Atçek takımım -Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm -OKUMA OCTANA OT-40 MAKİNE -POWERLINE SPIDER 100 METRE 0,22 MM MİSİNA Sahtelerim -Ryobi Trapper MS88A3F suni balık 88mm Renk no: :02 -Ragot Raglou Zargana 105MM Ragot Raglou Zargana :SG -Ragot Raglou Zargana 105MM Ragot Raglou Zargana G -Rıver2sea Bubble Pen 80 Suni Balık Renk: : HD-13 -Rıver2sea Rover 98 Suni Balık Renk: : HA-16R -Rıver2sea Rover 98 Suni Balık Renk: : G-12 R -nıtro 43 - Pelıcan Maket Balık 100 MM -Remixon Jıg Head 8 Gr - Okuma Rapala Halkası No: :8 Numara Yemli Takımım -Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m -Okuma Avenger Av-45 Olta Makinesi -Powerlıne Spıder 100 Metre 0,28 Mm Misina -Fladen Fırdöndü 8p N.10 -505 Npbr Mustad İğne 10lu No:4-5-6 Yorumlarınızı Bekliyorum umarım iyi bir takım olmuştur...
Genelde bilinçli ve güzel seçimler yapmışsın. Hayırlı uğurlu olsun. Bol balıklı, kısmetli olsunlar. Yalnız spin makinana sarılı 0,22 powerline misina bence uygun değil. Hem çok ince. Hem powerline bende kullandım ve memnun kalmadım. Gerçi bendeki Powerline Extreme (Sert) olan idi. Çok gam yaptı ve çabuk kopuyordu. Spin makinana da 0,28 lik sarmanı tavsiye ederim. Bi de slikon olarak çatal kuyruk, hamsi tipli 7 cm'lik sahteler var. 2 tanesi 1 lira. Onlardan da çantanda bulunsun derim. Rastgelsin...
Alper abi ocak sonunda Hatay Dörtyolda zaman zaman izmir dikilide ve aydın ve çevresinde inşallah... Yani şuan Batmandayım ama İzmir' e de Hatay' a da Muğla' ya da Aydın' a da gidiyorum.
Yemli takımındaki mustad iğnenin bence mutlaka 1 veya 1/0 numarasını da yanında bulundur. İlk başta büyük gelebilir iğne fakat özellikle İzmir kıyılarında tek iğneli gezer kurşunlu takımlarda oldukca kullanışlı oluyormuş. Şimdiden rast gele.
İnşaallah. Aslında kötü bir performans sayılmaz benimkisi Genelde 2 hafta da bir avlanıyorum. O da Cuma gece veya c.tesi sabah suyu. Yani avlakların en yoğun olduğu zamanlarda. Ayrıca her avımı raporluyorum. (tutup tutmamak farketmiyo) Uygun hava kollama gibi bir şansım yok yani. Bu sezon toplasan 5 - 6 kere ava gittim. Hepsini raporladım. Denize düşmeyi ve kamışın 2. bölümünü karşı sazlığa göndermeyi saymazsak, normal aslında. :laughing: Sana başarılar dilerim. Şubat tatilinde avlanacaksın sanırım. Rastgelsin şimdiden kardeşim. Yakalarda patlatırsın bir rapor umarım. (Yakalayamasanda yaz, ben okurum) Sevgilerimle...
Valla Volkan ben de aynen senin durumundayım. Gecen cumartesi sabahı hanım izin vermedi soğuk diye. Kısmetse bu hafta cumartesi sabah suyuna gideceğim. Bu arada belki hanım ocakta 1 hafta izine çıkabilirmiş. O zaman 3-4 gün Karaburun' da olabileceğiz. 24 saat avlanacağım kısmetse
Volkan abi istemeden kırdım herhalde seni ama niyetim alay etmek değildi... Ben de bu sıralar zaten çok sık avlanamam ama inşallah tayinde istediğim yere gelebilirsem sık sık gelirim dikiliye o zaman da mutlaka seninle tanışmak isterim tabi sende istersen beraber ava gideriz tekne de var
Yemli Takımım -Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m -Okuma Avenger Av-45 Olta Makinesi -Powerlıne Spıder 100 Metre 0,28 Mm Misina aynı surf takımı banada önerirmisiniz acaba ? Birde bunda sahte yem kullanılmazmı ? (acemi sorusu )
Ne kırması Mehmet. (Söz konusu bile değil) Hergün avlanıyorum da bişey tutamıyorum gibi bir yanılgı oluşmasın mesajı okuyanlarda diye yazdım. Takılmanız hoşuma gidiyo. Eğleniyoruz hep beraber. Kakara kikiri yapmazsak tadı olmaz mesajların, raporların. Birgün tayinin çıkarsa yakın bir yere bende tanışmak beraber avlanmak isterim senin gibi düzgün biriyle Bildiğim avlaklara götürürüm seni. Beraber düşeriz denizlere
Senin için sevindim, tam mevsiminde ve zamanında Karaburunda olmak harika olur. Tekneyle ava çıkarsan dikkat et. Karaburun çok tehlikeli olabiliyor. Hanımına hak vermemek elde değil, geçen hafta çok soğuktu valla. 1 saat dışarı da durunca adamın elleri, ayakları, kanı, beyni donuyodu. Ben o havada sabaha karşı 04:00 civarı denize düştüm Bu hafta nispeten güzel ama yağışlı hava. Boy cizmesi de mutlaka al. Ucuzları ısıtmasa bile rüzgarı kesiyor.
Surf takımı mı kullanılmaz yoksa suni yemmi kafam karıştı . Surf takımı iyi derseniz aynısından almayı düşünüyorum yada 45 değilde 55 olan makinadan Ya peki ben ne alacağım Genelde karedes falan gibi yemler kullanacağım kafayı yemiş durumdayım İskenderunda kıyıdan atacağım
O bahsedilen surf takımla sahte atılmaz diyeyim. Ama yok illa deneyeceğim dersen, sahteni 10 metre ileri zor atarsın. 10 atıştan sonra da yorulur, avı bırakırsın. Nerden mi biliyorum ? : Geçen sene kış Serhat abi beni levreğe atçek yapmaya götürüyordu. Misafir kamışı vardı, ben o kamışla 10 kere atınca nefesim kesiliyor, bir kenera pusup it gibim soluyordum Şu an 8 saat atçek yapabiliyorum. Malzeme çok önemli yani. Sen yem takıp beklemeli av yapacaksın sanırım. O zaman uygun bu kamış ve düşündüğün makina. (Spin - atçek avı için uygun değil)