Bizim forum ve diğer forumlardan inceleyerek tahmini eşkina tutulacak yerleri belirlemeye çalıştım.Haritada işaretlenmiş yerler tahmini yerlerdir, gitmeyi düşündüğünüz yerler için bizim forumda çok tecrübeli arkadaşlar var, onlarla iletişime geçin. Özel mesajla yapacağınız taleplerde destek vereceklerdir. B.Çekmece - Yeşilköy Kartal - Pendik Nisan'dan itibaren eşkina için av yapılabir, ancak bu tarihlerde balıklar üremek için kıyıya yanaşıyorlarmış. Havyarlı balıkları geri göndermek gerekiyor ama havyarlı olduğunu nasıl anlayacağız, üstadlar bu konuda bilgi verebilirlerse sevinirim. Ayrıca bir yer de okumuştum, yakalandığı zaman hava kesesi ağzına geliyormuş,bu durumda mefta olacağı için geri bırakmakta çözüm olmayabilir. Bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
özellikle kartal civarı cok guzel avlar veriyo tutması en basit balıklardan biri golde avlanmak gibi bişey ama ögrenmeden de cok zor tabi.
Yeni başlayacaklar için yaptığım derleme aşağıdaki konuda yer almaktadır. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31696
İrfan bey nasıl yani ben anlayamadım, avında bile bulunmadım diyorsunuz fakat yeni başlayanlara teknik için konu açıyorsunuz, avlak belirtiyorsunuz?
Başlarım diye biraz araştırdım, boşa gitmesin diye de derleyip konu açtım, anlaşılmayacak ne var bunda. Yanlış filan varsa, sen de katkıda bulunabilirsin. Eksik olabileceğini mesajlarımda belirtmiştim zaten.
tutması en basit balıklardan?? kaç tane tuttunuz siz? gölde avladığınız kolay balık hangisi? israil sazanı mı?
Sevgili Uğur, kardeşim diye hitap ettiğin kişi senden 10 yaş büyük, karşındakine hitap ederken biraz daha özenli ve yaş durumunuda göz önünde bulundurarak hitap edersen daha yerinde olur. Selam ve sevgilerimle...
İlginç, konuya bir katkıda bulunmak bir yana basit bazı sorular sormuştum onlara bile cevap verilmemiş. En anlamlı yorum bu avın kolay olduğundan bahseden arkadaşın olmuş ama diğer arkadaşlar buna kızmışlar. Bazı arkadaşlar da bana kızmışlar, bilip bilmeden neden böyle bir konu açıyorum diye.. Umarım katkı yapacak veya sorularıma cevap verecek tecrübeli bir arkadaş vardır forumda..
Sevgili İrfan abi, kızmak ne haddimize ancak ellerinizden öperiz, ben gelecek yorumlar ile ilgili beklemedeyim, konu biraz toparlansın bildiklerimi yazacağım, diğer türlü soru cevap haline geliyor ki, zaten eşkina avı konusunda bunları daha önce sitede defalarca yaptık, dolayısıyla bilmediğimiz ne gibi yorumlar gelebilir diye beklemedeyim, diğer arkadaşada kızmadım, sadece bu balığı çok hafife almış olmasına şaşırdım, eşkina asil bir balıktır, istanbul genelinde balık satan balıkçıların % 50 sine sorun eşkina diye bilmezler bile, ama ne hikmet cevap yazan arkadaş, gidip toplu iğneye ağzındaki sakızdan bi parça koyup , sallayıp kaya balığı yakalarmışcasına bir yorum yapmış, çokkkk basit gibilerden, merak ettim kendisi nasıl basit bir takdik ile nasıl ve ne kadar eşkina yakalayabiliyor, sevgiler
Normalde bu konu altında avlaklar ve sorduğum 2 soru var. Genel olarak pek bir yorum gelmesi beklenmiyor. Belki avlaklar konusunda bir şeyler denebilir, ilave/eksiltme yapılabilir. Tabi, bir de sorulara cevap verilebilir.
Yaklaşan eşkina mevsiminde yapılacak yorumları ben de merakla bekliyorum. Geçen sezon 2-3 denememde elim boş dönmüştüm, bu sene dersimi daha sıkı çalışıyorum. Konuyu açan irfan abimizinde, katkıda bulunacak olan arkadaşlarında şimdiden ellerine sağlık. Bu sene daha çok gölcük -değirmendere çevresinde olacağım, bu bölge de mevsiminde iyi av veriyor. Sevgili üstadım murat abi, deneyimlerini paylaşmanı heyecenla bekliyorum.
Ben eşkina yakaladığım avlağı 25.000 üyesi olan ve bazıları sadece kayıt olup,yer öğrenmek için gelmiş olan bir ortamda paylaşmam gibime geliyor
Muratım, kardeşim, bu yıl umarım geçen sezon ki gibi kısır geçmez, bir yıl kırık olduğunda ertesi yıl geneld iyi av vermiştir eşkina, benimde umudum var, nisan 15'ten sonra denemelere başlamak lazım, birlikte gideceğiz Üstad diye çağırılmak hiç hoşuma gitmiyor be abisi, üstad olmaya daha çooook var, belki ömrümüz bile yetmeyecek ,
Aynen katılıyorum. Hatta forumda avlakları paylaşmak yasak gibisinden bir tartışma geçtiğini hatırlıyorum.
Avlak konusunda hassasiyet gösteren arkadaşların bildikleri, yaşadıkları olumsuzluklar olduğunu varsayarak haritaları kaldırdım. Aktif forum üyeleri ( kayıt tarihi en az 1 ay ve mesaj sayısı 10'dan fazla ) özel mesaj atarak konuyla ilgili bilgi alabilirler. Belirtmem gereken ise eşkina avı yapabileceğiniz yerleri internet üzerinden bulmuş olmam. Yani görmüşlüğüm yok, garantisi yok, illa eşkina avlıyacağım, gidecek yer de bulamadım diyenler özel mesaj atabilir. Herkese keyifli avlar dilerim.