Yeni alınmış balık bulucu hakkında bilgi rica ediyorum

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere Mustafa ağabey (Antepli) şu an Almanya'da. Dün beni arayarak bir ricada bulundu. Kendisi aşağıda fotoğrafını gördüğünüz balık bulucuyu almış ama nasıl kullanıldığı hakkında bilgisi yok henüz. Kılavuz da Almanca değil İngilizce olarak hazırlanmış. Kılavuzu görme imkanımız olmadığı için çeviri imkanımız da olmadığından, sizlerden kullanmış olan ya da kullanan arkadaşlarımız varsa, bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Şimdiden teşekkürler.

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  3. Aramis

Aramis

Yardımsever,Hayırsever bir vatandaş :D :D

4. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Tesekkür ederim))))

Tesekkür ederim Sennur kardesim, gercekten öyle mutlu oluyorum ki, böyle yardim ve destek görünce sevinmemek elde degil, gel ben bu Sennur kardesimi Gaziantep e davet edip, baklava ve kebablar ikram etmeyeyim!!!!!)))))))))..............
    ,

5. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tesekkür ederim.....

Tercan kardesim, gercekten tesekkür ederim, ilgilizcem olmayisindan problem dogdu, ama yinede cok sagolasin, 300 metre derinlige kadar yer ve balik tesbiti yapabilen bir orjinal Amarikan mali. Insaallah Firat nehri üzerindeki barajlarimizda kullanmak istiyoruz, amacimiza ulasiriz.

Orhan Agabey tercübelidir, görürse muhakak yardimci olacaktir...:)

6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Uretimden kalkan bir model mi acaba?

2009 katalogunda goremedim, fishmark 320 portable modeli, ultra III plus'in yerini almis gibi duruyor.

Hayirli olsun Mustafa abi.

7. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    eagle kullandım menü listesi vs cep tel inden daha basit yalnız bu alet 300 feet lik olabilir yani 100m lik

8. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ramazan kardesim,
    300 metre derinlige kadar net görüntü oldugunu yaziyor!! Walla aldik ve tatli su icin bakalim Firatin torikleri nerede saklaniyor))))

9. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tesekkü ederim Mehmet kardes, bakalim, hele bir nisanda sonunda geleyim de , bota baglayip bir arastirma turu yapariz, zaten Turna sezonuda acilmis olur:D

10. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    hayırlısı olsun eğer hoşunuza gitmesse ben alırım balık bulucular genelde dip balığını göstermez orta su ve dip yapısı için idealdir

11. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Sonar kullanımı..

Merhaba..

Öncelikle almış olduğun malzemeyi iyi günlerde kullanmanı dilerim Mustafa abi..Konu sonar olduğu için bir kaç fikir yazmak istedim..herhangi bi şekilde yasak olmayan bu yöntem hakkında yazdıklarımın hiç bir şekilde kişisel ve sorgulayıcı bir tarafı yoktur..

Tatlısularda sonar kullanımın kesinlikle yasaklanması taraftarıyım..kişisel görüşlerim şu şekildedir.
    1_Denizde ticari amaçlı avcılıkta kullanılan cihazın tatlısu gibi denize nazaran hiç bir şekilde kaçma durumu olmayan sazan ve benzeri balıklar için kullanılması av ile avcı arasındaki zaten eşit olmayan mücadeleyi tamamen tek taraflı avcı lehine getirmektedir.
    2_ Sulardaki populasyon için , bu işi tatlısularda ticari olarak yapanlarla amatörleri ayıramayacağımızdan dolayı bu aletin bu işi ticari yapanlarca kullanılması demek atılacak ağların karambole değil nokta atışı şekline dönüşeceği ve zaten ağ basklısında olan az biraz balığın tamamen yokedilmesi anlamına gelecektir..
    3_Av ile olan eşit şartta mücadeleyi bozduğu gibi avcılar arası avlanma eşitliğinide tamamen yok etmektedir...
    4_ Bot üzerinden aşağıda yatan yada yemlenen balığı bulmak demek , üzerine olta atmak , yada kaşık sallamak balığın yemi bulamama ve o gun senin oltana yakalanmama ihtimalini tamamen ortadan kaldırmak demek olup balığın yaşam hakkını elinden almaktır...
    5_Amatörlüğün temel taşları olan heyecan , merak , yorgunluk v.s gibi tatlı duyguların yerini teknolojının alması demektir...

12. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ulas Kardesim,
    Fikirlerine ve duygularina katiliyorum, biz amatör balikcilariz.Bir amatör insan böyle masrafa girmemeli!!!!!! Yanlizzzz..
    1- Ben suyun olmadigi bir sehirde bir dernek kurdum!
    2- Yapmak istedigimiz ilmi ve ögretici arastirmalarimiz olacak!
    3- Yurt disinda 30 yil kaldim:( Buradaki bazi güzellikleri memleketimize tasimak ve uygulamak istiyorum.
    4- Hazirliginda oldugumuz bircok projelerimiz var,
    5- Ispanya Balik turzimi ile genel turzimin 1/3 ünü karsiliyor, bir tek nehir ile(Büyük yayin baliklari tutup geri brakan bu turistler milyonlarca euro akitiyor)
    6- Sularin icindeki popilasyonlarda bircok farkli türler yok olmus, bölgemizde (Güneydoguanadolu) belki de bazi okullarda bile olmayan bir alet!!!!!Bu türlerin yok olus sebeblerini arastirmak lazim,buna neden olan bazi dengesiz büyüyen baliklar varsa bunlarin muhakkak cikarilmasi lazim ki ekolojik denge saglansin................ daha bölgemin hangi halledilmesi gereken sorunlarindan bahsedeyim, sayfalar dolusu seyler yazabilirim.
    7- Ben vatana hasret kalmis yillarimi hizmet ederek son buldurmak isteyen sosyal bir insanim, bu calismalarim elbette bir amatör balikcisinin yapacagi seyler degildir, vatana sevdali bir sadakat lazimdir!!! Sevgilerle....:)

Son düzenleme: 31 Mart 2009
  13. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Antepe olsun Memlekete olsun emeklerin için teşekkürler Mustafa abi..Bu işe gönül vermiş bir Dernek başkanı olduğunu profilinden biliyorum..
    Cumhurbaşkanı dese benim sonar hakkındaki fikirlerim gene değişmeyecek :)
    Sevgiyle kalın..

14. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ulas, birde su acidan bakmak lazim; bazen sitede goruyorum arada avlanan ufak baliklar, onlarin yaninda teblige uygun baliklar ve limiti asmayan santimi santimine uyan baliklar.

Balik bulucu ve sonarlar bilincli bir kesim amatorlerce kullanildiginda aslinda sanildigindan cok faydali bir ekipman olarak karsimiza cikiyor.

Soyle ki, gerek denizlerde gerekse icsularda yapilacak avciliklarda bir avlagin yada acik denizde bir meranin dip yapisini ve o bolgede yasayan iri baliklarin tespit edilmesi icin kullanilabilir ve en azindan kucuk baliklarin avlanip ali koyulmasindansa, buyuk baliklarin pesine dusulerek yavru yada ne bileyim henuz gelisimini tamamlamamis ama cok cok fazla buyuyen baliklara yasama firsati saglanabilir. Bu sade denizde degil, bilakis icsularda yapilabilir.

Takdir edersin ki, boyle pahali ekipmanlara yatirim yapan bir amator sanmiyorum ki kucuk baliklari tespit edip yakalamak icin bu cihazi kullansin.. aksine buyuklerin pesine duser ve dusmelide.

Kisaca demek istedigim, yavru yada gelisimini bile tamamlamamis, karninda yumurta olan baliklari avlamaktansa, gelisimini tamamlamis, olgunluguna erismis, artik son evresine gelen iri bir baligin yakalanmasini ister ve balik bulucu gibi ekipmanlara sahip biriysem bu son evresini tamamlamis baliklarin pesine duserim.

Bana sorarsan ben rast gele deyip cikanlardanim, balik bulucu, sonar vs. hayatimda ne elime aldim nede kullandim, kim nekadar bilgi sahibi ise bende arastirmamla okadar bilgi sahibiyim denilebilir.. ancak dogru ve bilincli kullanan amator icin bence cok faydali amaclar icin kullanilabilecek bir cihaz.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    sevda

Sevgili Ulaş, seninki bir sevda. Her türlü teknolojik alet-adevattan arıtılmış.

"Ömrümü tükettin sazan" diye serzenişte bulunan bir amatörden de bu beklenir zaten. Bu sevda peşinde koşmak, sevgiliye, hemen-çabucak kavuşmaktan çok daha sevgili ve sevimli. :) ;)

16. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tsk ederim..

Yarabbi bu ne kadar güzel, herkes fikirlerini ve bildiklerini paylasabiliyor...

Sizleri cok seviyorum.:)