Yeni Baitcasting takımım...

Konu, 'Takım Çantası' kısmında OMMG tarafından paylaşıldı.

1. OMMG

OMMG OKAN

Sevgili Turgay ( Modena ) ın güzel paylaşımları sayesinde, uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü gerekli ekipmanları bulamadığım için başlayamadığım bu tekniğe bugün itibari ile adım atmış bulunuyorum.Dediğim gibi ülkemizde henüz çok yaygınlaşmadığı için ekipman bulmak gerçekten çok zor,bir şekilde makina bulabiliyorsunuz ama maalesef uygun kamış bulmak imkansız gibi.Yurtdışı alışveriş yapmadığım içinde uzun zamandır hayalini kuruyordum ki imdadıma çok sevdiğim Metin kardeşim yetişti ve kendisi için getirttiği takımı bana verdi,kendisine buradan birkez daha teşekkür ediyorum...

Makina : Daiwa Megaforce 100 TSHL ( 5+1 bilyalı, 7.1:1 devirli, 260 gr ağırlık, bir turda 80 cm misina sarımı, 0.30 misina 150 mt kapasiteli )

Kamış : Daiwa Megaforce MGFB651B ( 1.97 mt, tek parça, 7-21 gr atarlı )

Misina : Shimano Technıum Spinning ( 0.30 mm, 150 mt, 9.80 kg çekerli, hafızasız )

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı uğurlu olsun dostum güle güle kullan:)
    kamış tek parça demişsin:confused: taşıması sorun olmazmı:confused:

3. OMMG

OMMG OKAN

Çok teşekkür ederim dostum.Kamış tek parça ama arabada iki koltuk arasına yatırdığında sorun olmuyor...

4. emrepasa

emrepasa emre

Hayırlı olsun.Bu baitcasting malzemeden anladığım kadarıyla at-çek takımı gibi bişey galiba:S?öyle mi:)

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Okan Kardeş hayırlı olsun,doğru bir tercih yapmışsın,uzun süre Surf ve At-Çek disiplinin de kullandım,bir gece surfte limitleri zorlayınca kuş yuvası oldu,bu durum canımı sıktı ben de surf te kullanmayı bıraktım.

Şimdi Abu Garcia Revo Toro Baitcast makinemi ( bana göre türünün en iyisi ) tekneden sarkıtma avlarında kullanıyorum ve ilerleyen döndem de jig yaparsam onda da kullanacağım.

İstanbula yolun düşer ise Kısık'ın perakende mağazalarını ziyaret etmeni tavsiye ederim.Geçen aylar da bir arkadaşım için Abu Garcianın baitcast kamışını Karaköy şubesinde bulmuş ve almıştım,yine bildiğim kadarıyla şu anda Berkley'in baitcast kamışları mevcut :p

Tekrar hayırlı olsun,iyi avlarda kullanman dileğimle :)

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hayırlı olsun Okan kardeşim. Türünün en iyileri arasında olan bir makina.
    Güle güle kullanman dileklerimle.

Fazla korkmana gerek yok. Bülbül yuvası kadar bir şey zaten. Rahatlıkla cebinde eve sokabilirsin. hihi hihi

7. OMMG

OMMG OKAN

Teşekkür ederim.Evet bu da bir atçek takımı fakat kullanılan ekipmanlar ( makina-kamış ) farklı...

8. OMMG

OMMG OKAN

Teşekkürler.Makinanız gerçekten çok güzel,sizde güle güle kullanın.Bu disipline yabancı olduğum için başlangıç seviyesinde bir takım oluşturmak istiyordum,elim alışınca daha üst seviyelere geçeceğim inşallah.Bu aralar İstanbul a gidemediğim için ihtiyaçlarımı İzmir den karşılamaya çalışıyorum ama dediğim gibi burada bu disiplinle ilgili birşeyler bulmak çok zor.Muhakkak araştırmışsınızdır ama bu tarz makinalarla jigging biraz problem olabilir diye düşünüyorum.Bu arada iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler...

9. OMMG

OMMG OKAN

İyi dileklerin için teşekkür ederim Tevfik ağabeycim,makina gerçekten çok hoşuma gitti,kamışla birlikte uyumları harika...
    Bu arada kazaklığım tuttu ve takımı almaya hanımla birlikte gittim :D :D ,ama birazcık pembe yalanlarla süslü bir hikayeden sonra :D :D ( kardeşimiz kullanamamış ta o yüzden benim sipin takımlarından biri ile change edeceğiz falan gibi hihi hihi )

10. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Okan bey güle güle kullanın.Bende o makinadan istiyorum yurtdısından gelecekti fakat kuzen bu sene gelemediği için yattı.Makinayı nerden kaca aldınız hakkında bilgi verirseniz sevinirim

11. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Bu tarz makineler ile jigging kesinlikle problem olmaz :) tam tersi avantaj olur,düşünsenize 750-800 gr lık bir makinenin yaptığı / yapacağı işi 200-300gr lık bir makine yapacak.

Tabiki tüm baitcast çıkrıklar ile jig yapılmaz,Abu Garcia Revonun STX modeli ile ( torodan daha düşük bir model ) Kılıç balığı avı yapılıyor ;)

Muhtemelen jig yapmayacağım ama olurya bir gün gaza geliriz diye,Makine Lineafea Evil Jig kamışa monteli :p jig için hazır ama tekneden sarkıtma avlarında kullanıyorum.

Rastgelsin.

12. OMMG

OMMG OKAN

Yukarıda da yazdığım gibi makinayı çok sevdiğim Metin kardeşimden aldım,kendine getirtmişti ama benim ne kadar istekli olduğumu görünce sağolsun dayanamadı ve bana verdi...

13. OMMG

OMMG OKAN

Aslında ağırlık konusunda dediğiniz doğru,çok büyük avantaj sağlar ama jigging te kullanacağınız ip misina ve ucuna sağlam bir shock leader da bağlayacağınız düşünülürse kaç metre sarabilirsiniz ve makinanın gücü ( gerçi bahsettiğiniz makina bu konuda sıkıntı yaratmayabilir ) buna yeterli gelirmi yoksa kırılırmı,birde gücü yeterli olsa da bu kadar ufak bir makina ile büyük balıkla mücadele zor olurmu gibi soru işaretlerim var...

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    saglıklı ve bol avlı günlerde kullan..Sevgili Okan..

15. OMMG

OMMG OKAN

Çok teşekkür ederim Muvaffak Ağabey,saygılarımla...

16. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Ya kanka,iki dakika rahat dur ya.Başımıza bir de baitcasting çıkarttın.Haydi hayırlısı.
    Güle güle,bol trofeli avlarda kullanman dileğiyle:)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. Gönlünce avlara rastgelsin Okancan.:)

18. OMMG

OMMG OKAN

Kanka beni biliyorsun,rahat duramıyorum bir türlü :D :D .Dur bakalım sırada daha fly falan da var :D :D .İyi dileklerin için teşekkür ederim dostum,inşallah o trofeleri beraber yakalarız reeling .Görüşürüz...

19. OMMG

OMMG OKAN

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Nuri Ağabey,inşallah sende gönlün gibi güzel avlar yaparsın...

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Bunlar sanırım şu iki tane çevirme kolu olan makinelerden:p. Hayırlı olsun abi:). Geçenlerde malzemeciden geldikten sonra aldığım malzemelere baktım ve içimden gelen sesi dinledim:) 'Bu iş için para harcamak bile insanı rahatlatıyo be arkadaş!' diyodu:).Bizim gibi makine almak isteyip de acemilikten perişan ederim korkusuyla 30 liralık makine alanların daha çok yolu var bunlara geçmek için:D. Kullanımı hakkında bi paylaşımı okumuştum bende forumda. Bakalım şu yaz günlerinde haftada en az 5 kere gidiyoruz balığa tecrübe artsın diye:).