Yeni aldığım ahşap tabanlı botun deneme raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adnanunder tarafından paylaşıldı.

1. adnanunder

adnanunder ADNAN

Yen aldığım ahşap tapanlı botun denemesini yapmak için her zaman gittiğim inbükü orman kampına gittim cais 390cm bot ve isca 66lbs motoru 100 amp akü ile yaptığım denemede aldığım performans beni gayet memnun etti gün içinde ortalam 4saat 5.vites yol aldım ve aküm'de hala enerji vardı botum ağırlığı akü ve motor dahil 120 kilo civarı bizde 3 kişiydik eşim, yeğenim yasin ve ben
    Tek üzüldüğüm konu sırtı denemesi için aldığım sahteleri evde unutmam oldu.Yanımda bulunan silikon sahtelerle yaptıgım sırtı denemelerdende sonuç alamadım.
    3.köstekli dip oltaları ile yaptığımız avlarda 40 kadar ispari 6 adet mırmır yakaladık mırmırların 4 küçük olduğu için geri iade ettik.Yem olarak tektek kullandık.
    Botun ağırolması eni'nin genişliği dezavantaj oldu araba ile isteğim yere gitmek büyük bir sorun oldu.Bende arabayı satıp minübüs almaya karar verdim. Münübüsü balık avı ve seheyat için özel olarak donatacağım ve elimden geldiğince sitemizdeki değerli arkadaşlarım ve abilerimin düzenlediği organizasyonlara katılmaya çalışacağım.
    Çektiğim fotoları yüklemeyi beceremedim en kısa zamanda yükleyeceğim saygılarımla

Son düzenleme: 2 Kasım 2010
  2. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Botunuz hayırlı olsun Adnan bey, kazasız belasız güle güle kullanınız.
    Bu botla yapacağınız avları bekliyoruz.

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah.

3,90 biraz büyük bir bot tercih etmişsiniz.Şişirme olayını nasıl yapıyorsunuz?

4. adnanunder

adnanunder ADNAN

Hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah.

3,90 biraz büyük bir bot tercih etmişsiniz.Şişirme olayını nasıl yapıyorsunuz

Şişirme olayını botun yanında verilen ayak pompası ile yaptım yaklaşık yarım saat'te denize indirdim gayet kolay oldu.Bundan önce voyoger 500 botumu şişirdiğimden daha kolay oldu ki onu şarjlı pompa ile şişiriyordum

5. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Yarım saat çok uzun bir zaman.Voyager bende de vardı.Çakmak şarjlı pompalar kendi kendine şişirir voyager' i .Ama zodiak tipi botlara gücü yeterli gelmez.Ben 8-9Lt' lik ayak pompası ile 3,60 botu 12dk da şişirebiliyordum.Yarım saatlik süre baya bi sıkıntı verir.

6. atcek

atcek ibrahim

değerli dostum akıl vermek gibi olmasın ama sana sormak istediğim bir nokta var

1.botun göl içinmi deniz içinmi ? önemli senin için göl içinise denizde kullanıyorsan ters dönebilme ihtimali çok yüksek
    2.botta can yeleği mevcutmu

aman dikkat.....ben ilk aldığım bota eşim ile bindim ve büyük bir tehlike atlattık çok korktu başka şeylerde olabilirdi dikkatli olmanda fayda var değerli dostum bana kalırsa eğer şinle biniyorsan kıyıdan en fazla 5 metre açıl derim

7. adnanunder

adnanunder ADNAN

değerli dostum akıl vermek gibi olmasın ama sana sormak istediğim bir nokta var

1.botun göl içinmi deniz içinmi ? önemli senin için göl içinise denizde kullanıyorsan ters dönebilme ihtimali çok yüksek
    2.botta can yeleği mevcutmu

aman dikkat.....ben ilk aldığım bota eşim ile bindim ve büyük bir tehlike atlattık çok korktu başka şeylerde olabilirdi dikkatli olmanda fayda var değerli dostum bana kalırsa eğer şinle biniyorsan kıyıdan en fazla 5 metre açıl derim

Botum ahşap tabanlı ve motorumda deniz için 4 adet can yelegim her zaman botumda bulunduruyorum önce can güvenliği

8. modena

modena

yeni botunuz hayırlı uğurlu olsun...nice güzel avlar yapmak nasip olsun...

9. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    güle güle kullanın. bol kısmetli avlar.

10. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    hayırlı olsun dilerim bir daha ki sefere daha gü-zel bir av geçirirsiniz

11. adnanunder

adnanunder ADNAN

modena yeni botunuz hayırlı uğurlu olsun...nice güzel avlar yapmak nasip olsun...

erdinc güle güle kullanın. bol kısmetli avlar

hozdemir1907 hayırlı olsun dilerim bir daha ki sefere daha gü-zel bir av geçirirsiniz

Sağ olun arkadaşlar botla avlanmak gerçekten çok güzeldi,hatta hanım dün akşam tekrar balığa gitmemizi istedi nasipse bayramda tekrar gidecegiz inşallah güzel bir av raporu sunabilirim (tabi fotograf eklemeyi öğrenebilirsem)

12. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Bende şu bot var,
    http://www.avmarketi.com/asp/product/6397/SEA-STAR-MX-390-ALUMINYUM-TABANLI-BOT-3-90MT

önceleri ayak pompası kullanıryorduk çok zahmetli oluyordu sonra aşağıdaki verdiğim linkteki pompayı aldık (çakmak girişli+elektrik prizli) 10dk sürmüyor 3,90lık botu şişirmek
    http://www.okyanusmarket.com/produc...ucts_id=662&osCsid=vvtb698e6jg5orhnip4g2q3vo6

Birde üstüne 8HP lik motor aldık fırtına gibiyiz :p

Balıkta geçen bir pazar günü çok güzeldir fakat hafta içi yorgunluktan dökülmekte hiç iyi olmuyor. Böyle şeyler gerçekten kolaylık sağlıyor ve yorulmuyoruz.

13. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Hayırlı uğurlu olsun
    Yaa Para var huzur var :D

14. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kamuran 12 V ta kullandığında da performanslı oluyor mu?

15. güvenus

güvenus güven kaplan

Favori Makine:
    mıtchel armada pro 8000 -banax sx 4000
    En İyi Avı:
    levrek 4,450 gr
    Hayırlı olsun. Bereketli avlara, güzel günlere...

16. adnanunder

adnanunder ADNAN

Arkadaşlar temennileriniz için saolun daha bu olayda acemiyim ama ilk avım itibari ile gayet güzel geçti darısı bayrama

17. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Abi biz hep araba çakmaklığında denedik, 12v de hiç çalıştırmadık ama sanırım jenaratör gibi düşük voltajlı elektriklerde çalışır, çünkü 12v diyor. 2 kademeli olması ayrıca çok güzel 2. kademe basınçlı hava veriyor. Tavsiye ederim.