Herkese merhabalar haftasonlarımı değerlendirmek için balıkçılığa başlamak üzereyim yalnız bilgi olarak tamamen sıfırım. Elimde yıllardır bir köşede duran üzerinde power line yazan bir olta var sanırım dandik ama biraz öğrenene kadar bunu kullanmak istiyorum. makinasında da hd 4000 bir kısmında misina kalınlıkları ve uzunlukları, diğer kısmında 10/215 12/160 15/120 gibi ekstra birkaç şey daha yazıyorda bu kısmı anlayamadım fiyatına bakıncada dandik olduğunu anladım bugünde bir dükkanda durumumu anlattım böyle böyle balık tutmak istiyorum dedim adam resimdeki iğneleri ve 40lık, 50lik iki tanede kurşun verdi. kırmızı iğneye yem takmana gerek yok dedi başkada bilgi vermedi. İğneler, http://i.hizliresim.com/gZm4z3.jpg Yalova'yı bilmeyenler için söyleyeyim bulunduğun yerin yakınında mendirekte var, kumsalda var, kayalıkta var. 1) Başlangıç için nerede balık tutmam gerekiyor? 2) Hangi saatlerde balığa çıkmam gerekiyor? 3) Hangi iğneyi kullanmam gerekiyor? 4) Elimdeki iki kurşundan hangisini kullanmam gerekiyor? 5) Yem olarak ne takmalıyım? Konuyu doğru yere açdıysam veya yanlış bişey yaptıysam bilgilendirirseniz sevinirim. Forumada yabancıyım.
Kardeşim o dibi kırmızı tüylü takımın adı çapari.bunun nasıl uygulandığını linkteki video ile teorik olarak öğrene bilirsin... https://www.youtube.com/watch?v=Q05m8srbGWw Diğeri de yemli avlarda kullana bileceğin takımdır. yem olarak avlanacağın bölgede olan kabukluları kullanmanı tavsiye ederim.midye ilk etapta işini görecektir. bir bıçak yardımı ile açar içindeki eti iğneye dikerek takarsın oltayı suya atar misina boşluğunu alır kamışı bir taşın üzerine sabitler ve beklersin.rast gelsin.
teşekkürler hocam videodaki gibi kayalık mı yoksa mendirek mi tercih etmeliyim birde hangi saatler daha uygundur
mera fazla sığ olmasın birde akıntının olduğu yer nisbeten daha verimli olur.kayalık yada mendirekten ziyade... illede seçim yap dersen kayalık tercih ederim ben...ama şu aylarda oralarda kıyıdan çapari iş yaparmı bilmek gerek... yoksa boş yere yorarsın kendini....
yarın hayatımda ilk kez çıkacağım için pek bişey beklemiyorum başlangıç olacak. Bilgiler için çok teşekkür ederim
İnternette cok fazla bilgi var ama cok karmaşiklar sistematik degiller. Bir cok anlatim var genelde anlatan insanlar uzun suredir yaptiklari icin ne kadar basit anlatmaya calissalarda farkinda olmadan bilgisi olmayan yeni baslayanlar için karmaşık oluyor. Yapabilirsem adım adım kaydettiğim aşamalari video ve yazı olarak aktararak yeni başlayanlar için yardımcı olmayı dusunuyorumda biraz daha zaman geçmesi gerekiyor
isabetli bir avcı olmak istiyorsan günlük tut kardeşim... ava çıktığın günün hava sıcaklığını su sıcaklığını dalga boyu rüzgar durumu ay durumu balık durumu hepsini tek tek yaz.başlangıçta zor olur ama 2 sene sonra pek nadiren ıskalarsın benim spinn de antalyada yaşıyan merada tanıştığım bir kardeşim var senden iyi olmasın ona spinn diye abu sabuk şeyler vermiş malzemeciler ona herşeye baştan başlattım günlük tutturdum o şimdi henüz 2 yıl olmasına ramen benden çok çok daha fazla skoru var:thumb: video henüz yeni iken izlenimlerinle harmanlarsan ve burada konu açarsan çok isabetli olur.yeni başlayanlara hakkaten daha fazla yardımcı olur kardeşim.sevgiler,
Pazar günü ilk tecrübemi yaşadım. Hava çok rüzgarlıydı zaten balıktan pek ümidim yoktu maksat başlangıç olsun diye çıktım. Sonuç malum ama yinede güzeldi. Günlük fikri hiç aklıma gelmemişti çok güzel fikirmiş çok teşekkür ederim