Selamlar Abiler kardeşler.. Yeni üye oldum. Uzun süredir takip ediyorum bu forumu ve paylaşımlarınız çok güzel.. Uzun süredir Kıyıdan avlanıyorum ve Teknede avlanmayı çok istiyorum. Artık istemek yerine icraate geçiyim diyorum Tekne ile yeni avlanmaya başlayacağım.. Sırtı konusunda bir çok yazı okudum burada. Aslında biraz şekillendi kafamda ekipman ama yinede toparlamak istiyorum. İzmir Urla, çeşme, mordoğan açıklarında avlanmayı düşünüyorum. Teknem henüz yok, çevredekilerden veya kiralık olarak başlayacağım. Yem konusunda sorunum yok elimde princess marka boylar mevcut ve daha farklı markalar ile cok çeşit yapıcam. Yeni başlarken çok para harcamadan nasıl bir sistem yapmalıyım? (Kamış, Makina, misina vs..) Temel olarak bilgi verirseniz sevinirim. Tekne hızı oltanın suya bırakılışı ve bunun gibi yapılması gerekenler.. Okuduklarımda yaylı kurşun diyorlar. Ama çeşitli şeylerde söylenmiş. Özellikle sırtı takımı ne şekilde olur? Kurşunlar fırdonduler vs. Sırtı konusunda dipte takılmalardan bahsetmişler bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. İzmirde avlananlardan nerde ne çıkıyor bilgiside gelirse çok sevinirim. Temmuz ayının uygun olucağını düşünüyorum ve ekipmanlarımı hazırlayıp çıkmak istiyorum. Saygılar..
Her balığın sırtısı sahtesi derinliği hızı farklıdır. Öncelikle hangi balık gurubunu hedeflediğinizi belirlemelisiniz.
Aslında içimde levrek ve sinarit gibi balıkları avlamak var ama dediğim bölgelerde açılmadığım için bilmiyorum. O yuzden sormustum onu da bilen varsa neler çıkıyor..
Yeni başlarken çok para harcamadan nasıl bir sistem yapmalıyım? (Kamış, Makina, misina vs..) Az para harcamak istiyorsanız öncelikle kamış-çıkrık kombinasyonuna girmeden el takımları ile başlamanızı öneririm. Temel olarak bilgi verirseniz sevinirim. Tekne hızı oltanın suya bırakılışı ve bunun gibi yapılması gerekenler.. Tabiki tekne üzerinde ağır yol varken takımı suya bırakmanız gerekiyor. Av sırasında yaygın olarak teknenin 2 deniz mili hız ile seyretmesi önerilmekle beraber, barakuda veya kılıç gibi balıklarda 4-5 deniz mili hız ile seyir önerenlerde var. Sırtı konusunda Orhan Küçükbiçmen abimizin açıklamalarını dikkatlice okumanızı öneririm. Okuduklarımda yaylı kurşun diyorlar. Ama çeşitli şeylerde söylenmiş. Genel olarak gezer kurşun yada yaylı kurşun kullanılır. Yaylı kurşunun avantajı misinayı kesip biçmeden ağırlığı değiştirerek sırtıyı daha derin yada yüzeyden çekmenize imkan vermesidir. Özellikle sırtı takımı ne şekilde olur? Kurşunlar fırdonduler vs. Bkz. Orhan abimizin önerileri Sırtı konusunda dipte takılmalardan bahsetmişler bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. Çok derinlerde gezecek ağır bir takım yapmadığınız sürece takımınız takılmayacaktır. Takılırsa işiniz biraz şans birazda sizin becerinize kalıyor. Takılan takımları kurtarmak üzere hazırlanan düzenekler konusunda forumlarda güzel açıklamalar var. İzmirde avlananlardan nerde ne çıkıyor bilgiside gelirse çok sevinirim. Temmuz ayının uygun olucağını düşünüyorum ve ekipmanlarımı hazırlayıp çıkmak istiyorum. İzmir körfezi dışında kuzey yada güney her yönde av şansınız var. İmkanları araştırıp biryerlerde deneyerek işe başlayabilirsiniz. Rasgele....