Yeni başlayanlar için eşkina avlakları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında irfant tarafından paylaşıldı.

1. irfant

irfant irfan

Bizim forum ve diğer forumlardan inceleyerek tahmini eşkina tutulacak yerleri belirlemeye çalıştım.Haritada işaretlenmiş yerler tahmini yerlerdir, gitmeyi düşündüğünüz yerler için bizim forumda çok tecrübeli arkadaşlar var, onlarla iletişime geçin. Özel mesajla yapacağınız taleplerde destek vereceklerdir.

B.Çekmece - Yeşilköy

Kartal - Pendik

Nisan'dan itibaren eşkina için av yapılabir, ancak bu tarihlerde balıklar üremek için kıyıya yanaşıyorlarmış. Havyarlı balıkları geri göndermek gerekiyor ama havyarlı olduğunu nasıl anlayacağız, üstadlar bu konuda bilgi verebilirlerse sevinirim.

Ayrıca bir yer de okumuştum, yakalandığı zaman hava kesesi ağzına geliyormuş,bu durumda mefta olacağı için geri bırakmakta çözüm olmayabilir.
    Bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Siz hiç tuttunuz mu?

3. irfant

irfant irfan

Tutmak bi yana, avında bile bulunmadım....

4. tropehus

tropehus SEDAT

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lufer ve çupra
    özellikle kartal civarı cok guzel avlar veriyo tutması en basit balıklardan biri golde avlanmak gibi bişey ama ögrenmeden de cok zor tabi.

5. irfant

irfant irfan

6. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    İrfan bey nasıl yani ben anlayamadım, avında bile bulunmadım diyorsunuz fakat yeni başlayanlara teknik için konu açıyorsunuz, avlak belirtiyorsunuz?

7. irfant

irfant irfan

Başlarım diye biraz araştırdım, boşa gitmesin diye de derleyip konu açtım, anlaşılmayacak ne var bunda.

Yanlış filan varsa, sen de katkıda bulunabilirsin. Eksik olabileceğini mesajlarımda belirtmiştim zaten.

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    peki elinize sağlık, inşaallah yakalarsınız

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    tutması en basit balıklardan??
    kaç tane tuttunuz siz?
    gölde avladığınız kolay balık hangisi? israil sazanı mı?

10. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    KArdeşim varya ağzına sağlık :) :) bende gelcek cevabı çok merak ediyorum:D

11. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Sevgili Uğur, kardeşim diye hitap ettiğin kişi senden 10 yaş büyük, karşındakine hitap ederken biraz daha özenli ve yaş durumunuda göz önünde bulundurarak hitap edersen daha yerinde olur.;)

Selam ve sevgilerimle...

12. irfant

irfant irfan

İlginç, konuya bir katkıda bulunmak bir yana basit bazı sorular sormuştum onlara bile cevap verilmemiş.

En anlamlı yorum bu avın kolay olduğundan bahseden arkadaşın olmuş ama diğer arkadaşlar buna kızmışlar. Bazı arkadaşlar da bana kızmışlar, bilip bilmeden neden böyle bir konu açıyorum diye..

Umarım katkı yapacak veya sorularıma cevap verecek tecrübeli bir arkadaş vardır forumda..

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Sevgili İrfan abi, kızmak ne haddimize ancak ellerinizden öperiz,

ben gelecek yorumlar ile ilgili beklemedeyim, konu biraz toparlansın bildiklerimi yazacağım, diğer türlü soru cevap haline geliyor ki, zaten eşkina avı konusunda bunları daha önce sitede defalarca yaptık,

dolayısıyla bilmediğimiz ne gibi yorumlar gelebilir diye beklemedeyim,

diğer arkadaşada kızmadım, sadece bu balığı çok hafife almış olmasına şaşırdım, eşkina asil bir balıktır, istanbul genelinde balık satan balıkçıların % 50 sine sorun eşkina diye bilmezler bile, ama ne hikmet cevap yazan arkadaş, gidip toplu iğneye ağzındaki sakızdan bi parça koyup , sallayıp kaya balığı yakalarmışcasına bir yorum yapmış, çokkkk basit gibilerden,

merak ettim kendisi nasıl basit bir takdik ile nasıl ve ne kadar eşkina yakalayabiliyor,

sevgiler

14. irfant

irfant irfan

Normalde bu konu altında avlaklar ve sorduğum 2 soru var. Genel olarak pek bir yorum gelmesi beklenmiyor. Belki avlaklar konusunda bir şeyler denebilir, ilave/eksiltme yapılabilir. Tabi, bir de sorulara cevap verilebilir.

15. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Yaklaşan eşkina mevsiminde yapılacak yorumları ben de merakla bekliyorum. Geçen sezon 2-3 denememde elim boş dönmüştüm, bu sene dersimi daha sıkı çalışıyorum. Konuyu açan irfan abimizinde, katkıda bulunacak olan arkadaşlarında şimdiden ellerine sağlık.
    Bu sene daha çok gölcük -değirmendere çevresinde olacağım, bu bölge de mevsiminde iyi av veriyor. Sevgili üstadım murat abi, deneyimlerini paylaşmanı heyecenla bekliyorum.

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Ben eşkina yakaladığım avlağı 25.000 üyesi olan ve bazıları sadece kayıt olup,yer öğrenmek için gelmiş olan bir ortamda paylaşmam gibime geliyor

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Muratım, kardeşim, bu yıl umarım geçen sezon ki gibi kısır geçmez, bir yıl kırık olduğunda ertesi yıl geneld iyi av vermiştir eşkina, benimde umudum var, nisan 15'ten sonra denemelere başlamak lazım, birlikte gideceğiz

Üstad diye çağırılmak hiç hoşuma gitmiyor be abisi, üstad olmaya daha çooook var, belki ömrümüz bile yetmeyecek , :)

18. kassarulu

kassarulu İbrahim

Favori Kamış:
    Captain 1500 Camelon
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sazan 5 kg, kefal 3kg
    Aynen katılıyorum.
    Hatta forumda avlakları paylaşmak yasak gibisinden bir tartışma geçtiğini hatırlıyorum.

19. irfant

irfant irfan

Avlak konusunda hassasiyet gösteren arkadaşların bildikleri, yaşadıkları olumsuzluklar olduğunu varsayarak haritaları kaldırdım. Aktif forum üyeleri
    ( kayıt tarihi en az 1 ay ve mesaj sayısı 10'dan fazla ) özel mesaj atarak
    konuyla ilgili bilgi alabilirler.

Belirtmem gereken ise eşkina avı yapabileceğiniz yerleri internet üzerinden bulmuş olmam. Yani görmüşlüğüm yok, garantisi yok, illa eşkina avlıyacağım, gidecek yer de bulamadım diyenler özel mesaj atabilir.

Herkese keyifli avlar dilerim.

20. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    İlgi ve alakanıza teşekür ederim..Yaş aralığına dikkat etmemiştim Özür dilerim...