğru söylüyorsunuz ne ben sizi, nede siz beni tanıyorsunuz ve eminim sizi tanımıyan birçok insan var. Bu yüzden bilen bilmeyen herkez bilgilensin diye avınızın niteliklerini belirtmeniz gerekir. Bu şekilde fotoğrafları koyup açıklama yapmazsanız böyle polemik gibi konuşmlar geçer Basınç ve vurgun konusunda araştırmam: Su altında basınçtan etkilenmemizin nedeni vücudumuzdaki hava boşlukları. Bilindiği gibi sıvılar sıkıştırılamaz. İnsan vücudunun %75’i sıvıdan oluşur. Dolayısıyla suyun altına indikçe artan basınçtan dolayı vücudumuzdaki hava boşlukları (iç kulak, akciğerler, sinüsler) problem yaratır. Yukarıya doğru hızlı çıkışlarda basınç azalacağı için bu boşluklardaki hava genişleyerek dokudan dışarıya çıkar, böylece vurgun, hava embolisi gibi hastalıklar ortaya çıkar. Basınçtan etkilenmemizin temel nedeni bu. Aslında balıklar basınçtan etkilenmezler. Ama kemikli balıklarda “hava kesesi” denen içi hava dolu bir organ vardır. Sadece bu balıklarda sorun çıkabilir. Ama bunlarda çok hızlı bir şekilde bulunduğu derinliklerden yukarıya ya da daha aşağıya gidemekdikleri için kural olarak basınçtan etkilenmezler diyebiliriz. Nekadar hızlı çekilmesi gerektiği ve vurgun yedikleriyeri yer olan, buna sebep olan hava kesesi hakkında net bilgi bulunmamakla birlikte. Bulundukları derinliklerden nekadar hızlı yukarı çekilmesi durumunda vurgun meyadana gelceği hakında da net bir cevap yoktur. Bunun en basit uygulamalı cevabı teknenin livarında yada kıyıdan olta atanın kovasına koyduğu suyun içinde balığı gözlemlerse balığın durumu hakkında gerekli cevabı bulur.