Yeni avlak denemesi ve dalgaların beni hoş karşılamadığı yer :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Merhabalar..1 aylık aradan sonra denizle tekrar buluştum.Ben geldim olmayan balıklar gitmiş. :D Yine başarısız bir kaç denemeden sonra yeni yerler bulmam gerektiği artık kesinleşmişti.4-5 gündür vuruş bile alamamak can sıkıntısı olmaya başlamıştı.

Bir kaç gündür yağan yağmur tam oltamı suyla buluşturacağım zaman azıtıp üstüne bide şimşekler çakınca arabadan denizi seyredip eve dönüyordum. :(

Tek umudum olan sabah gün doğumunu da uyanamama problemi ile kaçırıyordum.Yeni aldığım kendo sahtemi yüzdüreyim biraz diyerekten dün gün batımına gittim.Avlakta beni gören bir arkadaş malzemelerden anlamış olacak ki dün levrek aldın mı diye sordu :confused: Yağmurdan olta sallamadım hiç dedim.Meğer küçük bir azmakta , yağmur esnasında levreği kapan kapmış. :eek:

Sahtemi yüzdürdüm eve döndüm.Sabah yine yataktan çıkamayan ben öğleden sonra havanın yağışlı olacağını tahmin ederek aklımda olan yeni avlağa gittim.Dalgalar , köpükler güzel hoş bir yer.

Ufak bir sahil kıyısı gibi olan yerde yeni aldığım beyaz simli raglou yu jig-head modifiyesi sonucu başladım hoplatmaya zıplatmaya ve takıldı :eek:
    Kopartıp , kayalık bölgeye geçtim.Dalagalar güzelce bulandırmış suyu :thumb: Kıyıya paralel atışlarıma takılırsa takılsın diyerekten hiç şans vermediğim max-pin sahtemi taktım.Nerdeyse sahteyi tam kaldıracakken hop bir arkadas sahtemi ziyaret etti hooked

Ben çekiyorum o çekiyor, kalama delirdi oha buda ne :eek: demek isterdimki resimdeki , çilli sarışın çocuklar gibi olan benekli arkadaş geldi. hihi Dedim , abin ,baban , amcan ,teyzen hatta deden falan nerdeler hihi
    Söyle onlarla konuscaklarım var gelsinler bi ara ziyaretime :D Mecburen , 1 metrelik yükseklikten suya bırakarak vedalaştık. mrsparkle

Sonrasında dalgalardan ıslanıp rüzgarıda yiyince sersemliyen ben dalgalarla olan savaşımı sonlandırdım.Akşama gün batımında uğrarım diyerekten kayalarla da vedalaşarak dönüşe geçtim. :)

Herkese rastgelsin reeling

Kamış : shakespeare 240 10-30 gr
    Makine : Daiwa triforce s 3000 e
    Sahte : Max-pin :)
    Misina: okuma blue fish 0.28
    Hava parçalı bulutlu , deniz dalgalı.Saat 14.00 suları.
    Yer: Dikili açıkları :D

Bir kaçta farklı günden kareler.

2. Turkey Fishing Club

Turkey Fishing Club Meriç

Favori Kamış:
    Buffalo 300 Cm Pelican Kamış 50-100 Gr Atarlı
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Öncelikle çok güzel bir av olmuş. Tebrik ederim inşallah bizede nasip olur. Diğer yandan da böyle meraları kıskanıyorum . Neden ? İstanbulda böyle meralar bulmak epey zorlaştı. Hele hele araba sahibi değilseniz. Çektiğiniz manzaradaki ortamın kıyı kesimi ve denizin hali zaten herşeyi net açıklıyor. Marmarada özellikle avrupa yakasında, dalgada rapalaya takılan yosunları temizlemekten , milletin attığı poşet ve çöpleri temizlemekten bıktık usandık. Kıymetini bilin.

Turkey Fishing Club
    http://turkeyfishingclub.blogspot.com.tr/
    Meriç Yalçın

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, hiç değilse o saatte güzel bir anı olmuş :)
    İri levreklere rastlamak artık çok daha zor olacak, gene de uygun şartlarda
    denemelere devam etmeli.

Dedeleri rastgelsin. :)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yüreğine sağlık sevgili Salih.

Günlerce seni hoş karşılamayan meralara sen hoş bir uğurlama yaparak karşılık vermişsin. İnşallah güzel gönlüne denk nice güzellikler seninle olur.;)

5. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.:) Bölge konusunda gerçekten şanslıyız, her yerden olta atabilmek mümkün, hemen hemen her yerde temiz.Marmarayı bilmesemde gördüğüm kadarıyla onlarca kişi yan yana olta atmak bile can sıkıcı bir durum olsa gerek.
    En kısa zamanda sizede rastgelsin :)

6. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler Volkan abi . :) Bu ara deniz güzel bulandı bakalım 40-50 cm lik bi levrek kandırabilecekmiyim daha büyüklerinin olduğu pek sanmıyorum :rolleyes:

Bu arada yemli avlarda güzel çupra ve mırmır çıkıyor boru kurdu ile :) Çupralar tatmin edici büyüklükte :)

Duyumlara göre kofanalar cirit atıyormuş :D Ve turna bile çıkar dediler turnadan kasıt ıskarmoz herhalde :D idk gözümle görmeden inanmam hihi
    Rastgelsin. :)

7. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.:) Sahteyi bile takip etmemeye başladıydım artık nasıl olsa bişi yok diye, bu balık tekrar kendime getirdi beni. :)
    Sizlere de rastgelmesi dileklerimle :)

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler. Çilli şımarık ispendeğe güzel bir hayat dersi vermişsin. Umarım trofeleri de denk gelir.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İyi yağmur yağdı Salih, bu yağmurlar bir ay kadar erken yağaydı daha güzel olurdu. Bir ay önce kısıtlı yağmurlarda bile iyi levrek tuttular oralarda.
    Hatta tek tesellim raporumdaki levrekte oralardan. ;)

Eskiden o tarafta atçekçi yoktu, bu sene ciddi olarak atçekçi sayısı arttı.
    50 cm'likte mutlaka vardır ama çok çok azdır, denk gelme olasılığın çok düşük. Sizin ilçede mart başından itibaren çıkan balıkların %95'i 500 gr - 1,250 gr arasında benim bildiğim. Tabi nasip, kısmet. Güzel bir havada belki kıstırırsın bir tane 50 cm'lik :)

Mırmırı duymadım ama çipuralardan haberim var. Her gece 1-2 tane durulursa alınıyormuş. :rolleyes: Tabi 2 hafta önce duydum, geçit zamanı olduğundan sayı artmış ta olabilir şu sıralar. İskarmoz ben tuttum orada, 50 cm kadardı. Liman girişine 500 metre kala, sırtıda. Arada çıkıyor, 2,5 kiloluk tuttu bir tekneci gene sırtıda. Kıyıdan hiç duymadım. Kıyıdan levrek beklerken lüfer alanlar duydum. Lakin iskarmoz çok çok az. 1 senede 2 kişiye tosluyor. Lüfer desen o da piyango gibi. Senede 3-5 kere kıyıdan alınıyor. Orada yaşasam hergün denerdim ama Bergama'dan pek gelmeye değmiyor. Zaman geçsin diye, bi umut arada yokluyoruz işte. hihi

Kofana varmı bilmiyorum ama kofana hedefleyen tekneci pek sanmıyorum olsun. Uzun olta veya dip sırtısı yapacak adam pek yok, dikili teknecileri zokalı olarak avlarlar balığı, balık olsa da belki şu an o sisteme ve o yeme bakmıyor da olabilir.
    Boş dönmeyi göze alıp, dünyanın yakıtını yakabilecek adam lazım, keşke orada yaşasam, o imkanım olsa :D:D:D

Sana da rastgelsin... :)

10. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.:) Söz verdi büyükleriyle tanıştıracakmış beni :D hihi
    Rastgelsin :)

11. Plankton

Plankton Salih

Gündüzleri at-çekten yorulmaktan ve yalnız avlandığımdan gece hiç gitmedim.Bu gün 1-2 saatliğine 12 den sonra yakın bir yerde deneyeceğim.Lüfer , ıskarmoz falan denk gelse güzel olur farklılık olur , hergün levrek levrek diye dolaşıp duruyorum :)

İzban olayı bergamaya gelince rahat olur gelip gitmek izmirden :D
    Şu ara yemli avı boş çevirmez :rolleyes: :D İzmir den bir kaç kişiyi kandırman lazım organizasyon adı altında :D

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p İzmir'den Dikili'ye yemli ava gidilmez. :rolleyes:
    Ben yemli av için Bergama'dan Dikili'ye gitmeye bile çekiniyorum. :p
    İzban gelse süper olacak ama pek umudum yok, yakın zaman için.
    50 yaşına ulaşmadan gelse kafi. hihi

13. Plankton

Plankton Salih

Dün akşam yemlilerdede hiç bişi yoktu. hihi Küçük vuruşlar hep.Ondan önceki gün, az olan yem yetmedi idk Günü gününe tutmuyor.

Deniz yolu lazım abi sana sırtı çeke çeke gelir gidersin. hihi

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sırtı çekme imkanım her daim olsa, dikilinin semtinden geçmem hihi

Yemli avlarda da çok dengesiz dikili. En iyi olduğu zamanda bile 3 güzel balık zor verir. :eek: 300 gr üstü balıklardan bahsediyorum.

Dikili'nin en güzel tarafı, lüfer güzelse o sene, malum noktada, teknelerle lüfer, palamut, hatta torik tutulabilmesi.

15. Plankton

Plankton Salih

:D Bademli ,denizköy , adalar falan orlardan dönersin , güneye gitmiceksen hihi

Teknede var abide uğraşmıyorum ben limanda yatıyor, belge falan almak lazım üşengeçlik mi desem tembellik mi desem ne desem kendime bilemedim :D İmkanları değerlendirememe konusunda üstüme tanımam :D
    Çapariye gittim 3-5 kez eziyet yeminle :D abartısız 2 saat kolu öne arkaya sallamaktan kol omuzdan gevşedi, yalama oldu :laughing: Palamut güzel hoşta çıkıyorda kamışla , sahteyle tutmak istiyorum reeling :rolleyes:

Av hikayeleri bölümüne bir konu açmıştım abi öle bi zaman yanımda
    at-çek malzemelerim olsa tadından yenmezdi oradaki heyecan :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :thumb:
    Gitmicem, ne işim var güneyde. hihi

Geçen sene tekneyle lüfere çıktık. Dandik bi tekneyle 2 genç geldiler. Hafif zokalı takımla toriğe atıyorlar. Gençin birisi bi taktırdı toriğe, habara hubara çekeyim dedi levrek çeker gibi beceremedi, yoruldu arkadaşına verdi. Bi o kadar da arkadaşı zorladı. Anca balığı yüzeye çıkarabildi. Gördük balığı, 3 kilo kadar vardı belki de. Balık yüzeyde bi kurtuldu zokadan. Teknedeki çocuklar nerdeyse birbirine gireceklerdi. :D
    Gülerken arkamızı dönmek zorunda kalmıştık. hihi

Mevsimini yakalayınca 2-3 kiloluk torikler olabiliyor. Lakin kıyılamazlar pek. Kıyıdan sahteyle yakalamak pek olası değil.
    Ancak layıkıyla sırtı yaparak yakalanabilir bence.
    Örnek raporlar var bugünlerde, taklit ederek sonuca ulaşabilmen mümkün sahteyle. İmkanın da var, anladığıma göre. Ben olsam denerdim. :p

17. Plankton

Plankton Salih

hihi hihi Torikte suyun altından gülmüştür hihi hihi Nasıl hırslanmışlar o kadar, tekneye balığı tam çıkarırken kaçırsalar , hatta yarısı teknedeken balığın :D kıyamet koparmış demekki hihi

Abi , balıklar küçülüyor , ufalıyor diye diye ne hale getirdin balıkları :laughing: :laughing: :laughing:

:D :D :D

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ahahahahaha :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: