Yemli takımlarımı çöpe mi atayım? :(

Konu, 'Kamışlar' kısmında farukaan tarafından paylaşıldı.

1. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Merhaba arkadaşlarım,Abilerim..Artık İzmir'de yemli takımlarla kıyıdan balık alma inancımı kaybetmek üzereyim,durum o kadar ciddi..Neyse......

Bende denizden vazgeçemeyeceğime göre spin avcılığa yönelmek istiyorum,şimdiye dek vücutlarını binlerce kez deldiğim sülünezlerden,yengeçlerden,mamunlardanda huzurlarınızda özür diliyorum :(

Bu incecik kamışlar,makinalar tarzıma alışkanlıklarıma uygun olmasada bir şekilde alışıcağız artık..Şu linkteki spin kamışın markası daiwa olmasının yanında bu kadar ucuz bir fiyata sahip olması açıkcası beni bayağı şaşırttı..Spin avcılıkta teleskopik kamış olduğunuda bu kamışı görene kadar bilmiyordum,bunlar hep iki parçalı olmazmıydı??Bu kamışı kullanan öneren varmıdır içinizde bilemiyorum,eğer yoksada bana 50-60 lira civarı bir spin kamış önerirseniz sevinirim.Hepinize teşekkürler..

http://www.balikmarketim.com/?urun-46983-Daiwa-Mini-Spin-240-cm-Spin-Olta-Kamisi.html

2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Yemli takım ile kıyıdan balık alamıyorsanız at-çek'e pek güvenmeyin. At-çek ile balık tutma ihtimali yemliye göre daha düşük.

3. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Değişen birşey olmaz o zaman,öylede yok böylede yok zaten..Hiç olmazsa o küçücük karagözlerin lidakilerin canını acıtmam..Bir tane olsun büyük olsun diye düşünüyorum artık,yada hiç olmasın..Bakalım,nasip..

4. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Faruk abi bende de durum pek farklı değil at çek avcılıkta da henüz balık alamadım.Allah sonumuzu hayır etsin :) Ama yemli takımları çöpe falan atma kıyma onlara :) gün gelir lazım olur...

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Olay biraz sabır - biraz zaman ve maddiyat a dayalı... alırsın yemini gidersin karaburun mordogan çeşme kırsallarına tutarsın yemli balıgını.. kış mevsimi bir yer varki kalamara levrege doyarsın .. balıkçı dediğin her türlü takımı malzemesi olmalı

bakmayın kötü kader eve bagladı beni ..

yoksa burdan uşak iline sazan avına eskişehire turna avına antalyaya alabalık avına giderim .. illaki vardır bişliler bir yerlerde..

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Son zamanlarda yaptigim denemelerden anladim ki sahte ile at-cek yaparak levrek tutmak binde bir olacak bir sey, neredeyse mucizeye kaliyor.

Yemli dip takimi ile kucuk boyda da olsa balik tutma ihtimali cok daha yuksek. Ozellikle de Ege'de.

7. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Muvaffak abiciğim; Hangi forum sitesine girsem sizin raporlarınızı okuyorum,sizden birşeyler öğreniyorum...Size eve bağlanmakla hiç birşey olmaz merak etmeyin,değeriniz gözümüzde günden güne büyüyor :)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çöpe atma, gönder bana.:D

Farukcan hedef balığa göre uygun takım işin aslı olsa da, ben gibi her avda -tatlısu tabi- kullanabileceğin bir takım edin. Profilimdeki takımı yemli/şamandıralı, sabit/dip oltası veya küçük bir el çabukluğu ile at-çek yapılabilir hale getiriyorum.

Geçen hafta yemli gökkuş avına 4 saat zaman ayırdım. 4-5 adet iade edilen küçükleri saymazsam, av berbat olmak üzere. Hayli de canım sıkkın, sıcak bunaltmış o biçim. Taktım ucuna 3 numara bir kaşık, 5 dakikada 2 ortaboy gökkuşağı aldım. Ben rahat, balıklar rahat.;)

9. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Yeni av seklinizde basarilar dilerim ancak yinede yemli denemeleri birakmayin derim.Balik daha yeni yeni kiyiliyor.Rastgele:thumb:

10. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bir yıldır iyi bir spin takımım var daha siftahı yok. Yemli takımında trofe balık alacağı yok. Doğru zamanda doğru yerde at-çek muhteşem zevk yaratabilir. Tecrübe kazanana kadar sabredebilirsen tabii. Aslında işin özü kıyı balıkçılığı maalesef bitmek üzere. İyi bir bot takımı yapıp ara sıra tekne organizasyonları yapmak lazım.

11. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    her şeyin bir mevsimi var
    koca kış erik çilek yoktu
    kimse yahu bu meyvelerde de bitti artık soyu tükendi demedi.
    neden biliyorlardı ki zamanı gelince en alasını bulabileceklerdi.
    arkadaşlar balık da böyle bir şey.at çek avından şahane verim aldım geçen kış sonu. gerçi sonundan yakaldadım ama tam yakaladım.
    ben usulüne göre yapılan her avdan umutluyum.
    bu arada teleskopik spin takımından uzak durun.

12. Besiktaslee

Besiktaslee özkan

Seferihisar doğanbey sahilinde yazlığımız var.. Bizim oranın sahili çok çakıl kayalık yosun ne ararsan var.. 4 metre açıl boyuna gelir su.. Balığa gittiğim zamanlar da kopardığım oltanın haddi hesabı yok.. Her gidişimde en az 5 -6 kez kopuyor.. Doğru dürüst balıkta tutamadım 2 senedir.. Şimdi bende de at-çek ile balık merakı başladı.. Forumları gezip at çek ile tutulan balıkları gördükçe iştahım kabarıyor.. Yeni bir at-çek olatsı alayım dedim fakat burada yazılanları görünce ona da cesaret edemedim.. Şimdi tekrar sorayım açık deniz, karşımız yunan adaları, yer çakıl taş kaya, burada nasıl uygulama yapmalıyım.. Bol bol müren var ayrıca :) Yeni olta alacağım yemli bir olta mı alayım yoksa at-çek için bir olta mı alayım ? At-çek için olta aldığım da bu oltayı normal yemli olarak kullanabilirmiyim ? Veya ikisi içinde kullanabilecğeim bir olta varmı ? Bana biraz yardımcı olursanız sevinirim.. Yeni başlık açmak istemedim kirlilik için.. Konuyu açan arkadaş kızmaz umarım.. Birde ekliyeyim, mayıs 5-6 tarihinde zıpkınla dalanlar vardı benim olduğum kısımlar da diğer taraflarında 3 tane baraküde vurmuşlar, sübye filan vardı.. Hanos çok atlıyor yemlere..

13. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Camiye yakın eski bir shell istasyonu var,onun karşısından at...At çek yapıcaksanda karakoç deresinin ağzına git..Kıyıdan alamadığını söylemişsin,botla biraz açılma şansın oldu mu hiç ?

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Özkan,Furkan ikilisine , :)

Karakoç kavşagından itibaren , terk otel harabe amarante arasında sahillerde kumluk alanlar var bunu google eartten de anlıyabilirsin, oralarda bu aydan sonra gece mırmır yapabilir.. geçen hafta oradaydım kıyıdan yaklaşık 30-40 metre açıktan kıbrıs ile kiloluk kefaller alan vardı .. ama benim tarzım değil kıbrıs.. ayrıca amarantenin beton iskelesinin ilk sola kıvrımından saga dogru sahile paralel atarsan kumluktur... lampuka mevsimi zargana ile oradan iskeleden lambuka alanalar olur.. ayrıca o bölge bakir oldugundan gün içinde sahile çok yakın , 10-15 m gibi mesafelerde predatör saldırısı gözlenir hemde sıklıkla , levrek veya lambuka vs.. mevsiminne göre. tabii ama orada sıklıkla rastladıgım olaydır.. 1 saat içind e ortalama 5-6 kez su karışır balıklar zıplar vs.. o beton iskele altında büyük levrekler dolanır gece denemekte fayda vardır...

15. Besiktaslee

Besiktaslee özkan

farukaan hiç botla filan açılma imkanım olmadı..

Benim balığa çıktım yer aşağıda işaretledim..

Mufi hocam sizin dediğiniz yer resimde işaretlediğim yerler mi ?

Eğer doğru yerse o işaretli olan sahile gittim akşam üzeri güneş batarken, orası kumluk çıktı. Tavuk göğsü, sülünez, boru kurdu vardı ufak tefek vuruşlar oldu başkada yoktu.. Sahil boyunca yürüdüm dere ağzına doğru kıbrıs ile kiloluk kefal tutanlar vardı.. Dere ağzına geldim, derenin denizle birleştiği yerde müthiş bir balık akımı vardı, içeeriye giriş çıkışlarını farkedebiliyodum gölgelerinden.. Tam ağzına serpme atıyorlardı. Yumurtlama dönemimiymiş neymiş, Yılda 2-3 gün olurmuş.. Mavi kefal demişti adam. 2-3 metre karelik alanı alacak şekilde atıyordu serpmeyi en az 15 kefal geliyordu. İrileri seçip küçükleri bırakıyordu tekrar. Çok şaşırmıştım. Eğer dediğim yer ise bu sene orada deniyeceğim tekrar. Ama benim ilk önce olta işini halletmem lazım.. Onun içinde sizin yardımınıza ihtiyacım var..

16. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    her türlü balık avı, mevsimine göre verimlilik gösterir.
    eğer bölgede anlatılan üzere avcı balık yoğunlu var ise, at çek sistemi, bu balıkları yakalamak için önde gelen disiplinlerden biridir.
    eskilerden hatırladığım o kumluk bölgelerde güzel mırmır da oluyor.
    az ileride turban oteli geçince yazlığımız vardı.
    aynı kıyı yapısı oradan defalarca mırmır almıştım.ama bölgede at çek balık avcılığı pekde yaygın değil.(diğer bölglere göre.)
    o yüzden atçek sizin için altarnatif ve verimli olur bence hemen edinip başlayın.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Faruk. Yemli (Surf) takımını çöpe at, çöpün yerini de bana özelden yaz. :)

Şaka bi yana, doğru avlakta sabırla beklenirse, mırmır, kaba lidaki (çupra), karagöz, sargoz, eşkina gibi balıkları yakalayabilirsin.

Gelen mesajlara baktım da, bölgenizde iskormoz, levrek gibi avcı balıklar epey fazla gibi. Spin takım kurmak için bence yeterli sebepler. İşinizi görecek ucuz kamış makina bulabilirsiniz.

Örnek : Shimano Spinjoy 2,40 kamış (parçalı) veya Okuma xspin 2,40 kamış (parçalı) 50-60 tl'lik güzel kamışlardır. (memnun kalırsınız)

Makina olarak yine okumanın sna pro 25'lik veya captain markasının 30'luk makinaları işinizi görecektir. Bunlarda 50 tl civarı.

Misinasıyla beraber 110 - 120 tl'ye gayet güzel spin takım kurulabilir.

Biraz sabır ve tecrübeyle güzel balıklar tutmak hayal değil. Tabi mevsiminde... :)

Ayrıca; İbrahim abi, seni çok umutsuz gördüm :D

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:

1. fotoda gördüğünüz sitelerin önü aniden derinleşen bölgeleri vardır.. te torbalıdan oraya balıga gidip güzel balıklar alırlar tam nokta bilmiyorum ama gece o bölge av verir..

2.fotodaki yer karakoç azmak agzıdır.. orası çevre düzenlemesi yapılmadan önce kaya dolgu yokken sazlıktı ve balık boldu .. şimdi daha kesat .. içerilere kadar lidaki girmiş vaziyette .. aynı şekilde deniz atı bölgesinde de

benim bahsettiğim yer o ana yoldan devam edip kavşagı geçince solda çok katlı bir harabe otel vardır adı amarante idi ileride yukarıda u dönüşü ile içeri girilir ve kıyı boyuncada yol vardır..o kıyılar daha bir bakir sayılır..

muhtemelen şu günlerde o kanalda yemli çiura bile tutan vardır.. ama o kanalda dikkat et , yol kenarında arıtma vardır ve suyunun temizliği konusunda garanti veremem.. o bölge belediyeleri bildiğim kadarı ile sadece katı arıtma yapar.. kimyasal işlem yapmaz.. ve o yüzden gümüldür çıkışında da ve karakoş deresindede yaz aylarında organik kirlenmeden dolayı su yüzeyi bolca yosunla kaplanır..

19. Besiktaslee

Besiktaslee özkan

O kanaldan tutulan balıkların sağlıklı olmadığını en az 4-5 kişiden daha duymuştum.. İlk koyduğum resimde ki yerler çok derin.. kayalık yosun taş herşey var.. Sabahları genelde zıpkınla dalanlar var. Ben gelirken onlar gidiyor oluyor :) Çok erken geliyorlar sanırım.. Bu sene at çek yapacağım orada inşallah.. Yine takımı kopartmayız umarım.. At çek yaparken takım suyun içine gömülerek mi geliyor ? Yoksa yüzeyden mi ??