Yeni alabalık takımım

Konu, 'Takım Çantası' kısmında fthstorm tarafından paylaşıldı.

1. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tüm balık dostlarına selamlar.
    Sevgili Abilerim,Kardeşlerim malum 1 Nisan itibari ile alabalık sezonu açıldı.Her ne kadar kar sularının erimeye başlamasından dolayı bu geçen süre içerisinde alabalıkla hasret gideremediksede bende kendime yeni bir olta takımı hazırlamaya karar verdim.İnşallah bu pazar 1 yıl kadar bekleyen bu hasretlik sona erecek.

http://www.anadoluavmarketi.com/u-daiwa_mini_spin_180m_5-20gr-5187.html
    Bu almış olduğum kamış.Aslında çift parçalı almayı düşündüm fakat,bizim buralardaki akarsuların yapısından dolayı teleskopik olması daha bir avantajlı olur diye düşündüm.

http://www.anadoluavmarketi.com/u-daiwa_sweepfire_1000x__-4725.html
    Buda almış olduğum makine.Aslında tek bilyeli olması handikap olarak gözükebilir fakat,devri gayet tatminkar ayrıca birde daiwa sağlamlığı var tabi ki.

Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim veya önereceğiniz farklı seçenekler varmı.
    Herkese Rastgele.

2. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Kamış özellikle dere için ideal. Baraj ve göletlerde daha uzun ve elastikiyeti daha fazla olan kamışları öneriririm. Bu sebeple tatlı su avcılarına önerim derede ve baraj ya da göletlerde kullanacakları takımları ayırmaları. Derelerde meranın fiziki yapısı uzun kamışları kullanmaya müsait olmayabilir ve elastikiyet çok da gerekli değildir. Ama baraj ya da göllerde durum farklıdır meranın fiziki yapısı av için genel anlamda elverişlidir bu yüzden 2.40-2.70 kamışlar ve kamışın elastikiyeti önem kazanıyor. Ben kamışta damdan vazgeçmem o kadar kamış kullandım şimdiye kadar damda alabalık avında aldığım verimi ve zevki hiç bir kamışta almadım. Makine olarak ise kullandığım makineyi tüm detaylarıyla dün bir konuda anlatmıştım.

3. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
  4. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Değerli Kubilay kardeşim,
    Benimde göletlerde kullandığım kamış daha farklı,genelde 2.70 parçalı kamışı tercih ediyorum.Ama söz konusu akarsu olunca helede bu mera sık bitki örtüsü ve ağaçlarla kaplı olunca teleskopik ve kısa kamışın önemi bir kez daha anlaşılıyor.

5. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Muharrem abicim,elbette şhimano'nun kalitesi tartışılmaz.Bende 180 cm catana almayı düşünmüştüm fakat kullanan bir arkadaşımın demesine göre çok esnek ve uç kısmı sürekli kırılıyor,buna istinaden bende teleskopik ve daha sağlam bir kamış almayı tercih ettim.Ama ilk başta dediğim gibi kesinlikle şhimano'nun kalitesi tartışılmaz.