yeni başlıyorum yardım lütfen !

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında utkiii tarafından paylaşıldı.

1. utkiii

utkiii utkan

mrb. ark.lar... dün sitede gezindim ve üyr olup deneyim kazanmak istedim...
    adana'dan katılıyorum ve ev ile göl arası araba ile 10 dak. sürmüyor.. yazda geldi... değerlendirmek adına bir olta alıp akşamları işten güçten uzak sakin kafayla takılmak istiyorum... size sormak istedigim birkaç şey war...
    öncelikle şunları belirtim, hafta içi akşamları 7dan sonra çıkacam... son günlerde biraz takıldım bakındım gölde aynalı sazan, pullu sazan ve tektükde olsa levrek çıkıyomuş... genelde 20-25-30-40 cm. gibi boyları... sizden ögrenmek istedigim alınacak kamış uzunlugu marka kalite birde şu makinenin kalitesi falan... yem içinde forumda ekmek içi yumurta sarısı vanilya falan yazılmış... birde bu dedigim şartlarda nasıl yem kullanabilirim.. kısaca yazarsanız çok sevinirim... yarın alıp başlamak istiyorum... şimdiden yardım eden etmeyen herkeze teşk.ler... görüşmek üzre... (utkan)

Not: Şu zilli oltalardan kullanmıcam, sadece kamışla avlanmak istiyorum...

2. utkiii

utkiii utkan

konuyu açarken bu kısmı atlamışım misina ve iğne numaralarını falanda yazarsanız çok sewinirim... yeni başlayan birisi için ne gerekli ise bekliyorum... teşk.ler...

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Utkancım tatlı su bölümünde sitede arama yaparsan fazlası ile aradığını bulacaksın.Yine de arakdaşlar sana ilk hareket olarak temelde alman gereken malzemeleri yazacaklardır.Takdir edersin ki bu işin en başında olduğundan buraya yazılabilecek o kadar çok şey var ki yer yetmez.Biraz sitede araştırma yapıp anlamadıklarını sorsan daha verimlşi cevaplar alırsın düşüncesindeyim.

4. oltacı_

oltacı_

Merhaba Utkan,

Üye olduğun site en çok verivin olduğu, çok geniş bilgiye sahip bir arşivi vardır.

İlk evvele "arama" dan bir bak ilk filirleri edin ve takıldığın konularda soruların olursa eminimki senin açından çok fazla yarar sağlar.

Bu arada hoş geldin Utkan kardeş.

5. utkiii

utkiii utkan

aslında bu 2. gün oldu siteyi yeterince gezdim... konuyuda ortak bi görüş marka modelde falan birleşebiliriz diye açmıştım... misine için bir kaç görüş var... marka için birkaç görüş var... diğer ark.ların kimisi çok büyük avlardan bahsetmiş ona göre bişeyler yazmışlar... benim ögrenmek istedigim yukarıda belittigim 20-30-40 cm. kadar olan balıkları tektükde olsa daha büyükler çıkabiliyor (genelde zilli olan oltalardan) bu ölçüdeki sazanlara hangi ebatta misina ve kamış ve makine uygun onu ögrenmek... ilk etapta bunları tamamlayıp başlarsam, zamanla takıldıgım yerleri sorup ögrenebilirim diye düşünüyorum... ayrıca her iki arkadaşım; hassas davranıp cevapladıgınız için teşk.ler...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Haziran 2009
  6. oltacı_

oltacı_

Tatlı su merağım peolmasada, sana şöyle fardımcı olayım.

Sazan için...

1- Makina kesinlikle çift kalama olsun ( farz değil ama olmasında fayda var)
    2-360-390 sazan için üretilmiş, mücadelesi keyif verecek ve balığı kıyılatacak bir kamış ( benim tavsiyem Lineaeffe Carp serisi 390 olan hayal gibi bir kamı)
    Livar
    Kesinlikle Kepçe
    Boli ile başlamanın gereği yok, Solucanı bütün tak ve mısırla başla, Başlangıç masraf kısmış olursun.

Makina için bir örnek vermek gerekirse, Okumanın sağlamlığı kanıtlanmış, performansı çok iyi olan..

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-EPR-65

7. utkiii

utkiii utkan

hamit abi çok saol... verdigin bilgiler dogrultusunda notlarımı aldım, iş çıkışı gidip av malzemeleri satan yerden bi araştırma yapıp güzel bişeyler alıp biran önce başlamak istiyorum... takıldıgım yerlerde görüşmek üzere... teşk.ler...

8. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    selamlar arkadaşım. şimdi onca şeyi ara bul vs vs. :) bilirim zor iştir. ben sana kısaca temel olarak bazı bilgileri vereyim.
    Kamış : 3,30-3,60 çelik sargılı maximum 100-200 gr atarlı (albastar'ın güzel kamışları var)
    Makina : Okuma Travertine 60'lık veya AlbaStar Beta-60
    Misina : 0,30-0,35 mm. monoflament (okumamnın veya viking'in hesaplı güzel misinaları var.)
    Takım : aslında tek veya iki iğneli (çapari şeklinde) 80-100 gr. kurşunlu dip takımı. tabi bu dip takımını kullanmak için öncelikle avlağı yemlemek lazım. yem için kuru mısır kullanabilirsin. iğne 3-4 numara bronz sazan iğnesi. iğneye de mısır takacaksın. yaylı takım da kullanabilirsin ama bunun yemini hazırlamak zahmetlidir. ama eğer yem karışım tarifi sorarsan onu da bilahare anlatırm.
    şimdilik aklıma gelenler bunlar

9. utkiii

utkiii utkan

kemal abi anlattıkların yeterince netti... süper bi açıklama olmuş açtıgım konu içerisindeki tüm tavsiyelere uyup bugün akşam gidip bakınacam... uygun bişeyler ile başlamayı düşünüyorum... yazına başlarken vs. vs. kısmına bayıldım :) yem karışımınıda bi ara alırım, ilk günden fazla yüklenmeyim :) bilgiler için çok saol görüşmek üzere...

10. utkiii

utkiii utkan

Nihayet bir takım dizildi... ilk avımızda sıfır çektik ama en azından yanımdaki balıkcıların yardımı ile nasıl atılır nasıl çekilir ögrenmiş oldum...
    Makine 50lik markasını hatırlamıyorum ama hafifliği çok etkiledi beni, japon malı 85lira falandı 65 aldım... çok daha agır makineler wardı...(PRCde wardı çok daha ucuzdu almadım...)
    Misina; 0.38 okuman werdiler... hayalet ip dedi suda görülmesi çok zor falanmış ii dedik aldık...
    Kamış; işte bu çok zor seçim oldu 15 lirayada vardı...30lirayada... 65 lirayada... warda da war işte... 30lira olan görüntüsü tutuşu hafifliği diger birkaç kamışa göre çok hafif olan bir tane seçtim... Çok ideal bir takım oldu... bir acemiye fazlası ile yetecek artacak bi takım...
    Uzun lafın kısası 100 lira verdim... Makine, Kamış, 100m. Misina, kurşunlar igneler 4er takım ( 4takım sazan için, 4 takım levrek için, 2 takım alabalık için 1 paket mısır ve ayrıca sarı bir yem daha var...) fiyata hepsi dahil

11. carp

carp Mehmet

Hayırlı olsun malzemeleriniz. Size de barajdan güzel raporlar ve fotolar yollamak yakışır artık...

12. utkiii

utkiii utkan

teşk.ler... 2 defa fırsat buldum gidiyorum... ilk gün fazla uzaga atmıyorum... 2. gün işi ögrendim atıyorum ama balık çekemiyorum... sahte ile levrege atıyorum bir yerlerde hatayapıyorum sanırım püf noktası falan mı var anlamış deilim...