Öncelikle tüm balıkçı dostlarıma selamlar. arkadaşlar dün üç adet sahte siparişi verdim. yakında elimde olurlar. aynı sahteleri kullanan arkadaşlar varsa nasıl sonuçlar aldıklarını yazarlarsa sevinirim. kullanmayan arkadaşlardan da yorum bekliyorum. 1-RIVER2SEA ROVER 128 ( arkadaşlar bu modelin renklerinden çoğu tükenmiş. bende bunu aldım bakalım hayırlısı) [/URL][/IMG] 12,8cm boy, 19gr ağırlık, plastik kutusunda sahte gagasız sahte balık, altında 2adet 3'lü iğne 2-RAPALA SALTWATER X-RAP 12 cm [/URL][/IMG] Tuzlu su için dizayn edilmiş orjinali gibi yüzen farklı renk şeçenekleri olan 12 cm uzunluğunda 22 gram ağırlığında 2 adet iğnesi olan bir modeldir. 3- DAIWA SEA BASS HUNTER SB 13S 13 cm 23gr [/URL][/IMG] 13 cm uzunluğunda, 23 gr ağırlığında olan, batan suni yem.
Bende 3'ündende vardı. Şu an elimde xrap'la rover 98 kaldı. Rover'ın 98'ini sipariş etseydiniz daha iyi olurdu bence. 12.8 cm'lik olanlarını inceledim, bana bayağı büyük gelmişti. Atımı ve yüzüşü iyi bir sahte. G13'ün balık yakaladığını okumadım hiç ama elbet yakalar. (Bende 98 g15r var) Satıcı önermişti bir zamanlar G13. Çok avcı, gece de iş yapıyo demişti. Xrap'ın bu rengi yok. Siyah beyaz olanı var. Kodunu hatırlamıyorum. Sığ meralara göre değil. 1.5 metre daları vardı sanırım. Tam emin değilim. Atımı ve yüzüşü güzel. Derin meralarda iş yapabilir. (Liman içi gibi meralarda) Daiwa'nın mavisi vardı 11 cm olanı. Serhat abime verdim, taktırdı sanırım. 1 metre daları var hatırladığım kadarıyla. Atımı ve yüzüşü fena değil. Çok sığ olmayan 1 metreyi geçkin avlaklarda iş yapacaktır. Genel Olarak : Büyük sahteler almışsın benim ilk hallerim gibi. Genelde balık, daha zayıf yapılı sahtelere atlıyor bence. (Benim nacizane fikrimdir) Atımı iyi olan ve levreği cezbeden sahteler daha çok 9 - 11 cm arası sahtelerden seçilmeli diyorum şu güne kadar ki tecrübelerime göre. 13 cm'lik alınacaksa da ince yapılı sahteler tercih edilmeli. (Fortuna, roder gibi) Diğer türler yakalamaz demiyorum ama çevremde hep tutanlar bu tür sahtelerle tuttular. Tabi asıl belirleyici olan bence meranın ta kendisi. Belki sizin meralarda çok isabetli tercihlerdir. Kısmetleri bol olsun, rastgelsin...
. yorumların için teşekkürler. limanda avlanıyorum. buralarda genelde 10 cm ile 13 cm arası sahteler seçiliyor. hatta 20 yıllık balıkçı ( tam bir üstad) bir arkadaşımın kesinlikle ama kesinlikle al dediği sahte 17 cm di.
Sahteleriniz gayet güzel. Ancak ben Volkan gibi düşünmüyorum Zira Rover 128'le neredeyse 20 cmlik bir ispendek bile yakaladım Yani önemli olan boy değil işlevi :laughing: :laughing: Levrek neredeyse kendisi kadar olan sahtelere bile atlıyor. Bu yüzden 13 cm büyük değil bence. En son sahte alışverişi yaptığımda Rover 128 bulamamıştım. Bu nedenle hırsımdan 8 tane farklı renkte Rover 98 aldım Güle güle kullanın. Bu arada sadece sahtelere değil slikonlara da yönelmenizi tavsiye ederim.
Gayet güzel anlatmışsın :laughing: Hırsından 8 tane rover 98 almansa :laughing: dehşet verici Zaten bende arkadaşa kötü tercih falan demedim, balık yakalayamazsın da demedim. Kısmet, İnşallah denk gelir hepimize. Senin yazdıkların beni sevindirdi esasen. 12,8 cm L.C.Sammy'me her avda umutsuzca bakıyorum. Keşke şunun 11,5 luğunu alsaydım diye geçiriyorum. Kerata çok ta güzel yüzüyo. Denemek lazım demek, belki cesaretli bir levrek atlar. Şu sıralar Sammy'nin 10 cm'liğini alayım diye geçiriyorum içimden. Birde İma Skimmer ve Cobra su üstü sahtelerden bir tane almamak için kendimi zor tutuyom. Sonra kendime; hergün sabah suyuna mı gidiyorsun? Elindeki su üstüler yeterli diyorum. Bakalım almadan ne kadar dayanacam.
Bence Sammy'i mutlaka kullan. 13 cm levrek için büyük bir boy değil kesinlikle. Bizim buralardaki meralarda hele hele dalgalı havada su üstü sahtelerde boyu 13 olmuş 15 olmuş pek farketmez. Ha hayvan bazen sahteye pek meyletmiyor. O zaman zaten ne atsan kar etmez. Bu durumlar için de slikon bulundurmak lazım. Skimmer ve Cobra güzel sahte ama çok pahalı. ikisine vereceğim parayla 8 tane daha rover 98 alırım :laughing:
. yorumlar için teşekkürler. ben özellikle daiwa dan umutluyum. river'ın rengi konusunda şüphelerim var. ama bakalım kısmet.
hayırlı olsun güle güle kullan.sizin o taraflarda güzel kofanalar var.boy olarak iyi.. ama renk için emin deyilim..ortalık kararınca daha verimli olur diye düşünüyorum.. rapala olan bana göre açıkda sırtı için ideal..kıyıda derin bölgeler var ise daha uygun olur kullanımı.. daiwa sea bass hunter in bende 2 parçalısı var..güzel bir grida almışlığı var.. herkesin kişisel bir deneyimi vardır ben 17cm e para verirsem uyuyamam,benim takıldığım kıyı meralarında tövbe iş yaptıramam,13cm liğe zar zor turna atlattırdım,levrek almışlığı yok bu boyların..hiç işim yaver gitmedi 3 kancalı sahteler ile.. nedense hep 2 kancalı sahteler ile kandırmışlığım var levrekleri ve diğer balıkları..
kadir kardeşim yorumların için teşekkür ederim. ben gündüzleri pek avlanmıyorum. akşam 8 ile sabah 7 saatleri arasında avlanırım. benim tek meram iskeleler.iskelenin ucunda derinlik 30 mt civarı. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44990
kadir kardeşim yorumların için teşekkür ederim. ben gündüzleri pek avlanmıyorum. akşam 8 ile sabah 7 saatleri arasında avlanırım. benim tek meram iskeleler.iskelenin ucunda derinlik 30 mt civarı.linkten de anlayacağın üzere güzel balıklar var. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44990
30mt mi aga öyle yerler büyük gemilerin yanaşdığı yerlerdir..oralarda herkese olta attırmazlar iskenderun da da var öyle iskeleler.ama giriş yasak..hataylı bir balıkçı dayı var burda,,oralardan çok bahsetti bana..oğlu anlatıyor babamla bir yabani çupra avına giderdik 3 gün dönmezdi diyor adam burda tekne aldı beni çağırdı gitmedim oğlu anlatıyor 3cü gün oldu halen dönmüyor dedi,ağladım zırladım eve döndük dedi,onu duyunca bende vazgeçtim:laughing: sizin oralarının kofanaları oldukça güzel..yemli sırtı kara çekti arap asıllı bir sivil askerlik yaptığım kamp ın dalga kıranında... kol gibi kefali jilet gibi kesiyordu sırtı kara kofanalarçok eski bu mevzu şimdi pm den yazarlar neresi diye iskenderun gülcihan askeri kampı..
saygılar öncelikle herkeze saygılar, bendede uzun yıllardır bu atçek hastalığı var bu levreklerin peşinde yıllardır uğraşır dururum demreden adana ırmağının ağzına kadar kadar olta atmadığım yer kalmadı. geceden motora bin sabahlara kadar dolan dur, yok burası fazla dalgalı, yok burada deniz oynamıyor sahil sahil dolaş dur. öncelikle burada yazacaklarım tamamen kendi görüşlerim, başımdan geçenlerdir katılıp katılmamak sizlere kalmıştır. ben sadece su üstü kandırıcılarla avlanıyorum, isteyen levrek gelir istemeyen levrek gelmez hiç bir levreği zorla oltaya atlattırmıyorum. şu river2sea rover 128 den bende kullandım geçen bir tanesi sahtemi gasbetti götürdü,(kesin levrekti saldırma şeklinden belli) ertesi günü tekrar gittim gündüz saat 10 sularında arka arkaya 4 tane turna geldi, yine ertesi günü 3 levrek bir turna geldi bu sahteye balık geliyor ama üç iğneli olduğundan yakalanan balığa üç iğne birden batıyor balığın sağlam yeri kalmıyor, yalnız önemli olan heralde sabah suyunda denizin durumu denizin oynama durumuna göre sahtenin ebatlarını, rengini değiştiririm. benim son bir haftada yaşadıklarım bunlardır saygılar iyi avlar (ya şu resim eklemeyi becerebilirsem resimleride ekleyecem ama) https://imageshack.com/i/n64rr6j https://imageshack.com/i/0ru4o0j