Merhaba Arkadaşlar Kıyıdan balık avcılarına önerileriniz nelerdir.İstanbulda oturuyorum.Olta tüm takımlar mevcut.Bi kaç kere tekneyle balık tutmuşluğum vardır ancak kıyı biraz farklı galiba.Dün köprünün altında bi yerde tutmaya çalıştım ama hiçbişi yakalayamadım. Kaç numara çapari kullanmalıyım.Hangi mevsim hangi balık olur nasıl yakalanır.Yeni başlayan birine ne önerirsiniz
Umarım en kısa zamanda arkadaşlar sorularınıza cevap verir. Ben genelde tatlısuda avlandığım için biraz uzağım deniz balıkçılığına malum denizde yok ztn buralarda Şimdiden rastgele
Merhaba Arkadaşlar Kıyıdan balık avcılarına önerileriniz nelerdir.İstanbulda oturuyorum.Olta tüm takımlar mevcut.Bi kaç kere tekneyle balık tutmuşluğum vardır ancak kıyı biraz farklı galiba.Dün köprünün altında bi yerde tutmaya çalıştım ama hiçbişi yakalayamadım. Kaç numara çapari kullanmalıyım.Hangi mevsim hangi balık olur nasıl yakalanır.Yeni başlayan birine ne önerirsiniz köprüden kastınız galata ise bence bir gün gidin gözlem yapın nasıl oltayı atıyorlar nasıl sarım yapıyorlar kamışı nasıl birinin yüzüne vurmadan yatırıyorlar bence gözlemlerseniz daha çabuk ögrenirsiniz takım önerisine gelince 3.50-3.80 arası kamış orta kalite motor rüzgarsız havada 40 gr rüzgarlı havada 50-60 gr kurşun çapari olarak açık yeşil simli çapari 11 no igne renk farketmez şu an istavrit (sardalye hamsi gümüş mezgit tektük) rastgele...
Merhaba Simge, Bende yeni başladım, tecrübelerimi aktarmaya çalışayım. 1) Rahat kullanabileceğin bir kamış 3,60'dan uzun olsun, tercihan 3.90. Ben lineefe sprit surf aldım, hafif ve kullanışlı. Makina düşük veya orta kalite olabilir. 50'lik yeterli gelebilir. Bende albastar gama 50 vardı, iyi de idare etti.Misina 0.35'lik herhangi bir marka. 2) İstavrit çapari için ince takım, kalın takım diye konuşulan çapariler var, ince takım 50-60gr kurşun ile kullanılıyor. Daha çok balık ufak ve yakında olduğunda tercih ediliyor. Kalın takım 75-150gr ile, balık iri ve uzakta olduğunda kullanılıyor. Ben kalın takım ve 100gr ile başladım. İnce takım ağır kurşunla kullanılırsa atarken kopuyor. 3) Kurşun, akıntı durumuna göre de değişiyor. 100gr kurşun çok aşırı akıntı olmadığında idare ediyor. 4) Malzemeleri yedekli amlakta yarar var, yani 5-10 takım çapari, 3-5 adet kurşun. Karışıyor, takılıyor, kopuyor. Özellikle ilk başlarda fazla takım kaybeliliyor. 5) Oltayı savurma ve ileri atma denemeleri yapmakta yarar var. Bunun için kalabalık olmayan yer tercih edip alıştırma yapmakta yarar var. Balık çoğaldığı zaman sahil kalabalık oluyor, omuz omuza olta atmak zorunda kalabiliyorsun. Atış yapanları inceleyip kurşunu ona göre ayarla. Bir de insanlar akıntı yönünde yürüyerek oltalarını çekerler. Onlarla uyumlu olmak gerekir. Çok kısa atmadığın takdirde karışma pek olmaz. 6) Şimdi malzemeleri aldın, biraz da atış talimi yaptın. Balık tutmaya hazırsın, oltayı sallıyorsun. Olta suya düştükten sonra bir süre bekliyorsun ki, kurşun dibe insin. Biraz dipte oyalan, sonra yanındakiler gibi çekmeye başla. Kurşunun dibe inme süresini çevrende iyi balık yakalayın birleri varsa onları izleyerek tahmin edebilirsin ( kurşun suya deydikten sonra içinden say, çekmeye başladığında dur, atış mesafen yakınsa işe yarıyor). 7) Sakin ve huzurlu ol, tecrübeliymiş gibi davran. İnsanlara kızma, unutma ki keyif almak için o sahildesin. Bu yazdıklarım benim kalender sahilinde öğrendiklerim, Köprü farklı bir disipline sahiptir diye düşünüyorum, köprü hakkında da tecrübeli arkadaşlar yazarsa, fikir sahibi olabiliriz. Rasgele..
bulunduğunuz yerde en iyi sizi zorlaymayacak ve arayışa itmeyecek takım 25/12 istavrit çaparisine 115 gr kurşun takmanız olacaktır.gözlemlediğim kadarı ile orada balık seyreldiği zamanlarda 8/8 25 gr kurşunlu çapari kullanılıyor siz iki takımıda yanınızda 3-4 er tane bulundurarak gidin ve orda tutan diğer insanlara sorarak atın.bunlar size şimdilik yeterli olacaktır