Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğde değişiklik içeren taslağı hazırladıklarını, buna göre avlanma limitinin lüfer için 14 santimetreden 20 santimetreye, lagos ve orfoz balıkları için 30 santimetreden 45 santimetreye çıkarıldığını bildirdi http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18582042.asp denetimde olacakmı sayın bakan?????
Küçük de olsa güzel bir adım. Zamanla yerine daha çok oturacağını sanıyorum. Umarım o zaman çok geç olmamış olur.
20cm lüferi kurtarmaz ama hiç olmazsa bu kadar çaba da biraz olsun karşılığını görmüş oldu ...Peki denildiği gibi ...Denetim
Temele demişler benzine zam geldi napcaksın simdi ? diye.. oda... farketmez zaten ben hep 20 liralık alıyorum demiş... Kurallara uymayanlara isterse 30 cm olsun yasak yine uymaz yine uymaz... Yaptırım sart...
balık isimlerini de denetlemek lazım. lüferse lüfer arkadaş.çinekop sarkanat diye bir ibare görmek istemiyorum tezgâhlarda. bu bile bişeyleri etkiler.
Bakan bir de demiş ki "çinakop olarak adlandırılan küçük boydaki balıkların avlanmasının engelleneceğini ve bu balıkların biraz daha büyüyüp ekonomik boya geldiklerinde avlanmasının balık varlığının daha iyi değerlendirilmesini sağlayacağını ifade etti." Hay Allahım! Çinekop, lüferin miniği. Aynı balık, başka tür değil. 20 cm sınır ise bu artık Çinekop avlamanın yasak olduğunun ifadesidir. Bu bakan daha ne dediğinin bile farkında değil.
Boş laflar, yine 15 cm'lik çinekoplar kasa kasa satılacak ve kimse müdahale etmeyecek. İstavrit'te boy sınırı 13 cm. de ne oluyor? Su ürünleri halinin resmi sitesinde kıraçanın alım satım fiyatını bile veriyorlar her gün.
Bakan Çinekop avını yasaklayacağız diyor.. Daha ne demesi lazım? Çinekop Lüferin miniğiymiş.. Bakan da bilmiyordu zaten çinekopun küçük lüfer olduğunu (!)
çinakop olarak adlandırılan küçük boydaki balıkların avlanmasının engelleneceğini ve bu balıkların biraz daha büyüyüp ekonomik boya geldiklerinde avlanmasının balık varlığının daha iyi değerlendirilmesini sağlayacağını ifade etti." Bu cümleden ne anlıyorsunuz? Bu balıklar biraz büyüyünce ne oluyor? Çinekop irisi mi?
Demek ki bilmiyor. Biliyor olsaydı Lüfer 20 cm olmadan avlanmayacak, yani kısacası artık Çinekop avlanması yasak olacak, derdi. Çinekop başka bir tür değil. Ama Bakan Çinekop adlı küçük balıklar derken, bir nevi bu balığın Lüfer olmadığını vurgulamaya çalışıyor. Çinekop içinde bir boy sınırı getireceklermişcesine bir açıklama bu. Bunu anlamak o kadar zor mu? Ben okuduğum zaman bu anlamı çıkarıyorum. çinakop olarak adlandırılan küçük boydaki balıkların ? bu balıkların biraz daha büyüyüp ekonomik boya geldiklerinde avlanması ?
Arkadaşım o yazının anlamı çinekop avlamayın büyüsün öyle tutun demektir.. O yazıdan 20 cm. çinekop tutun anlamı çıkmaz yani
Saçma bir yaklaşım. Biraz daha büyüyüp lüfer olunca avlanmasını sağlayacağız demesi mi lazımdı. Dediğinde de fazla bilgi verdiğinden alay ederdiniz. "Hadi yaa büyüyünce lüfer mi oluyor" diye. Sizi uzun süredir takip ediyorum. Tüm söylemleriniz ideolojik. İdeolojinizi başka platformlarda dile getirerek alkış ve sempati kazanabilirsiniz. Ama biz burda balıktan başka birşey konuşmuyoruz. Benim partim yok mesela, dinim de kimseyi ilgilendirmez. Benim çok güzel oltalarım, takımlarım ve balık avlarım var.
Afedersiniz ama boş zamanlarınızda hafiyelik mi yapıyorsunuz da beni takip ediyorsunuz? Takip edilecek birşey yok. Herşey ortada. Yazdıklarımı herkes okuyabilir. İdeolojik demişsiniz. Kim öyle ben mi siz mi? Benim yazdığım da Devletin bir makamında oturan bir kişinin ünvanı dışında bir atıf var mı? Bakan demişim. Ne AKP demişim, ne de hükümet. Merak ediyorum acaba o makam da başka bir partiden bir milletvekili oturuyor olsaydı aynı şeyi söyler miydiniz benim yazımdan ötürü. O nedenle sizi önce kendinizi objektif olarak değerlendirmeyi başardıktan sonra başkaları hakkında yorum yapmaya davet ediyorum. İdeolojik görüşlerime gelince. Açıkça beyan edeyim de herkes rahat etsin: Ben Atatürk devrimleri ve düşüncelerini benimsemiş, Cumhuriyet ve Demokrasi'ye inanan biriyim.
Hayır ben boş zamanlarında bu forumda BALIK AVI ile ilgili şeyleri okuyor ve araştıyorum. Ve sıklıkla sizin ideolojik fikirlerinize rastlıyorum ve bu beni uzun zamandır rahatsız ediyor. Bende ideolojik bakıyorsunuz demişim. Bu cümle ile beni haklı çıkardığınız için teşekkürler. Siz bakan demişsiniz. Ama AKP kelimesi de ilk sizin ağzınızdan dökülmüş. Bu arada hiç üzerinize vazife değil ama söyleyeyim ben AKPARTİ'ye oy vermedim. Biz şeriatçıyız, faşiştiz hatta kafatasçıyız. Bir sen seviyorsun Atatürk'ü ve Cumhuriyeti... dimi.
Tekrar özür dileyerek acaba o makamda oturan kişi hangi partiden diye soracağım. Mars Kurtuluş Partisi değil değil mi? Yazdığım yazıda herhangi bir ideolojik dipnot olduğunu nasıl anladınız çok merak ediyorum. Muvaffak Ağabey de "Denetim olacak mı sayın bakan?" diye sormuş. Ben de Bakan dedim. O halde Muvaffak Ağabey de ideolojik bir yazı yazmış. Peki o halde neden sadece benim yazdığıma laf ediyorsunuz? Şu fotoğraflar başlığına açtığım konu ve malum fotoğraftan ötürü olmasın? Sadece balık avı ile ilgili yazıları okuyorsanız o halde Sohbet, genel konular başlıklarına neden bakıyorsunuz? O başlıklar balık avı dışında diğer konuların da konuşulabildiği platformlar değil mi? Neyse sizinle daha fazla tartışmak niyetinde değilim. Bu kadar uzatmış olmamın nedeni de sizin beni çekmek istediğiniz noktayla işimin olmadığını bu başlığı okuyacak olan diğer arkadaşlara açıklamak niyetinde olmamdandır. Neye inandığımı da açıkça belirttim çünkü siz benim siyasi görüşümden dem vurmuşsunuz ama ne olduğunu belirtmemişsiniz. Gün olur onu da yaparsınız diye önceden belirtmiş olmanın kendi adıma faydasını gördüğümden belirttim. Sizin siyasi görüşünüz, kusura bakmayın ama beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ayrıca duygularımız karşılıklı. Ama aramızda şöyle bir fark var; ben sizin yazılarınızı beni rahatsız edeceğini bildiğimden okumadan geçiyorum. Aynısını size de tavsiye ederim.
Muvaffak Abi'yi de kutuplaşmaya çağırıyorsanız eminim o sizin bu isteğinize cevap vermeyecektir. Çünkü laf olsun diye yazmadığı çok ortada. Ama siz sırf eleştirmiş olmak için anafikirden uzaklaşıp laf olsun diye yazmışsınız birşeyler. Fotoğraf başlığında da düşüncemi belirtmiştim. İsteyen istediği gibi yaşar ve bunu istediği gibi paylaşır. Bu kimseyi ilgilendirmez. İşin özü Hoşgörü ve Emptadi'de bulunmaktır. Bir çok yazınızı görmezden geliyorum ama bakıyorum ki meydan boş kaldıkça siz boş şeyler için daha fazla mesai harcıyorsunuz. Bu forumda paylaşacağınız bir raporu, tekniği memnuniyetle okur ve katılırım ama siz kendi kendinize ideolojinizin neferi adletmişsiniz. Biz de ATATÜRKÇÜYÜZ kardeşim. Bizde TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyız. Daha fazla polemiğe girmemek adına OKUYACAĞIM ama cevap vermeyeceğim. Zira diğer arkadaşlarımın fazlaca zamanını aldım. Onlardan özür dilerim.