Yeni açılan Tünel vasıtasıyla Boğaz'dan, Haliç'e temiz su verilmeye başlanmış

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında brkp tarafından paylaşıldı.

1. brkp

brkp Berkay

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, ama açacak başka yerde bulamadım açıkcası. :) Haberde de görüldüğü üzere merakla beklenen proje sonunda tamamlanmış. Boğazdan kazılan tünellerle, Boğaz'ın suyu Haliç'e verilmeye başlanmış. Bunun balıkçılık üzerinde ne gibi etkileri olur bu başlık altında tartışalım arkadaşlar. Ben çok olumlu olacağını düşünüyorum, bence Haliç sahilleri şenlenecek ve amatör balıkçıların yeni gözde mekanı olacak :D

Haliç'e yeniden hayat verecek olan proje tamamlandı. İstanbul Boğazı'nın temiz ve oksijenli suyu, dev borular ve 14 km'lik tünellerle Haliç'e ulaştı

İSTANBUL - Haliç ’e yeniden hayat veren proje, 3.5 yıllık çalışmadan sonra tamamlandı. Kâğıthane Deresi’ne sürekli su akışının sağlanarak dere suyunun yenilenmesi ve Haliç ’e sürekli temiz suyun girmesini sağlamak için 2 bin 200 milimetre çapında borular döşendi.
    Ayazağa ile Sarıyer Çayırbaşı arasındaki hat, 5 km’si tünel olmak üzere toplam 14 km’den oluştu.

260 bin metreküp deniz suyu 3 gün önce Ayazağa’daki terfi istasyonuna ulaştı ve Kâğıthane Deresi’ne pompalanmaya başlandı.
    Oksijenli su ilk olarak Sarıyer Çayırbaşı mevkiinden alınarak, yer altına inşa edilen 5 km’lik dev tünelle Ayazağa’ya ulaştırıldı.
    Tünellerle aktarılan Boğaz suyu, Haliç ’teki çözünmüş oksijen miktarını artıracak.

Haliç suyunun yenilenmesi de biyolojik çeşitliliğin artmasını sağlayacak. Ayazağa’da yer yüzüne çıkan Boğaz suyu, burada 23 metre terfi ettirilerek Kâğıthane Deresi’ne veriliyor.

'YÜZYILIN RÜYASI GERÇEK OLDU'
    İSKİ yetkilileri, Kâğıthane Deresi’nde ıslah çalışmaları olduğundan aktarma istasyonundan verilen suyun akışının geçici olarak kesildiğini söyledi.

Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, "Yüzyılın rüyası gerçek oldu. Başkan Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir’e bu dev projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.( habertürk )
    reeling

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  3. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

abicim balık artışıda olmuş benim duyduğum inşallah öyledir ben sıkıldım balık tutmak istiyorum