KENDIME 30 CESIT YEMLI MANTAR TAKIMLA YAPMAKTAYIM ASAGIDAKI BUNLARDAN SADECE BI TANESI ZAMANLA CESIT CESIT PAYLASICAM.. SIRALAMA: KIRMIZI KUCUK BONCUK(MANTARI SIKISTIRMAK ICIN) MANTAR 0.15 ORGU MISINA KULLANDIM 5 NUMARA VMC IGNE(HIRSIZ GOREVINDE) 3 NUMARA VMC IGNE 7 NUMARA VMC IGNE
Fotoğraftan mı diyeceğim de değil. İğnelerin çok kalın Sasama Long Shaft deneyebilirsin. Mantarın pek iyi değil. Umarım misina %100 FC'dir.
Aslına bakarsan, görmedim değil ama, ancak bu kadar yazabildim. Tipik bir: "Görmemiş olmayı isteme vakası"
İşin aslı şu ki, yakalanan lüfer kolay kolay kesmez misinayı pek. Yanındaki lüferler keser. Ama asıl sorun, lüferin çok seçici davranıyor olması. FC misina anahtar aslında. Bu seneki bolluğu, 24m, çinekop boy vs. yasağı sanıp aldanan çok. Umarım seneye daha çok olur ama, hiç umudum yok. Yani, seneye böyle takımlarla balık tutmak pek olası olmayacak gibime geliyor.
Aksine bu seneki bollukla ilgili düşüncem, hem 24 m yasağı, hem istavritin bolluğu hem de yemlik balığın fazlasıyla kıyıya yanaşması yönünde. Şayet ki istavrit bu sezonda aynı şekilde davranır ve kıyılar ise yine bol miktarda av olur.
Takımın arasında ip misine kullanman çok isabetli ama iğneler daha ince ve keskin yapıda olursa daha iyi olur.Kıyıdan kullanacağın için sasame long shaft veya klasik üçüde aynı boy 1521 no 4 iğne kullansan daha avcı olur.Ben tekneden uzun oltada bu kadar kalın iğne kullanıyorum malum gelen balıkta en az 30-35cm oluyor.Belkide resim bizi yanıltıyor iğneler çok kalın çıkmış malesef. Rastgele...
Emin ol alakası yok bu yasaklarla. Bu bazen oluyor, palamut ve lüfer böyle patlıyor. Bundan önce 2005 yılında olmuştu.
Çağrı, 6 senedir kıyılamayan o istavrit veya herneyse ne olacakta bu sene bir kez daha olacak ki? Elbette bu kadar bolluğun bir sebebi vardır. Aynı sebep tekrarlarsa, bu da tekrarlar. Ama bilinen şu ki bu o kadar sık olmuyor.
Bunun için bir çok sebep sayılabilir, çok uzamasın diye sebepleri yazmaya gerek de yok, sizde biliyorsunuz istavritin beslenmesini Sonuç olarak kıyıladı. Bu benim düşüncem sizinkine de saygı duyarım
Çağrı istavridin kıyılaması ile bunun zaten pek alakası yok. Zira ortada pek bir istavrit yoktu bu sene. İstavridin kıyılaması ile ne kastedildiğini de anlamak zor. Zira istavrit zaten her zaman kıyıda oluyordu.
Bizim buralarda istavrit yer lüferler, istavrit kesince zarganaya dadanırlar. Gebzede nasıl durumlar? Kaldı ki istavrit bol miktarda kıyıya akın edince, lüfer de 24 m sınırından içeri girip bol bol yemlendi.
Acaba öyle mi oldu, yoksa, lüfer bol olduğu için istavridi kıyıya mı sürdü? Ve diğer yandan, bu sene istavrit çinekoptan pahalıydı, kolay bulunmuyordu. Yani, istavrid zaten yoktu. Belirgin bir bolluk olmasını beklerdim, zira geçen sene iyi kötü bir boy yasağı konduydu. Ama bu seneki bolluk bununla filan açıklanabilir durumda değil.
Bizim açımızdan bolluk belirgindi kıyılarda, çaparileri doldurabiliyorduk ve bunu boğaz, liman vs. gibi yüksek yerlerden değil daha çok kıyıdan kumsaldan yapabiliyorduk. Kıyıda bu kadar çok istavrit olunca doğal olarak lüfer kıyıya yöneldi
Acab o istavritler kıyıya gelip lüferi mi çekti, yoksa lüfer onları kıyıya mı sıkıştırdı? İlla oynağa kaldırması, doğraması gerekmiyor lüferin. Normalde varlığı bile zaten istavridin açığa gitmesini engeller.