Yeni Başlayanlar için Kıyıdan Balık avcılığı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ajurna tarafından paylaşıldı.

  1. ajurna

    ajurna Burak Ergün

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    İSTNBUL
    merhaba abiler kardeşler. ilk önce konuyu yanlış yere mi açtım tam bilmiyorum onun için özür dileyerek yeni başlayanlar başlamak isteyenler için kıyıdan balık avcılığı ile ilgili bilgi almak istiyorum. burada yazılan bilgilere olta boylarına bakıyorum açıkçası zaten bir terim sıkıntısı çekiyorum. kısaca özetlersek elimde yaklaşık 2 metre boyunda bir olta var. ve geçenlerde eminönünde deneme amaçlı aldığım çaparilerden var. sizce bunlarla en azından istavrit için yeterli olur mu? bir de ilk denememde galata ya gitmiştim ancak orası biraz kalabalık olduğu için açıkçası biraz korktum başkasının oltasına taktırırız diye.
     
  2. fatihh

    fatihh Fatih

    Mesajlar:
    5.427
    Şehir:
    İstanbul-Cevizli
    Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Burak elinde ki olta köprüde iş yapar fakat kıyıdan ileri atman gereken durumlarda atçek veya beklemeli avlarda yetersiz kalacaktır. ayrıca elinde ki kamış ve makinenin tam marka modelini yazarsan daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. belkide spin takımdır?
     
  3. ajurna

    ajurna Burak Ergün

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    İSTNBUL
    spin takım nedir bilmiyorum ama zannetmiyorum çünkü ucuza alınmış bir takımdı. köprü dışında atabileceğim başka bir yer var mı acaba? rumelihisarı veya arnavutköy civarı uygun olur mu?
     
  4. lokmanbey

    lokmanbey fatih leventoglu

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    lineaeffe 4204 im casting
    Favori Makine:
    silstar xr70
    En İyi Avı:
    Akya
    Burak kardeş, biraz daha zaman harca, forumda gez, eminim çok şey öğreneceksin.
    Ben de bir arkadaşımla birlikte yeni başladık bu işlere ve forumlarda geze geze dünya teorik bilgi sahibi olduk, şimdi bunları tecrübeye dökmeye çalışıyoruz.
    Rastgele....
     
  5. apple08

    apple08 Ümit Çelik

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    41
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    2.250 Gram Rus Kefali :)
    Arnavutköy civarında rahatlıkla tutabilirsin , zaten ileri atmana gerek yok hemen dibe sal , yukarı aşşağı oyna , balık patır patır asılıyor , ama 2 gün önce gittim 1 kilo aldım geldim , balık yok fazla
     
  6. ajurna

    ajurna Burak Ergün

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    İSTNBUL
    Merhaba herkese.su anda arnavutkoyden donuyoruz arkadasimla 3 tane cinekop 1 adette iskorpit yakaladik.rapor nasil yaziliyor ogrenip yazacagim.