Yeni Başlayan İçin Takım Önerisi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında beginner tarafından paylaşıldı.

1. beginner

beginner Selçuk

Selam arkadaşlar,

Ben Ankara'dan Selçuk. Şu ana kadar balıkçılıkla ilgili nerdeyse hiç tecrübem olmadı. Bazen arkadaşlarla pikniğe-kampa vb gidiyoruz, orada tutanları gördükçe heves ediyorum. Sizden ricam bu konuda sıfır bilgisi olan bana ne gibi alet-edevat almam gerektiği konusunda yardım etmeniz.

Ankara'dayım ve buradaki göl ve barajlara gidiyoruz genelde, dolayısıyla deniz balıkçılığı olmayacak.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Selçuk kardeşim, öncelikle foruma hoş geldiniz.

Size ilk etapta 40 veya 50 lik bir makina ve 3.00 m. bir kamış ( 40-80 veya 50-100 gr. atarlı) yeterli olacaktır. İlerleyen süreçte neyin ne olduğunu kendiniz daha iyi analiz edecek ve en doğru seçime yöneleceksiniz.

40 lık, 50 lik dedim. bu standartlarda ki makinalar hiç bir zaman atıl olmazlar. Önemli olan ne kadar bütçe ile bir takım kurmak istiyorsunuz ? Bu bilgilerden sonra sanırım çok daha sağlıklı öneriler gelecektir.

3. beginner

beginner Selçuk

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Affınıza sığınarak bu konuda çok cahil olduğum için; bu 50-100 gr atarlı demişsiniz ya oradaki atarlı kavramı ne anlama geliyor.

Bütçe olarak da bu arada çok amatör olduğum ve yeni başlayacağım için 150 TL yi geçmemesini umuyorum.

4. beginner

beginner Selçuk

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Konuyu cahillik olarak değilde, yeni başlangıç seviyesinde ki bilgi eksikliği olarak değerlendirelim derim. Hiç kimse anasının karnında öğrenmedi.:p :p

Kamış atar değerleri olarak belirlediğimiz rakamlar ( 40-80, 50-100,..........) o kamışda kullanabileceğiniz kurşun ağırlığının alt ve üst rakamlarıdır. Mesela 40 - 80 dediğimizde, ilgili kamışa 20 veya 30 gr.lık bir kurşun hafif gelecek, savurma esnasında istenen esnemeyi sağlayamayacak, 80 gr.ın üzerinde ki bir kurşunda o kamışa ağır gelecektir demek.

Linklerini verdiğiniz türden takımlar, ne yazık ki almış olmak için alacağınız ürünlerdir. O tür setlere pek bakmayın derim.

Bilgi amaçlı olarak vermek gerekirse,

http://www.avmarketi.com/asp/product/19109/Shimano-Catana-4000-FB-2XSSS-1-BB-Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/19024/Shimano-Nexave-4000-FC-3XSSS-1-BB-Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/19116/Shimano-Exage-4000-FC-4XSSS-1-BB-Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/9792/DAIWA-CROSSFIRE-4000X-MAKINE

Kamış olarak;

http://www.avmarketi.com/asp/product/15903/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-40-90g-300m

Değerlendirmelerinizi bu kıstaslar dahilinde yaparsanız, bu işe iyice adapte olana kadar size fazlasıyla yetebilecek düzeyde bir takım edinmiş olur, sürekli kullanabilirsiniz. Sizi fazlaca üzmez. Bütçeye uygunluğu seçimi size ait olsun. Sonra bunları seçtim dersiniz ve o seçimler dahilinde küçük alternatifleri arkadaşlarımız değerlendirirler sanırım.

6. beginner

beginner Selçuk

Çok sağolun bu kadar yardımsever bir foruma katılmaktan çok memnun oldum. Gerçekten. O zaman hocam bu hazır takımlardan vazgeçiyorum. Örnek olarak gönderdiğiniz bağlantıları hemen inceliyorum. Peki kamış ve makine dışında ne gibi aksesuarlara ihtiyacım olur?

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    4 yada 6 numara VMC veya Mustad iğne. ( kutuda 50 adet.)
    Kullanacağın ağırlıklara göre 8-10 adet kurşun,
    Klips 8-10 adet
    Fırdöndü 8-10 adet,
    3-5 adet değişik kullanım amacına göre şamandıra
    0.30 mm. gibi iyisinden misina
    Bu olçüdeki misina için stopper. ( Şamandıra kullanımı için ) ( kullanım şeklini aldığın yere sormalısınız.)
    v.s. v.s. v.s. diye dipsiz kuyu misali gider de gider.:p :p

Toplamda 40-50 lirayı bulur bu malzemeler.

http://www.avsahasi.com/asp/group/21/Super-Soft

Bunlar başlangıç için yeterli olur. zaman içerisinde livar, kepçe, kargaburun gibi edevatlar, kendini hissettirince olmazsa olmazların olacaktır.

Bu küçük malzemeler konusunda, malzeme aldığın yerden gerekli kullanım şekil ve bilgilerini alabilirsiniz.

8. beginner

beginner Selçuk

Tevfik Abi merhaba, bu belirttiğiniz malzemeleri not alıyorum, olta ve makine alırken bu söylediklerinizi de alacağım. Bir de önceki mesajlarda yaptığınız makine ve kamış önerileri içerisinden seçemedim, hangi marka daha iyi(daiwa mı shimano mu?) ve tam olarak hangi makinayı almalıyım bilemedim. Daha çok önereceğeniz hangisi olur acaba?
    Dediğim gibi kriter şu; ankaradaki gölet ve barajlarda kenardan balık tutmak için kullanacağım.

Çok teşekkürler.

9. beginner

beginner Selçuk

Bir de bu makine özelliklerinden aklıma takılan bir kaç şeyi sormak isterim:

* 5:1:1 ya da 5:3:1 devir oranları ne anlama geliyor, ve bana uygun olanı hangisidir.
    * 2+1, 3+1, 4+1 bilyeli demek ne anlama geliyor, bana uygun olanı hangisidir
    * Bir de bu makinelerin 4000 lik 2500 lük olması ne anlama geliyor, hangisini tercih etmek mantıklıdır

Çok teşekkürler.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    5:1.1 demek, makinanın kolunu bir tur çevirdiğinizde, makaranın dönüş şayısını belirtir. Yani bir turda, makara 5.1 kez tur yapar demek.

2+1, 3+1 gibi rulman sayıları, o makinalarda kullanılan rulman sayılarını işaret eder. Kalitesiz 10 rulman olmaktansa, kaliteli 3-4 rulman daha yeğdir.

4000 - 2500 veya 40- 25 gibi rakamlar makara boyutunun işaretidir. Genelde rakamlar büyüdükçe makina yapısı ve makara boyutuda büyür. Daha fazla misina alır.

Seçimlerinizde size şu an için 4000 lik makina uygun olacaktır. Hangisi derseniz, bütçeniz doğrultusunda siz karar verin. Hatta birebir inceleme şansınız varsa, görerek, hiisederek bakıp alın. Her iki markada bu konuda oldukca iddialıdır. Siz olsaydınız derseniz, ben Exage alırdım.:p :p

Sevgilerimle.

11. anamurun güneylisi

anamurun güneylisi hasan

yeni üye oldum yazışmalarınızdan çok faydalandım ben antep'te yaşayan öğretmenim burada bende birkaç küçük barajda balık avlamak istiyorum ama nasıl ve ne ile avlayacağımı bilmiyorum ,bildiğim tek balık avı anamurda dragon çayında alabalık avı o da kaınpederin heveslendirmesiyle onuda 5-6 numara iğne ve suyun içindeki taşlardan yakaldığımız canlı böceklerle,birde kıyıdan tavuk göğsü ile mırmır milaniür gibi küçük şeyler ,ben şimdi burda baraj gölünde sazan avlamak için olta takımını nasıl yapmalıyım,şamndıralımı kurşun nasıl bağlanmalı yem olarak ne takmalıyım,birisi beni aydınlatırsa tuttuğum ilk balığı ona göndereceğim ,pazara gideceiğm imdat yardım

12. anamurun güneylisi

anamurun güneylisi hasan

banada yardımcı olurmusunuz arkadaşlar ?