selamlar abilerim ablalarım. amcam(iyi zıpkıncıdır) geçen sene bana bir olta hediye etti ve kendisinin de takıldığı sarayburnu na götürdü. o zamanlar zargana akını vardı ve atçek yöntemiyle bayağı bir zargana tutmuştuk. daha sonra galata köprüsüne gitmeye başladım ancak hem banaa biraz uzak hem de gittiğime değmiyor. bazen 3-5 balıkla dönüyorum ve sanki babasının yeriymiş gibi davranan insanları çekmek zorunda kalıyorum. yakınımda bir gölet war orda turnaya atıyoruz kaşık ve silikola ondada sadece 1 kez tuttum o da çok küçüktü geri bıraktım. ben 1 olta takımı ve 1 balıkçı çantası alıp içini doldurmak istiyorum. oltayı gem galata köprüsü hem turna hem de yazın gittiğimiz saroz da karagöz çipura levrek vs. tutmak için kullanacağım. çantamda da bunları tutmak için her türlü malzeme olsun istiyorum. bana 1 liste yapabilir ve olta tavsiye edebilir misiniz?(biliyorum çok şey istedim ama çok araştırmama rağmen her yerin malzemesi farklı bir de siz ustalardan fikir alıym dedim) he birde tüm bunlar kaç para tutar? şu an 200 tl yi falan gözden çıkarmış durumdayım.
Halil kardeşim öncelikle hoş geldin aramıza. Şimdi en başta belirtmen gereken konular var. Takımlarını kendin yapacaksan iğne, köstek misinası, beden misinası gibi şeyler önericez elbette ancak hazır alacaksan da bunlara girmeyip takım önereceğiz.
hoşbulduk bir ara kendim yapmaya çalıştım ama yapamadım siz en iyisi hazır gösterin internetten bayağı bir araştırma yaptım ama orda yazanlar olmuyo bir gün levrek için silikon tarzı bişi aldık gittik tutmaya gece. silikonu aldıgımız adam da ordaydı. kendisi canlı böcekle tutuyo adını hatırlamıyorum sırf satmak için sallıyolar.
Halil cim bu işi , 1- oltacı bir yakının - agabeyin - aile dostun vs ile birlikte beraber yaparsan çok iyi olur.. 2- kabaca çantanda olması gerekenler , *makarada misina , 0.25 - 0.30 , 035 *fırdöndü - normal ve klipsli *kurşun - iskandil kamışın atarına göre ama bir kaçtane olmak üzre 30 - 50 - 75 gr gibi *yem kesemek içi,n ufak bir bıcak - çakı *tutacagın balık için uygun boyda 3-4 boybirer kutu iğne.. * yalancı yemler 3-5- tane silikon - raglu -maket balık - jig iğnesi * ufak boy bir makas veya tırnak keskisi misina kesmek için * bez * bir şişe amonyak olası bir zehirli balık vurmasında) * balıkları koymak için ya bir kova yada bir tel livar.. sanırım bunlar şana şimdilik yeter .. miktar konusunda senini bütçeni ilgilendiren olaydır ona karışamam ha keza makine kamışta öyle.. 1 tane atçek kamışı - 2.40 boyda ve 30-40 lık makine 1 tane teleskop kamış - 50 -100 gr atarlı 3-3.50 boyda. ve 50 lik makine.. bunlarda senin bütçene kalmış bir olay oldugundan marka ve model belirmedim.. eh tabi malzeme kutusu..
fikirleriniz için teşekkür ediyorum Muvaffak abi. yaklaşık 15-20 gün sonra malzemeleri temin edip sezonu geç te olsa açacağım inş.
çantamda da bunları tutmak için her türlü malzeme olsun istiyorum. bana 1 liste yapabilir ve olta tavsiye edebilir misiniz? Halil kardesim hos geldin. Bak Muvaffak beyefendi size ve de bize cantamızda nelerin olması konusunda detaylı yazmıs. Taaa ki termosuna kadar. Siz elinizde ne oldugundan bahsetmemissiniz. Nasıl bir kamıs ve makinanız var ? Size yeterli geliyor mu ? Hedeflediginiz standartlar nelerdir ? v.s. gibi
tevfik ağabey yazımın tamamını okumadıgınız çok belli şu anki oltam iş görmüyor yeni olta alacağım Muvaffak abi termosu unutmiycam
Halil Kardeşim, Muvaffak abimiz çok detaylı olarak anlatmış, bende ufak tefek eklemeler yapmak isterim... *Öncelikle Mutlaka takım yapmayı bir büyüğünden ve bir bilenden öğren derim.(veya bu sitede iyice araştır mutlaka rastlarsın) Çünkü hazır takıma ne para yetiştirebilirsin ne de her daim bulabilirsin. Sanırım hem atçek avı hemde yemli av yapacaksın; eğer Her iki av içinde ayrı kamış ve makine alma şansın yoksa; 2,70 - 3,20 mlik bir kamışla 40'lık bir makine alırsan iyi olur. ancak bütçen varsa kesinlikle muvaffak abinin dediği gibi iki ayrı rat takımı almalısın. bunun dışında balık avına giderken yanında; -Yem kesme tahtası - akşam avı düşünüyorsan 1 adet kafa feneri veya ışıldak - ve tabiki birazda şans. Şimdiden Rastgelsin.