Öncelikle herkese selamlar ,Ben Manavgat 'ta oturuyorum boş zamanlarımda balık tutma gibi bir uğraş alanı yaratmak istiyorum kendime daha önceleri birkaç kere denemiştim fakat tek başıma biraz zor olduğu için hazırdaki oltamı arkadaşıma hediye ettim şu anda yeni bir olta almak istiyorum ve nasıl bir olta almam gerekir beni bilgilendirirseniz çok sevinirim , Önceki oltamın motor'u banax ( kore ) di çok memnundum ama arkadaşıma hediye ettim. Alacağım oltanın iyi birşey olmasını istiyorum hem denizde tekne ile açıldığımda hemde kıyıdan rahatlıkla kullanabileceğim bir olta takımı isimleri verirseniz kaliteli çok sevinirim hepinize iyi çalışmalar
Merhabalar hoş geldiniz öncelikle. Hem kıyıdan hemde tekneden avlanabileceğiniz bir makine olabilir ama iki farklı kamış kullanmak gerekir. Biri spin kamış biri surf kamış olmalı en azından.( hedef balığa göre de değişiklik gösterir bir duurmdur ayrıca) kendimce cevaplamaya çalıştım ama konunun üstadları yardımcı olacaktır. Not: forum incelendiğinde çok daha fazlasını bulacaksınız.
Volkan kardeşim, öncelikle foruma hoş geldin. Nasıl ki değişik platformlarda, değişik değişik kıyafetler giyiyorsak ve buda bir zorunluluk ise, değişik avlarda da, değişik takımlar kullanma gerekliliği vardır. Kıyıdan kullandığınız 360- 420 gibi bir kamışı, teknede kullanmanız büyük bir handikap olacaktır. Yine kıyıdan kullanabileceğiniz 4000 lik bir makina, teknede size yeterli gücü veremeyecektir. Yine teknede kullanabileceğiniz, 165-180 lik bir kamışla da, kıyıdan sörf atış yapamayacağınız bir gerçektir. Benim size önerim, öncelikli av stilinize göre ilk takımınızı yapmanız, sonrada 2. stilinize göre, edindiğiniz tecrübe ve deneyimleri de katarak, diğer takıma yönelmenizdir. Konuyla ilgili olara herhangi bir bütçe belirtmediğinizden marka ve model belirtmek istemedim. Ama şunuda unutmamalısınız ki, sağlıklı ve performansı sizi tatmin edecek bir takım için 200 - 250 Tl. seviyelerinde olmanız gerekecektir. İyi dileklerimle.
Merhabalar , aramıza tekrar hoşgeliyorsunuz ,sizin bu ihtiyacınız aklıma bir fikir getirdi,aslında parçalar halinde olan ve birleştirip istediğimiz boya getirip kullanabileceğimiz bir kamış olsa. Mesela 6 parçası olsa bunlar farklı uzunluklarda olsa ve istediğimiz uzunluğa göre birleştirsek fena olmazdı sanki. Ama ne yzaıkki şu anda böyle bir kamış yok benim bildiğim,dolayısıyla ya ortalama uzunlukta ortalama bir kamış mesela 3 mt civarında alıp hem teknede hem kıyıda kullanmaya çalışacaksınız yada iki farklı takım oluşturacaksınız...rastgele şimdiden...
Öncelikle yazılarınız ve yardımlarınız için teşekkür etmek istiyorum tabiki hepinizide anladım. Simdi benim önce kullandığım bir makinam vardı ama arkadaşıma hediye ettim. tam olarak hatırlamıyorum fakat 3 metrelik bir kamışım vardı ve kore malı 4000 lik banax makina almıştım toplamda bana 200 TL ye falan malolmuştu. Sanırım şimdi 200 ila 300 arası bir bütçe ayırabilirim kendime onun için eger buradan önerebileceğiniz bir marka varsa ben buradan sorar fiyatları uygun ise kendime yavaş tan almak istiyorum İlginiz için şimdiden teşekkür ederim unutmadan muhtemelen çoğunlukta kıyıdan kullanacağım çünkü teknem yok ve tekne ile balığa gidebileceyim herhangi bir arkadaşım da malesef olmadığı için kıyıdan tek takılıcam bir süre iyi günler
Volkan kardeşim, benim size önereceğim makina, 160 tl seviyelerinde olan http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_fc_4xsss1_bb-pmu834.html 220-230 tl seviyelerinde, http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_6000_fb_4xsss1_bb-pmu18.html kamış seçeneği ise, 90-100 tl arası, http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_alivio_ax_10000_telescopic_330_mt_70130_gr-pmu1119.html Makina tercihinizi, avlanma esnasında takım elinizde avlanıyorsanız 4000 lik, kamışı dayanağa dayayarak beklemeli avlanıyorsanız 6000 lik olarak düşünün derim. kamışlarda, 270-300-330 ve 360 seçenekleri mevcuttur. İyi dileklerimle.