Yeni Başladım, Sorularım...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ihsan1987 tarafından paylaşıldı.

1. ihsan1987

ihsan1987 ihsan

Merhaba arkadaşlar dün ilk defa kıyıdan balık tutmaya gittik.Gece saat 1 gibi limanın arkasına misinamızı attık fakat şöyle bir sorunla karşılaştık.Misinaya balık vurduğunda cekiyorum kayaya takılıyor ve gelmiyor kurtarmaya çalışırken balık kacıyor iğnelere yosun takılıyor.Kayaya takılmaması için ne yapmalıyım.

Daha sonra yeri değiştirdik kumluk alana gittik.Burada ise misina titriyor cekiyorum boş geliyor ve yemlerde yenmiş oluyor.
    Misina titreyince hemen cekecekmiyiz yoksa bekleyecekmiyiz.

2. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    İhsan bu tip soruları sorma gözünü seveyim.Herşey mantık işi çalıştır biraz zorla biraz.Yosuna taşa takılırsa atma orda yada şamandıralı at.Kum garanti ama oltanıda bırakma misina elinde olsun vurdumu hemen çek bırak.Küçük balık yakalama tamam mı hadi bakalım göster kendini.Bol şans.

3. LapinCash

LapinCash

Gürcan abi herşeyi anlatmış ama ben genede söyleyim gürcan abi adam yeni şamandıralı takımı felan ne bilsin belki biliyordur ama sende sanki bir uzmanla konuşur gibi konuşmuşsun :D Kumlukta elinizde tutun titreyince değil balık ufaktan ufaktan vurur tak diye takılınca çekersin kuzuyu.

4. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    ihsan kardeş önce şu balıkavı.net u araştırmak için biraz zaman ayır oku bak kısa süre sonra soracak soru bulamayacaksın. ama önce okumak lazım.

Son düzenleme: 29 Ağustos 2009
  5. ihsan1987

ihsan1987 ihsan

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Zamanla öğrenirsin. İlk seferde olur böyle vakalar.

Son düzenleme: 30 Ağustos 2009
  7. ihsan1987

ihsan1987 ihsan

Hazır misine aldım levrek için 2 tl ye iki tane kamış var.Boru kurdu takıyorum kancalara gece 12 de şansımı deneyeceğim.

8. gencbarmen1

gencbarmen1 burak

En İyi Avı:
    levrek 1.3 kilo
    bu mevsimde çok zargana olur tutmasıda bana göre en kolay balıklardan birisi ama senin bulunduğun yer neresi bilmiyorum ama orada zargana olduğunu öğrenirsen zarganayı tavsiye ederim onda hem takılma sorunu vesairede yok. şamandıralı atıosun top battığı gibi çekip alıosun balığı :)