Yeni Aldigim Tekne Ve Motor

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında fuatbc tarafından paylaşıldı.

1. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    Merhaba Arkadaşlar Ben Tuzladan Fuat 5 Mt Boyunda Bir Tekne Aldim Tekne Normalde Ahsap Ama Distan 3 Kat Fiber Cekildigi Soylendi Yakin Bi Kardesimden Aldim Cok Anlamadigim Icin Ona Bu Konuda Guvendim Ve Bu Tekneyle Daha Once Beraber Baliga Cikmistik Bu Sene Ben Tekneye Bindigimde Teknenin Cok Sallandigini Soyledim Evet Abi Biraz Sallaniyo Demisti Simdi Bu Tekneyi Ben Aldim Ve Bu Tekneye Sizce Icten Beton Atmalimiyim Yoksa Bu Sekilde Kullanmalimiyim Ve Ben Bu Tekne Icin Fazla Param Olmadigi Icin Birtane Rus Mali Bemepok 8 Bg Motor Aldim Ve Servise Verdim Bakimlari Yapilsin Ve Denizde Sikinti Cekmeyeyim Diye Ama Servisinde Soyledigi Su Oldu Bu Motorun Bi Yerini Yapariz Diger Yerinde Sikinti Cikar Devamli Basini Agritir Ama Suan Maddi Gucum Olmadigi Icin Mecburen Bu Motoru Kullanmam Lazim Ve Sizce Bu Motor Bu Teknede Yeterli Olurmu Ben Tekneyi Sadece Balik Tutmak Icin Kullanacam Bunu Belirteyim Ve Bu Benim Ilk Teknem Ve Ilk Motorum Nelere Dikkat Etmeliyim Siz Bilgi Sahiplerinden Cevaplarinizi Bekliyorum.

2. onair

onair musa

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    istavrit
    Denizde herşeyden önce gelir güvenlik iyi ve güvenebileceğin ekipmanın yoksa her zaman risk altındasındır diyelim motorum var diye çıktın açıldın allah göstermesin motoru çalıştıramadın hava kötü sürükleniyorsun senaryo ne kadar korkutucu değilmi emin ol yaşarsın o korkuyu onun için baştan temkinli ol hayırlı olsun

3. LapinCash

LapinCash

Evet kendinizi güvence altına almalısınız. tane alın adam gibi güzel alın sürekli uyduruk alacaksınız sorun çıkacak bir daha alacaksın gene çıkacak onları alana kadar 1 tane alırsınız paşa paşa binersiniz.

4. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Deniz bu sana maddi durumunu sormaz. Sağlam motorun , sağlam ipin , çapan , küreğin , vs vs olmazsa olmaz . Motorun çalışmazsa:

İyi senaryolar :

kürek işe yarar dönersin
    birisi senin tekneni çeker
    Kendini uzakta bir sahilde bulursun.

Kötü senaryolar :

Kürekle çeksen de o dalgada kıyıya yaklaşamazsın
    Etrafında kimse olmaz dalgalara kendini bırakırsın
    Teknen alabora olur ( nerede olacağı belli olmaz ) seenn çooook uzaklara gider bir daha dönemezsin.
    O yüzden çnce güvenlik.Şuanda durumun yoksa bu sene çıkma seneye kadar birikim yap sağlam bir motor al.
    Mutlu başlayan günün mutlu bitsin.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    5 metrelik ve 3 kat fiberli bir tekne en aşağı 250-300 kg gelir, 8 beygirlik ve arıza verebilecek bir motor, eğer tekne çok denizci değilse (ki çok sallanıyorsa denizci olduğunu söylemek zor) patlak havalarda sıkıntı yaratabilir... öncelikle motorun durumu önemli, o konuda emin olmalısınız.

saat gibi çalışan yeni bir 8 bg kafi gelecektir ama sizin motorun performansı ne derece düşmüştür, o 8 bg nin ne kadarını verebilir, pistonları aşınmış mı, bu konuları tamircinizle konuşmanızda yarar var...

eğer maddi durumunuz yeterli olursa size iki zamanlı 15-20 bg lik bir mercury veya johnson motor öneririm.

Son düzenleme: 15 Eylül 2009
  6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Hayırlı uğurlu olsun.Sizin ve malınızın güvenliği de önemli bizler için.Deneyimsiz davranmayın sakın güle güle kullanın.

7. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Fuat Bey Kardeş,
    Arkadaşlarımızın belirttiği gibi denizde en evvela emniyet gelir ve hiçbir zaman idare eder deme kalkma yoksa Allahkorusun çok kötü durumlarla karşılaşabilirsin. Teknenin ağarlığını bilmiyorum ama arkadaşın söylediği gibi her halde 250-300 kilo cıvarında olması lazım. Bu tekne için bencede 8 BG motor hele eski bir motor az gelecektir. Motor bence saat gibi çalışmalı ve kullanan ona tam olarak güvenmelidir. Tereddüdün varsa sakın olaki onunla denize açılma. Başka motor almaya gücüm yok diyorsan o zaman yapacak tek şey kürekle kıyaya ulaşabileceğin mesafeden daha uzağa sakın gitme. Ayrıca mümkünse tek başına açılma. Kusura bakma senin biraz moralini bozdum ve ukalalık yaptım herhalde ama bu konularda biraz bilgim var ama daha öğrenmediğim o kadar çok şey varki.
    Almış olduğun teknenin ve motorunun Özel Tekne Belgesi varmı, varsa belgeyi Liman Başkanlığından üzerine geçirt,
    eğer yoksa yıl sonuna kadar mutlaka çıkarman lazım aksi halde 2010 başından itibaren sahil güvenliğin her kontrolunda 450 TL ceza yiyeceksin. Her halde biliyorsun 5 m ve üzeri teknelerin yıllık 200 TL vergisi var.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

8. 56562

56562 xxx xxxxx

Tekneniz hayırlı olsun. Kazasız, belasız uzun süreler keyifle kullanmanızı dilerim. Bu tekne bence 750 Kg. civarı ağırlıkta olmalı, 5 m ahşap + 3 kat fiber + motor. Bence yıpranmış bir 8 Hp o tekneyi sert bir denizde asla götürmez.

Denizin şakası olmaz, önce emniyet diyorum.

Son düzenleme: 16 Eylül 2009
  9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Süheyl babanın dediklerine tamamen katılıyorum.

Ve benımde dikkatımı çeken betonlama olayı. o kadar tekneye betonlama olmaz. ancak sallantısını önlemek amacıyla. iki yanına fiberden flap yapınız bir nebze keser sallanmasını.
    İyi günlerde sağlıkla ve mutlulukla kullanmanızı dilerim.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O motora güvenilip denize çıkılmaz derim.

Eğer illa çıkmayı düşünüyorsanız, maddi durumunuzda kafi değilse, bari bir elektrikli yedek motor bulundurun yanınızda. Bir motor 3-4 bin TL, böyle elektrikli olanlar ise, aküsü filan derken en fazla 600 - 700 TL tutuyor. Ama bunu acil durumda geri kaçmak için kullanacağınızı akıldan çıkarmayıp, bununla kolayca kaçabileceğiniz yerden ötesine gitmemeniz gerekiyor.

Elbette böyle yaparkende, hiç zevk almayacaksınız, birazcık daha gidelim, çuraya da gidiverelim filan derken kendinizi taa nerelerde bulacaksınız. Büyük, ama çok büyük risk almış olacaksınız. O nedenle, bence siz, elektrikli yedekleme, kürek vs. demeyin, kısa yoldan güvenilir bir motor almaya gayret edin.

11. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Fuat Bey,
    Tekne ağırlığını bilmediğim için 250-300 Kg üzerinden tahminde bulunmuştum. Ancak 5 metre ahşap tekne ve3 kat fiber tekne herhalde 300 Kg olamaz ve Hakan Beyin tahmin ettiği gibi 700-800 Kg cıvarında olmalıdır. 8 BG bu tekneye hiç yol yaptırmaz. Siz birde betonlama yapmak ve dahada ağarlaştırmanız halinde ne olacağını düşünemiyorum. Tabiatıyla tekne ağarlaşırsa daha az sallanır ama bu sistem tarih oldu artık.
    Fuat kardeş eski ile uğraşmak çok zordur. Tabii maddi imkanlar çok etkili olmasına rağmen bilhassa denizin hiç şakası olmadığını göz önüne alarak neyap yap yeniden vazgeçme. Benim naçizane tavsiyem bu! Unutmaki deniz hiç affetmez. Allah korusun bir sakatlık olmasın!
    Selamlar
    Süheyl Başak

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    haklısınız, ahşap ibaresini görmemişim, bende 4.50 3 kat fiber var 300 kg çekiyor yaklaşık, hatta bugün tarttım kamyona yükleyip :) bir de ahşabı eklersek en az 600-700 kg gelir.

8 bg eski bir motorla kesinlikle kullanılmamalı derim... saygılar.

13. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    herkesın bılgılerıne ve tecrubelerıne guvenerek tum yazdıklarınızı dıkkate alacagım teknede kurek çapa can yelegı bulunmakta bu teknede daha once 4 bg bı motor denenmıs cok rahat goturmus tekneyı burda yazılanlarla karsılastırdıgımda bu teknenın 700 kg olması sızce mantıklımı benım bantıgıma uymadı ve bır arkadas elektırıklı motor al demıs dusuncen ıcın tesekkurler ama 700 tl verebılecek param olsaydı zaten bu motorun parasının ustune 700 tl koyup guzel bı motor alabılırdım en azından benı ıdare ederdı ben taksıtle motor baktım ama hep kredı kartı ıle taksıt oluyo kımse senet ıle vermıyo ben kendımı soyle anlatayım benım kırızden once 1 tane maltepede bay bayan guzellık salonum ve 1 tane ızmıtte alısverıs merkezınde bay bayan guzellık salonum vardı ve kırızde mahfoldum hersey tersıne dondu ve hacızlerden dolayı elımde hıc bıseyım kalmadı evlerım arabalarım satıldı ve kredı kartıyla bu yuzden alamayıyorum banka borcları nedenı ıle ayda 150 tl gıbı senet odeye bılırım ama etrafımda kredı kartını kullandıracak ınsan yok bız ınsan oglu nankor oldugumuzdan dolayı benım herseyım yerındeyken benım ıcın canını bıle verecek ınsanlar bana selam vermez oldular ama bıldıgınız bı yer varsa senet ıle motor satan alabılırım hatta 500 700 pesın vererek sız forum uyelerının bıraz kafasını sısırdım kusura bakmayın ben bunları yasadıgım ıcın balık tutarak stress atmak ıstıyorum kotu gunlerden sonra guzel gunler yasamak ıstıyorum herkese tesekkurler.

14. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    en içten dileklerimle geçmis olsun....hayat bir anda insani sudan çikmis baliga çevirebiliyor. stres atmak için deniz en iyi seçim tercihiniz dogru balik tutmayida kafaniza takmayin deniz zevkinizi almaniz ilk tercihiniz olsun bana sorarsaniz

teknenize gelince, öncelikle hayirli olsun o boyda ahsap üzeri fiber kaplama bir tekne 4 bg ilede gidebiliyorsa çok iyi bir alt dizayni var demektir. bu tarz tekneler plane e kalkmaz ama deplasman süratlerinde çok basarili seyreder gazi kestikten sonra bile metrelerce gidebilir
    ancak distan takma motorlar gerek yakit ekonomisi gereksede performans açisindan bu tarz teknelere çok iyi uyum saglamaz götürür tabii ancak içten takma makinanin tadini vermez. nacizane tavsiyem karaköye geçip içten takma hesapli bir makina almanizdir 300 tl civari idi yanlis hatirlamiyorsam sifir 9 bg bir kama (çin mali) bir motor alabilirsiniz tabii iyi bir usta bulup saft kovan ve pervanesini taktiracaksiniz ama ondan sonra teknenizin tadina doyum olmaz. bu arada çogu balikçi artik çin mali motor kullanmakta hemde en agir
    sartlarda rahatlikla güvenebilirsiniz yani

15. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    içten makinayi takiben bir adet dekupaj testeresi edinip kontrplaktan birde ufak kamara yapardim ben tekneme; 5 mt izin verir sanirim bu uygulamaya. kamara hem denizde serpintiyi alir hemde hava patlarsa sakin bir koya çekip teknenizde gecelersiniz....
    son olarak en önemli konu, teknenizin fiberine çok dikkat edin; çatlamasi durumunda deniz alt kattaki ahsabi çaktirmadan yer ve sizin ruhunuz bile duymaz aman dikkat....
    tekrardan hayirli olsun kazasiz dertsiz en iyi günlerde kullanin

Son düzenleme: 16 Eylül 2009
  16. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    guzel dıleklerınız ıcın cok tesekkur ederım ıcten takma motoru ben tekneyı aldıgım cocuga sormustum olmaz abı demıstı ve yarımda olsa kamara yaptırtmak ıstedıgımı soylemıstım onada olmaz abı demıstı motorla ugrasamıyacagımı soylemıstı ılk deneyımım oldugundan dolayı ve kamara ıcınde teknenın dar oldugunu musaıt olmadıgını soylemıstı ben en ıyısı resımı buraya yukluyeyım bana fıkırlerını sunacak kısıler tekneye bakarak fıkırlerını soylerse herhalde benım ıcın ve karsımdakı ınsanların zorlanmaması ıcın daha ıyı olacaktır.