Elbette uzun süreli saklayamam ama... Şu an elimde fazlaca bulunan ve yemlik kullanacağım canlı istavritleri önümüzdeki 1-2(ya da daha fazla) güne yayacak şekilde, tazeliğini nispeten bozmadan en iyi nasıl muhafaza edebilirim?
Canli deniz baligini turna icin kullanacaksin sanirim. Canli yem turnayi hedefleyecegin sudan yakalanmis kizilgoz benzeri gumus baliklardan olsa hem istavriti saklama derdin olmaz hemde yemin gayet saglikli olurdu. Sana soyle bir tuyo vereyim. Istavrit yerine buzlukta dondurdugun daha buyuk bir baligi yariya keserek kullanirsan o baligin kani koku yayacak bu canli yemden daha etkili olacaktir.Ustelik yarim baliga bir plastik siringa ile farkli aromalarda enjekte edebilirsin. Mesela balik yagi, Hallibut ,Ahtapot vs..rastgele
Başka bir yöndeki faydalı bilgiler için teşekkürler, umarım bir gün işime yaşar. Ne var ki, benim sorum istavriti lüfer yemi olarak taze tutabilmek, iğneye takarken dağılmamasını sağlayabilmek adınaydı.
Gazete kağıdını deniz suyu ile iyice ıslat,istavritleri güzelecek diz ve gazeteyi kapat.paketler gibi. Buzdolabının normal bölümüne koy(buzluna değil).en az 2 gün boyunca taze kalır.dolabın soğukluğu ne kadar çok olursa da o kadar iyi olur. Rastgele..
ben fileto yapip tuzluyorum her sirada kagit koyuyorum. daha sonra buzluga atiyorum .balıga giderken yanimda buz kabinida yanina koyuyorum ki isininca dagilmasin.