öncelikle herkese merhabalar 3-4 gündür forumu takip edip siz abilerimin deneyimlerini paylaşmaya çalışıyorum.Yaşım 16. Yılmaz Tüfekçi 60 lık bir zıpkın aldım izmir çeşmede 40 ytlye.Hevesle indim sahile ama bir sorun var ben lastiği çekemiyorum çok zor geliyor.Babamdan rica ettim denemesi o bile 1 kere takabildi bir deneme atışı yaptım ama bir daha takmaya çalıştığımda lastiği beceremedik 2 mizde.Bu konu için yapabiliceğim bişeyler varmı yardımlarınızı bekliyorum abilerim şimdiden teşekkürler
Aramızda bu işin piri olan olan arkadaşlarımız var. Mutlaka sana yardımcı olacaklardır. Sürekli takipte olursan sorularına cevap alabilirsin.
zıpkını biraz tatlı suda beklet. Ondan sonra zıpkını kurarken göğüsünde veya kasığında kurmayı dene. Bunuda unutma denizin içindeyken daha kolay kurabilirsin aldığın zıpkınıda dikkatli kullan kurarken dikkatli ol ben bi kaç kere Yılmaz marka zıpkından kendime zarar verdim. kolay gelsin kardeşim..
Zıpkın göğüse dayandıktan sonra avuç içleri yukarıya gelecek şekilde lastikleri kavrayıp çekebilir ve istediğin kademeye kurabilirsin. Bu işlemi yapmadan önce bir kaç dakika zıpkınını denizde beklet. Dalış elbisen olmadığını farzederek kullanmadığın bir t-shirt'ü alarak göğüs bölgesine takviye bir malzeme yerleştirmen kurmanı kolaylaştıracaktır. Bu arada önemli bir kaç nokta var. Zıpkını asla karada kurma ve muhakkak surette eldiven kullan. Eğer dalış eldiveni alamıyorsan hemen heryerde bulabileceğin oldukça ucuz iş eldivenlerinden satın alabilirsin. Eğer doğru tekniği kullandın ama hala zıpkını kurmakta zorluk çekiyorsan daha ince ve uzun lastiklerle mevcut lastiklerini değiştirmeni öneririm. Saygılarımla
ben zıpkının profilini yani demir kısmını kesip yeniden monte edicem.lastiği böylece daha rahat takma yerine getirebiliceğim ama yinede yardımlarınızı bekliyorum
Göktun zıpkınını kısaltma. Kısaltırsan lastiklerin gövde boyuna uzun gelecek şişin çıkış hızı düşerek performansını olumsuz etkileyecek. Yukarıda yazdığım şekilde zıpkınını kurmaya çalış eğer yine olmuyorsa daha ince lastik kullanmayı deneyebilirsin.
ince lastiği nerden bulabilirim burda balık avı malzemesi satan yer yok çünkü bu konudada yardımcı olursanız sevinirim
göktun kardeşim,etrafdan bi 1 litrelik 2 litrelik pet şişe bul onun havasını indir,karnına yerleştir zıpkınıda onun üstüne çok rahat cekersin
can abim zaten gerekli bilgiyi vermiş ama ben zıpkını çekerken arkada tetik mekanizmasının ordaki boşluğa göbeğimi getiriyorum göbek biraz acıo ama çok rahat çekilio ama 60 lık zıpkının bu kadar zor çekilmemesi lazm. tuzlu suda yumuşaması lazım lastiğin
pet sıse degılde cunku petsıse kayabılır onunyerıne soyle bırsey yapabılırsın kıyafet almadan once bende oyle yapıyordum bı bandaj bul uzerıne bulasık sungerı dık gogus hızandan senı rahatsız etmıyecek sekılde bagla bulasık sungerıne zıpkının kabzasını dayayarak cek bu ısını daha kolaylastıracaktır dıye dusunuyorum ama zıpkını kısaltma cunku alıstıkdan sonra emın ol en assa 75 lık zıpkın alıcaksın Saygılarımla..