Yeni başlayanın Balık Günlüğü.......

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında zavullu tarafından paylaşıldı.

1. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    16/05/2010 istoçtan yeni aldıgım oltamla Usta Uğurun Beylikdüzündeki evinde solugu alıyorum....18 mayıstaki ilk balık seferimiz için hazırlık aşamasındayız...Gürpınar balıkçı barınağı ilk durağımız hava lodoslu oldugu için buradan balık çıkmaz diyor usta eee ustanın sözü üzerine söz olmaz Havadanda anlamıyorum zaten.......içime kurt düştü işte balık tutmayı ögrenecem....Ustayı geçen sene Çatalcaya piknige giderken gördüğüm Tepecik dolaylarındaki Menekşe köprüsünü teklif edip onu oraya götürüyorum sazana,kızılkanata hiç çıkmamış usta ...tatlı suyu sevmiyor neyse çamur kurtlarını alıp :) Sallıyoruz oltaları ögreniyorum he bir şey tutamasakta ögreniyorum ... 18/05/2010 ....Denizde İlk balık avım :saat 20:00 işyerinde herkez mesaide zar zor 3 arkadaş mesaiden kaçıyoruz.....Ve Galatadayız........Köprünün serin günlerinden ....Usta Uğur eşliginde çıraklardan biri ben biri Fatih At çek at çek ögreniyoruz balık tutmayı ...Tabiki savuramıyoruz daha:))))3 -5 çapari parçaladıktan sonra ilk balıklarımı tutuyorum; 3 istavrit,3 kraca.En şanslı benim Usta Uğur 3 istavrit... Fatih biri benim attıgım biri Uğurun attıgı oltalardan 2 istavrit çekti...Akılda kalanlar Fatihin 'Abi çok zevkli ya' 'Abi çok zevkli yaa' Güzel istanbul manzarası 02:00 de eve dönüş 4 yavru balıgı denize geri verişimiz..... işe dönünce götüremediğimiz arkadaşlarımızın bizim beynimizi çinekop niyetine yemesi:)
    29/05/2010 balıkavı aşkı yeni yeni alavleniyor İşyerinden Mustinin Sultançifliğindeki düğününden sonra gece 2 ye kadar Galata köprüsünde yanıma partner bulamadıgımdan çevremde kimsenin pek birşey tutamadıgı günde 1 istavrit ile eve dönüyorum....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Haziran 2010
  2. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    30/05/2010 Avcılar sahilde ilk salih kayalık denemelerimi yaptım 35 lik kurşunla at-çek alıştırmaları gayet iyi geçti ah birde balık çıksa ....Ne zaman ustalaşacagım yaw:)

3. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    sevgili soner ..bakarak cevrendekilerden görerek deneyerek.bu forumu takip ederek.yakında istavrit kesmez olur. endişe etme yakındır forumda raporlarını yazarsın...rastgele

4. cypriot90

cypriot90 Hüseyin Kaleci

Favori Kamış:
    olympus
    Favori Makine:
    silver star quick 5
    rastgele:)

dostum sen bıkere cıkılmaz bır yola gırmıssın bızlerınde herbırımızın bu ıse baslama oykusu assaga yukarı aynıdr sımdı tuttugun 3- 5 cm lık balıga sevınır denıze atmaya kıymazsın bır sure sonra 20 cmlık balıklara burun kıvırırsın:) ama emın ol ıyı bır ıs yaptın amator olta balıkcılıgı yapılabılecek en rahatlatıcı hobıdır ama bıraz sabır:)

5. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ve bir kişiyi daha kaybettik :D aramıza hoşgeldin:)

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Haydi bakalım hayırlı olsuuuunnn, zokayı yutmuşsun hiç debeleneyim deme çıkmaz o geçmiş olsun :) (daha ilk seferlerde gece "02.00"a kadar takıldıysan, acaba kanına iyice işleyince kaça kadar durursun bilemem :) ) Rastgele!!!

7. carp

carp Mehmet

Sabahın bu saatinde bir geçmiş olsun da benden ;)

8. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Aramıza hoş geldin, Allah acil şifalar versin,

o kadar malzemem olmasına rağmen halen istoçdan alacak birşeyler buluyorum ya kendime inanamıyorum, acaba bu da hastalığın ilerlemiş hali mi ?

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Aramıza hoşgeldiniz. Balıkavcılığı uygulamalı bir ilimdir, balikavi.net'ten bu ilmin inceliklerini öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. :)

10. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Aynısı bendede var:D

11. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Bilal torunum diyeceğim,çünkü sen akran torunum var.Balıkçılığım 40 yıla yaklaştı.Bizler böyle güzel ve özel malzemeler bulamıyorduk.Toplu iğneleri kıvırıp,yorgan ipiyle derelerde balık tutmakla başladık.Ama şükürler olsun ki bu yaşımda bile kahvehane nedir bilmem.Meyhane nedir bilmem(evimde veya avda yaparım o işi)kumarhane nedir bilmem.Gece hayatını (balık avı hariç) hiç bilmem.Devamlı doğanın içinde olduğumdan da sağlığım da hamdolsun gayet iyi.Ama tek kusurum,balık malzemesi gördümmü hemen alırım.Hiç dayanamam.Şimdilerde 16 kamış,16 makinam oldu.Sanada kolay gelsin.

12. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Allah uzun ömürler versin ismail dayı:)

Benim bu yaşıma kadar 6 tane kamış ve makinem oldu ancak geriye 2 tanesi kaldı, artık bilinçli bir şekilde avcılık yapıyorum daha çok araştırıyorum, daha çok okuyorum, dergiler alıyorum, zıpkıncılığa da başladım, anlıyacağınız hayatımı deniz üzerine kurdum ve bunun için yaşıyorum diye bilirim. bu olay benim eğitim öğretim hayatımada yansıdı, şuan denizcilik lisesi güverte bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.. nasıl bir duygudur bu valla anlatılamıyor yaşamak lazım diye düşünüyorum. kalın sağlıcak rasgele

''Balık dergisi''nide tavsiye ederim fiyatı 6 tl

13. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Abilerim yorumlarınız için çok teşekkürler....... Zaten balıkta beni en çok sevindiren......... şehrin keşmekeşinin içinde kıyılarda,biraz huzur ve balıkçılık sayesinde insanlarla iletişime geçebilme duygusu ile sanki 40 yıllık arkadaş gibi arkadaş gibi sagımdaki,solumdaki ustalarla,acemilerle bu yola gönül verenlerle muhabbete girip farklı dünyalara,denizlere açılmadır................................... 18 Mayıs sonrasını yazacaktım yarıda kaldı.Yan komşum Erol abiyi balkonda görünce,bilgisayarın başından kafayı uzatıp ona muhabbeti sardırdım usta bu konularda ..Herzaman Küçükçemecede Kumsal sahilindedir farklı bir teknik ile kıyıdan balık tutuyorlar.... Kumsal bölgesi taban kumluk 100 lük kurşunu uzaga atıp oltayı kuma saplıyorlar iyide balık tutuyorlar............

14. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Neredeyse bir ay oldu bu hafta işyerinden hep 22 de çıktım ama geçen hata içi 3 gün üst üste(02/06:Çarşamba,03/06Perşembe,04/06Cuma)Yeşilköy sahiline gidip oradan atmayı ögrendim. Perşembe günü sahilde İskender abi ile tanıştım uzaga atmayı ögretti ....Oradan ilk balıgımızı çıkardık o gün herkez bol bol tuttu ama acemiyiz işte :)))son gün Cuma akşamı 16 suları Galataya götürmedigimiz Ümit ile Yeşilköyde aldım solugu işyerinden güvenlikçi Ayhan abiyi bekliyoruz ortada yok neyse 1 saat sonra 2 olta ile geldi ne aşk ama :))))ilk sardalyemi tutuyorum ve resmen kayalıklardan atmayı ögreniyorum .......Ama oltayı orada bozdum frenleri bozulmuş...Haftasonuda Galata,Karaköy,Alba star seferi yaptım oltayı tamire verdim dayanamadım yenisini aldım:)))))İyisini aldım bu sefer 300 lük kurşun atan lüfer çekebilen bir olta.... ilk oltam başlangıç oltasıydı,istavritlik ..... Karaköy iskelenin oradan bogaz alıştırması yaptım başarılı olamadım o yagmurda Köprüye çıktım 2 yavru istavrit çıkardım denize geri verdim yavrular daha :))

15. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Çocuklugumdan beri denizle iç içeyim balıga yeni başlıyorum bende kendime hayret ediyorum asıl sen benden daha iyi bir iş yapmışsın deniz gerçek huzur hiç bir hobide bu kadar çabuk zaman geçmez diyorum....

16. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    İsmail dedem teşekkürler olta konusunda haklısın galiba 1 ay olmadan 2 olta oldu:)Bendede içki sigara yok eski amatör topçuyum bisiklet ve deniz ilgi alanım ama dizim sakat oldugu için sporda zorlanıyorum artık en son Pazar liginde Federasyonun Halı saha liginde oynadım..Son 2 senedir,Boşta kaldım iyi bir meşkale arıyordum,bunda karar kıldım diyebilirim......

17. akrepkral

akrepkral y.faruk özkan

aramıza hoşgeldin

18. ugurkarra

ugurkarra ugur

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    shimano bulls eye
    En İyi Avı:
    barracuda 14 kg

19. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ugur usta....

20. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Aranıza hoşgeldiğim için çok mutluyum.........