Yeni başlayan için donanım önerisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında woolky tarafından paylaşıldı.

1. woolky

woolky Volkan Özyıldırım

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC55
    Merhaba, balıkçılığa yeni merak saldım. Bir internet sitesinden 30TL ye aldığım bir set ile dün sabah unkapanında siftahımı da yaptım (Buna seviniyorum çünkü balıksız dönen çok kişi vardı :) ). Hem Unkapanı, Galata gibi yerlerde çapari atmak için kullanabileceğim hem de boğazda sahte ile avlanabileceğim bir set yapmaya çalışıyorum. Forumu baya bir karıştırdım ve okuduklarım neticesinde aşağıdaki kamış ve makinayı almayı düşünüyorum. Hafif bir set yapmaya çalıştım.

LINEAEFFE-COMPACT-SURF-400CM-160GR-OLTA-KAMISI
    OKUMA-AVENGER-AV-45-OLTA-MAKiNESi

Boğazda sahte ile avlanmak için de aşağıdaki iki Maria Princess 'i seçtim

MARIA-PRINCESS-M-GX-90mm-FLOATING-SUNi-BALIK-WGX2-SUNi-YEM
    MARIA-PRINCESS-M-GX-90mm-FLOATING-SUNi-BALIK-WGX3-SUNi-YEM

Yorumlarınızı, önerilerinizi bekliyorum. Sevgiler, saygılar

2. levrekçi97

levrekçi97 Berk

Ben Okuma Av55a kullanıyorum gayet memnunum . Dediğiniz kamış güzele benziyor bende kamış araştırıyorum da :D ama kesinlikle Avenger serisi çok iyi

3. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    hafif bir set için lineaeffe spirit surf'üde tavsiye ederim. fiyat olarakta makul. gösterdiğin kamışta baya güzele benziyor. onun haricinde istanbulun usülünü adetini pek bilmem ama bu boyda ve surf tipi bir kamışa bu makina ufak geldi bana. 55-60 lık kafa bir makina alsan daha iyi olur sanırım.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Zaman zaman at çek, zaman zaman beklemeli dersen, 40 lık 45 lik olur, ama sadece beklemeli dersen 6000 lik serilere yönelmeni öneririm. Kamış boyunuda av stiline göre değerlendirmelisin.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ben nacizane çok çömezim bu konuda ancak açtığın konuda altta suni yemleri ve surf kamışı görünce yaşadığım tecrübesizliğin seninde başına gelmesini istemedim eğer beklemeli alıcaksan surf kullanmanı ve yanına 60-65 lik bi makine almanı öneririm ama at-çek yapıcaksan mutlaka spin kamış ve 30-40lık makine almanı öneriyorum at-çek yaparken kullandığın takım beklemeli takım ise hem performans alamazsın hemde benim gibi kolun kas yapar :)

6. woolky

woolky Volkan Özyıldırım

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC55
    Yorumlariniz icin tesekkur ederim, Tevfik abi sana ozel olarak tesekkuru borc bilirim.. Tecrubelerini paylastigin icin teşekkürler

7. 29519

29519

Şimdiii boğazda sahte atacam dersen işler değişir, yukarıda verdiğin takım ile unkapanın da filan avlanırsında boğaz biraz daha adamı zorlar ve o na göre ekipman ister. Alacağın kamış en az bir 4.20 olmalı hadi 3.90 olsun ve 185 - 200 gr ı korkmadan atabilmelisin, bu konuda işine yarayabilir kamış Alba Star Bosphorus 4.20 dir, sağır br kamıştır ama rapalacılığa gayet güzel gelir fiyatıda makuldur, makine ise naçizane tavsiyem ryobi proskyer nose power surf makinedir. Sağlam güvenilir ve devir sayısı ile seni üzmeyecek bir makinedir.
    Sahtelere gelince yukarıda almayı düşündüğü sahteler boğaz da 2 atışta gidebilir ya takılır ya atarken patlar filan o yüzden daha ucuz yollu sahtelere yönel strike pro ve pelican sahteler boğaz avcılığında kendini kanıtlamış sahtelerdir.

8. deePblue

deePblue na

Uluç abi naber :cool:

9. woolky

woolky Volkan Özyıldırım

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC55
    Uluc abi aslinda hem bogaz hem unkapani tarzi yerlerde isimi gorebilecek bi takim yapmaya calisiyorum, tabi oyle bi takim var mi onu da bilmiyorum :)