Yeni Başlayan Bu Kardeşinize Tavsiye

Konu, 'Kamışlar' kısmında musti01 tarafından paylaşıldı.

1. musti01

musti01 MUSTAFA

Sevgili forumdaşlar öncelikle hepinize merhaba.Ben bu yıl Bodrum/ Güvercinlikte çalışmaya başladım. Sahile indiğimde insanların kıyıdan çupra tuttuklarını gördüm.Birkaç denemede hatta ben yaptım fakat başarısız oldum.İsteğim bu konuda bilgili siz değerli büyüklerimin kıyı balıkçılığı konusunda bana yardımcı olması.Hiç malzemem yok desem yeridir.Sıfırdan alacağım hepsini öncelikle makine ve kamış işini halletmem gerekir..Hangi makine ve kamış kullanmalıyım..?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kaç paran var? Ben kafadan bir 30 - 40 bin TL harcadım, hala dibini bulamadım, ona göre.

3. maytalman

maytalman sedat güllü

merhaba mustafa,önce balık tutanlarla arkadaş olacaksın sonra..sonrası malum sende bir sürü para harcayıp malzeme alacaksın, sabah erken kalkacaksın,yağmurda ıslanacaksın,soğukta ellerin donacak,araban yoksa yürü,yürü,yürü.avlağa varacaksın saatlerce bakleyip bomboş eve döneceksin.tüm bunlara ve daha nelere bilmem katlanırım diyorsan eyvallah.ama bence değer mustafa kardeşim.

4. musti01

musti01 MUSTAFA

Hocam düşünceleriniz için teşekkürler..Gerçekten bende değeceğini düşünüyorum.Hem deniz burnumun dibindeyken sadece seyretmekte olmaz diye düşündüm..

5. musti01

musti01 MUSTAFA

Hocam amatör başlicam için önce işimi görecek bir takım oluşturmayı düşünüyorum.100-150 tl arasında kamış+ makine bulabilir miyim..

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bulursun elbette. Biraz konforu düşük olur ama genede olur. Nerlerde, neyle avlanmayı düşünüyorsun?

7. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    mustafa öncelikle bu hobiye merak sardığın için seni tebrik ederim ben ilk başladığımda piyasada ki kamışlardan almıştım totalde 60 tl vermiştim kamış makinaya önce orada balık tutanlarla arkadaş ol soruştur ne tür yemler takımlar kullanıyorlar öğren eğer o civarda bir balık malzemecisi varsa ona git söyle bana kamış ve bir makina lazım diye bütçeni de söyle onlar yardımcı olurlar ama illa makina markası kamış markası istiyorsan bilgiler vermen gerekli kamış kaç metre istiyorsun kaç gram atarlı istiyorsun surf mu spin mi istiyorsun bunlara göre kamış ve makina bilgisi veren olur

8. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    sedat abi bunlar işin incelikleri zamanla öğrenicek onları bir balık için kilometrelerce yol yapmayı falan ama bunları zamanla kendisi öğrenir önemli olan ilk balığı oltanın ucunda görmek ondan sonrası çorap söküğü gibi geliyor zaten :):):):)

9. musti01

musti01 MUSTAFA

Abicim vallahi dediğin terimlerden hiçbir şey anlamadım desem yeridir. Şöyle tanıtayım kendimi 1.85 boyunda 90 kilodayım.Bodrum Güvercinlik kıyısından çupra avı yapacağım.Bütçem makima + kamış için şu an 100-150 civarı tutarında. Bu bölgede satan yerler var ama güvenemiyorum açıkcası ne derece güvenilirdir diye..:confused: