Arkadaşlar herkese selamlar. Ben Kocaeli'den Özgür. Tam bir su delisiyim gözlük ve şnorkelle 5 saat suda kalmışlığım olmuştur genelde her tatil sırtımda büyük ve sulu yanıklar oluşur bu sene zıpkın kullanmaya karar verdim. Malum uzun süreler keşfe çıkınca denizde ne çok balık olduğunu anlıyorsunuz ve bazen büyük balıklar kaçıyor. Daha önce oltayla ufak balıklar avladım ve midye çıkarttım su avcılığı olarak 40-45 cmlik midyelerim var. Neyse forumu araştırdım ve apnea powerpoint 90 zıpkınından almaya karar verdim diyebilirim. Yanına da palet, eldiven, maske, şnorkel. Bunun dışında bir ekipman düşünmüyorum çünkü en fazla 5 metreye kadar dalarım. kıyıya yakın yerlerde kullanacağım zıpkını. boyum 1.88. Ne düşünüyorsunuz önerileriniz nelerdir?
Özgür merhaba anlattıkların eger dogru ise . sana tavsiyem önce saglık.. merak 2. planda gelir.. unutma sevdiklerin ve sevenlerin vardır..onları basitte olsa sorunların ile üzme.. şansın açık olsun..
Amatör tebliğe bir göz at Özgür. Yanılmıyorsam kabuklularda bazı yasaklar var. Pina yasak mesela. Zıpkın konusuna gelince 90 lık kıyı avı için iyidir. Rastgelsin.
mufi abi ne yapayım bir girdim mi çıkamıyorum. Teşekkürler sanırım o zıpkından alacağım. Bu arada çıkardığım o midyeler sanırım gerçekten dediğiniz türden. Keşke koruma altında olduğunu daha önceden biliyor olsaydım. Bunlar da resimleri.
Maalesef okuma ...okuma..okuma..eksik olan bu .. önce oku sonra eylem yap..neyse en azından öğrendin artık bundan sonra.. ona göre davranırsın..
ayrıca agırlıksız 5-6 metreler ağırlıklı dalmaya göre daha zorlar zorlamasa dahi aşağıya inene kadar yapıcağın çabalar oksijenini bitirir hadi nefesinde kuvvetliyse bitmediyse aşağıda kalamazsın aşağıdada kalıyosan öyle sessiz inmelesinki balıkları kaçırmayasın oda ağırlıksız baya bi zor iş. ucuz bi shorty elbise ve ağırlıgına göre 5 6 kilo ağırlık ve bıçak bence hepsinden önemli.