Yeni at çek takımımla 2. deneme 2 balık

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yavsan tarafından paylaşıldı.

1. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Geçen ilk denememde tuttuğum palamutun gazıyla bu sabah aynı yere yani çalıştığım otelin önüne gene saat 7.00 sularında geldim. Vakit her zamanki gibi kısıtlıydı. Avı en geç iş başı saatim olan 8.30 da sonlandırmam gerekiyordu. Bu yüzden bu sefer hazırlıklı geldim.Benim emektar remixon surf takımıma klasik 3 lü dip oltayı bağlayarak yanımda az miktarda getirdiğim kalamardan ustaların tavsiye ettiği gibi takıp olatayı denize fırlatdım. Kamışı kumlara dikip vakit kaybetmeden yeni gözdem at çek takımımı hazırlamaya başladım. Bir çırpıda kurup geçen palamut yakalayan sahtemi fırlattım denize. Atıp çekerken bir yandanda gözüm kumda dikili kamışımdaydı. Kamışda bir hareketlenme oldu. Hemen koşup sardım. Ucunda bir balık vardı. Çektim baktım karanlıkta pekde seçemedim ama mırmıra benziyordu. Elim kadar bi şeydi. Fazla incelemeden attım torbaya.Yemleri tazeleyip yeniden fırlattım ardından hemen et çek e devam ettim. Bir kaçkez denemeden sonra hop sahtemde bir ağırlık oldu birden biraz sardım. Balık çekmiyordu.Sanırım kurtuldu derken bir baktım ki o ne ince uzun bir zargana. Hayatımda hiç zargana tutmamıştım. Çok sevindim. Oltadan çıkarıp attım torbaya. Aradan bir on dakika gçtikten sonra dip oltamı kontol ediyim dedim başladım sarmaya oltada ağırlık var ama balık gibi değil. Hayırdır inşallah dedim çektim ki bir mavi yengeç. Zor bela çıkartıp attım denize. Sonra tekrar yem takıp fırlattım. At çeke devam ettim ardından hemen. Bir beş dakika sonra küt oltada balık. Bu sefer başka ne zargana ne palamut .Kuvvetli bir balık. İçimden allahım dedim geliyor levrek. adrenelin birden 1500 oldu. Acemiliğim kendini gösterdi ve ben sanırım sarmakta gene acele ederek balığın suyun yüzüne çıkıp çırpınmasına neden oldum. Bir şapırtı artında bir şapırtı daha balık gitti gider. Nasıl üzüldüm tahmin edemezsiniz. Öylece kala kaldım. Neyse gene demam ettim biraz daha bir süre sonra bir balık daha yapıştı sahteye buda bir zarganaydı. Öncekindende daha büyüktü üstelik.Ama hiç sevinemedim doğrusu aklım hala kaçan balıktaydı. Saat sekize yaklaşırken avı sonlandırdım. Eşyaları toparlarken birde baktım mırmır sandığım balık el büyüklüğünde bir çupraymış. Ona da ayrıca üzüldüm. Ama genede güzel bir av macerası olmuştu benim adıma. Bana bu zevki tattıran balıkavı net sitesine ve değerli üyelerine çok teşekkür ederim. Balık tutmayı bu yaşdan sonra bana bir kez daha öğrettikleri için. Ben kendimi eskiden iyi bir balıkçı sanırdım. Ama anladım ki öğreneceğim daha çok şey varmış.

2. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler...
    Gitgide zehir bütün vucudu sarıyor,sende iflah olmazsın artık :D :D .
    Makinayı kullanmadan önce doğru kaloma ayarını yapıp,balık geldiğinde boşluk vermeden ve çok acele etmeden sarım yaparsan balığın kaçma şansı minimuma iner.Daha irileri rastgelir inşallah...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Avlak güzel. Mırmır, Zargana, Levrek hemde 1,5 saatte. Tebrikler...
    Biz geceden sabahlıyoruz gene de pek bişey tutamıyoruz.
    Okan yazmış nasıl levrek yakalaman gerektiğini, avlağı sık sık yokla. Fotograflarla birlikte levrek raporunu bekliyoruz....

4. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sevgili Okan... Zehir bünyeme ilk ben daha 8 yada 9 yaşındayken girdi. Yeşilırmak çocuğuyum ben. Daha o yaşlardayken eskiden soğan çuvalı olarak kullanılan filelerden kendimeze ağ yapardık. Irmağın kenarında ki yavru balıkları yakalar şişelere koyarak bahçe sulamak için kullandığımız havuza atar beslemeye çalışırdık.Dedem ne zaman vanayı açıp bahçeyi sulasa bahçeden zıplayan balıkları toplar gene havuza atardım. Sonraları olta denen aleti keşfettim. Elime geçirdiğim uzunca bir kavak dalını kamış,annemin dikiş ipliklerini misina,tuplu iğneden de kanca yaparak ilk takımımı kendim kurmuştum. Yeşilırmağın kenarında ki bir tuğla fabrikasının kil çıkartmak için açtığı çukurlarda oluşan büyüklü küçüklü göletlerde avlanmaya başladım.Küçük ekmek topları takarak toplu iğneye kızıl kanat derlerdi parmak büyüklüğünde balıklar avlardım.Gölde çırpınan büyük balıkları gördükçe içim giderdi. Bu uğurda nice arkadaşımızı kurban ettik göle. Çok çocuk boğuldu ve aslında göle gitmemzi kesinlikle yasaktı. Babamdan hayatımda yediğim tek tokat gene bu göle balık tutmaya gittiğim için olmuştu. Genede vazgeçmedim balık tutmaktan. Oltamı gölün yakınlarda bir yerlerde çalılıkların arasına saklardım. Daha neler neler. Bünyeye zehir gireli çok olduda bağışıklık kazanmıştım geçen yıllar içinde ama at çek yeniden hasta etti beni...

5. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sevgili volkan... Avlak güzelde aman vermiyor turistler,güvenlikçiler. Zaman yetersiz. Turizm Sezonun kapanmasını bekliyoruz umutla. Ama fırsat buldukça yoklayacağım avlağımı.

6. OMMG

OMMG OKAN

Ben atçek olayını kastetmiştim,zehir birkere vucuda girdimi kurtuluş yok diye :D :D

7. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Doğru kaloma ayarı nasıl yapılır. Bilgi verebilirmisiniz acaba?

8. bortacina

bortacina Şerif

Favori Kamış:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Kefal 800gr
    Hikaye Iyi De Resimler Nerede:)

9. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Valla iyi balık tutsaydım forumda ki arkadaşlarla paylaşmak için deli gibi foto çekerdim. Ama o balığı kaçırdıktan sonra acaip moralim bozuldu. Hiç fotoğraf felan çekesim gelmedi...

10. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    kaloma ayarı bazı makinaların kafasında bulunan vidanın bazılarının ise kafaya paralel kıc tarafında ki vidanın gevsetilmesi ile olur.
    yani misina frenini gevsetiyorsun balık zorladımı makina misina bırakıp balığı rahatlatır....

11. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Tebrikler. bereketli avlarınızın devamını ve en kısa zamanda kilo üzeri bir levrek çekmenizi temenni ederim.

ergen evlat gibi levrek, öyle bi ayarlayacaksın ki, crrrr edecek böyle,
    ipleri koparmayacaksın
    e hadi gardaş senin dediğin olsun diyecen ilk etapta
    anlat dinliyorum diyeceksin
    o anlatacak böyle
    sanki boşa çıkmış gibi olabilir bazen misina
    meğer sorti yapmış sana doğru
    sonra zınk diye
    çatt ! tüh
    suyuna git balığın.
    levrek sinirli üstüne gitme abisi
    balıkla zıtlaşmayacaksın
    yani tabi ki zıtlaşacaksın da nası desem
    bu bi mücadele basbayağı
    ama aslında müzakere gibi de düşün
    nasıl diyeyim
    dans et levrekle
    kıyıcığa getir,
    sonra gözden çıkart balığı,
    cömert ol geri ip ver yani,
    vazgeç, cırrrr ip ver yine
    cırlama durunca tekrar al dizginleri
    hızır idi yunus idi hızır idi yunus idi
    kıyıdan zaten usta bi avcı biter yanında
    iki kişi çekersiniz. bir dost edinirsin filan
    işte öyle bişey.
    kendi öğrendiğin, herkesinkinden daha çok iş yapar
    (Alıntı: J. Rudolph Jean)

12. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar fakat kalomanın ne olduğunu ve ne şekilde ayarının değiştirildiğini biliyorum. Sorunum ayarın nasıl olması gerektiği.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Soner kardeşim merhaba.

Makinana sarılı misinaya elinle 2 kilo seviyelerinde bir güç uygula. Makinanın makarası cırlayıp rahat şekilde boşalabilmeli. Standart ayarın sürekli bu seviyede olmalı. Daha sonra, yakalanan balığın büyüklük ve gücüne, avlanılan yerin konumuna göre biraz daha gevşetip sıkarak o an ki pozisyonunu ayarlayabilirsin.

2 kiloluk bir balığın ilk tepkime gücü, balığın cinsine göre değişiklik göstermekle beraber, zaman zaman 10 - 15 kiloluk güçlere ulaşabilmektedir.

Oltana ve şansına hep büyük kısmetler gelsin.

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Alişan aynen devam,:) bir zamanlar hepimiz senin gibiydik, anasının karnından balıkçı olarak çıkanı görmedik, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

15. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Aynen yaa,içim gitti valla..... :)

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bayağı hareketli geçmiş av süreci:)
    mera da verimliymiş:)
    tavsiye, mera dan net görüntü verme, yerini gizle,

17. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Tevfik ve orhan abi ikinizede çok teşekkürler.

18. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Mera tam otellerin ortasında bir yerde kalan su sporlarına ayrılmış bir bölge. Sadece gece ve sabah saatlerinde gidilebiliyor. O yüzden yerini söylesem bile insanların balık tutmak için kolaylıkla ulaşabilecekleri bir yerde değil. Ben de personel olduğum için böyle rahat davranıyorum. Ama gelmek isteyen arkadaşlar olursa aralık ayından itibaren sezon kapandıktan sonra birlikte avlanabiliriz. Kadir arkadaşım eğer gelirseniz sizinle birlikte avlanmaktanda onur duyarım.

19. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    İnşallah... Teşekkür ederim.

20. cemadisen

cemadisen Cem Adışen

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve Boy:2,10 10-30 atar 167 gr Lineaeffe Oyster Cast Boy:4,20 250 gr atar 540 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S, Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Sinarit 2,6 Kg
    Her avın bunun gibi ve bundan iyi olsun reeling