Yeni başlayanlar için malzeme önerisi

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Eren Yılmaz ÇABUK tarafından paylaşıldı.

1. Eren Yılmaz ÇABUK

Eren Yılmaz ÇABUK Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Arkadaşlar dün bi abinin yardımıyla zıpkına basşladım.İlk balığımı da vurdum.7 cm lik bir ispari ama ilk balıık insanı heyecanlandırıyor doğal olarak
    Ordaki abi bana başlangıç için 75 lik zıpkın önerdi ben de internetten araştırdıklarıma göre 75 liğin uygun olacağını gördüm.Onun dışında kıyafet ağırlık çakı şamandıra vb malzemeler de gerektiğini önerdim.Benim gibi yeni başlayanlar için ağırlık vb diğer professiyonel şeyler gerekli mi ve zıpıkın almayı düşünüyorum.Hangi markayı önerrirsiniz ihtiyacımı karşılayacak ve fazla pahalı olmayan bir şey bakıyorumçAyrıca zıpkının yanında şimdilik olmassa olmaz malzemeler nelerdir.Yardımlarınızı bekliyorum.Paletlerim var gri renk bu renk balıkları kaçırır mı yenisini mi almalıyım teşekkürler

2. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    nerde cevaplar

18 görüntüleme 0 cevap lütfen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Erencim acele etme.18 görüntüleme içerisinde demekki zıpkın tecrübesi olanlar yokmuş.Olta ile olsa muhakkak cevap gelecekti.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sitemde bulunmanıza gerek yok. Bahsettiğiniz av şekli okadar geniş bir husustur ki bir zıpkın bir paletle olmaz. Bu konuyla ilgili dalış kurslarından yada en azından kitaplardan yardım almanızı öneririm.

5. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    zıpkın hakkında faydalı konular gördüm forumda yardımcı olan çıkar diye düşünmüştüm yine de bekliyorum ben :D

6. trefli

trefli semih sözer

Favori Kamış:
    seac-sub xfire 85 zıpkın posedion ultımade olta
    En İyi Avı:
    hala denizde duruyor
    slm arkadasım.

zıpkınla avcılık yapmaya karar vermıssın.aramıza hosgeldın dıyelım.sualtı dunyası farklı bır merak farklı bır macera ve adrenalın olayı.zıpkıncı sıtelerının dısında dıger sıtelerde zıpkıncılara pek ıyı bakmıyorlar oltacılar.:)ama burada oltacı arkadasların bır coguda eskı zıpkıncılar ve kolay kolay bıraktık deselerde bırakamazlar.aynı zamandada buradakı arkadaslar oltacı zıpkıncı dıye pek ayrım yapmazlar.

profesyonel olmamakla bırlıkte yınede kalıtelı malzemeler alman bu ısten daha buyuk keyıf almanı saglayacaktır.bende ılk basladıgımda fazla pahalı olmasın dıye uygunlarını almaya calıstım.sonuc elımde 4 cıft palet 3 adet gozluk ve 3 adet zıpkın 3 adet elbıse.:)

allahtan oglumda bu ıse merak sardıda beraber malzemelerı kullanıyoruz.kalıtelı zıpkın onemlı atıslarda sapma tutukluk gıbı seyler yasamamalısın.gozluk alırken yuzunu en ıyı saran gozluk olmalı.palet yumusaklıgı onemlı elbıse almanda buyuk yarar var.yaz ayında dahı olsan sorty elbıse gıymende fayda var malum suyun ıcınde kaldıgın zamanı ayarlıyamıyorsun ve zaman uzadıkca ne kadar sıcak olursa olsun vucut ısı kaybına ugruyor ve usumeye baslıyorsun.bununla beraber tabıkı kursun eldıven ve bıcak alıp bunları uzerınde bulundurmanda fayda var...

7. themad2

themad2 Serdar

Burdaki bilgiler değişkenlik gösterir kimisi onu al kimisi bunu al der..
    Bilenle dalmaya git nasıl bişi istedsigine kendin karar verirsin.