arkadaşlar. uzun süredir bir surf takım yapmak istiyorum kendime . Çokta elzem olmadığından bolca araştırdım. araştırmalarım neticesinde internette faaliyet gösteren bir firmada çok uygun fiyatta kaliteli markalar satan bir firmaya ulaştım. anladığım kadarı ile ağırlıklı olarak kara avcılığı üzerine çalışan bir firma ama acaba ne derece güvenilir. Siz değerli arkadaşlardan bu makine ve kamıştan kullanan var ise yardımlarını beklerim. ayrıca işin üstadlarından takım hakkındaki yorumlarını beklerim. saygılarımla Makine : mitchell ELX 600 FD CLAM Kamış : DAM ONLINER TELE 100 KAMIŞ 350 CM 50-100 gr atarlı surf için kamışı kısa ve atarı düşük bulabilirsiniz ama bazan kayalık yerlerde avlandığımda bu boy bile uzun geliyor. ayrıca remixon 50-100 gr atarlı 3,5 metre kamışım ve remixon teben 40 lık makinem var. 0,35 mm ip kullanıyorum ve makinenin aldığı 120 metre civarı attığımda 75 gr kurşun ile 80 metre civarı yollayabiliyorum. makineyi büyütürsem belki bir 30-40 metre farkettirebilirim diye düşünüyorum. Birde lineaeffe kamışım vardı yine 50-100 gram atarlı hassasiyeti müthişti kırıldı. aynı atarlı olmasına rağmen onun hassasiyeti remixonda yok. birde dam denemek istedim. değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler not1: ikinci resim ikon olarak görünüyor üstüne tıklandığında makinenin resmi açılıyor not2: firmanın ptt kargo ile kapıda ödeme seçeneği var ama onada tc kimlik numarası soruyor vermek güvenlimidir?
http://www.avpazarim.net/_A3-1200-mitchell-elx-600-makine-31-rulman.htm Sitelerden alış veriş yapabilmek için, önce o siteye kayıt olmak gerekiyor. Bunun içinde bazı bilgileri içeren doneleri vermek zaruri oluyor. Fatura kesilecekse, T.C.Vatandaşlık no su da gereklidir. Sakıncası olmaz. İyi günlerde kullanman dileklerimle.
Surf takım diyorsun ama, almaya çıktığın şeylerin surfla pek alakası yok. Tek alakaları aynı dükkanda satılıyor olmaları olabilir ancak...
Yemli avlarda kullanılabilecek bir takım gibi, uzak atışlar için surf takım tercih edilir genellikle. Hayırlı olsun Gültekin bey, Güle güle kullanın.
teşekkürler bende kıyıdan attığım zamanlarda 100-130 metre arasında atarım umudu ile almayı düşünüyorum bakalım.
Kardeşim google aramaya ( surf casting rods) (surf casting reels) yazıp görselden aratırsan bu iş için uygun olan teşkilatın resimlerini ve modellerini göreceksin.. bu noktadan hareket ederek seçim yaparsın.. 100 m ve ötesi için bahsettiğim sistemleri kullanman lazım.. ayrıca (surf casting tackle) dersenden iğne-misina kurşun baglama şekilleri gelir karşına kolay gelsin..
Makina tatli su için üretilmis bir model. Daha çok at-çek iri alabalik ve yemli orta avlara uygun hepsinden biraz yani. 3.1 rulman 70cm toplama kapasiteli. Vasat bir makine bütceyi biraz daha zorlayip avocet serisine bakin derim
bu takım sörf takım olmamış ayrıyeten atarı da düşük kalmış takımın bunun gibi kamışlarla 100 metreleri zorlamak çok büyük başarı olur yani zor surf kamış için lineaffe den şaşmayın derim
Bir kere sörf kamış benim bildiğim dört metreyi geçecek. Yine sörf makine ayrı bir şey. Biraz daha araştır internette yüzlerce sörf kamış ve makine göreceksin. Fiyatlarınıda göreceksin. Yerli sitelerde ve yurt dışından sitelerde.