Yeni Başlıyorum.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında karakartal3052 tarafından paylaşıldı.

1. karakartal3052

karakartal3052 murat

Hayırlı günler iyi cumalar konuyu nereye açaçağımı bulamadığımdan buraya açtım yanlış açtıysam kusura bakmayın.
    yalovada ikametkah etmekteyim balık tutma konusunda çok meraklıyım geçen arkadaşlarla göle gittik bende bi olta almaya kendi çapımda tutmaya karar verdim.Ama nereden başlıyıcam ne yapıcam nasıl bi olta almalıyım,yalovada nerelerde tutabilirm kıyılardan filan tutulurmu.Yardımcı olabirseniz çok sevinirim.
    iğne,yem vb... bilgiler forumda var onları araştırarak bulabilrim ama olta konusunda bilmiyorum bu sıralar ne balık tutulur filan yardımcı olursanız sevinirim yasak filan varmı.
    Şimdiden tşklr.

2. omurakgun

omurakgun Ömür

Favori Makine:
    CORMORAN UK CARP Big Ben 7Pi 5000 Mina
    En İyi Avı:
    Kolyoz - Boyu 32 cm
    Kardeş, ben yeni yeni balık tutmaya başlayacağım zaman balık malzemeleri satan dükkanın birine gittim durumu mu anlattım.
    Dükkan sahibi sağ olsun. En yakın nerede hangi balıklar yakalanır. Hangi malzemeler kullanılır. Bir bir anlattı.
    İstersen sende böyle yap. Bir veya iki kere balığa gittin mi zaten neye ihtiyacın var anlarsın.
    Yalnız ilk başta kendini kaptırıp ta çok pahalı ve gereksiz malzeme alma
    En başta bir makine, bir kamış belki birde livar işini görür herhalde

3. karakartal3052

karakartal3052 murat

Cevap için teşekkür ederim evet bende öyle yapmayı pilanlıyorum ama hiç değilse birazcık bişeyler bilerek gitmem daha iyi olur diye düşündüm.
    zaten öğrenciyim öyle çok bi masraf yapamam.

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
  5. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Öncelikle daha çok nerde avlanacağına karar vermen lazım, ama bu da biraz tecrübe ve araştırma gerektirir.
    +Ama başlangıç içln kıyıdan avlanacağını varsayarsak, öncelikle olta için ayırabileceğin bütçeyi belirle sonra bu bütçe doğrultusunda 3 ila 4.20 arasında bi kamış edinmek gerek.
    + Yine kıyıdan avlanacağını varsayarak da enaz bi 65 lik makina alman yararına olacak.
    Bu dediklerim anlamasanda azçok bir bilenle, bir av malzemecisine uğra derim. Eğer bütçeni söylersen sana burdan nokta atışı birşeyler söyleyebiliriz ve Yalova'dan da yardımcı olacak çıkacaktır.
    Bu arada geçmiş olsun diyeyim. Bu iş bi hastalıktır ve adamı öldürmez süründürür.(böyle sürünmeye can kurban) Acil şifalar. :D

6. karakartal3052

karakartal3052 murat

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kıyıdan avlanacağım ido nun kalktığı yerden kıyıdan bi kaç kez avlananlar görmüştüm yani öyle denizde kayık imkanım filan yok bütcede 50 tl ye kadar düşünüyorum malüm öğrenciyiz çok fazla bişy bağlamak istemiyorum.şeytan oltası denilen düzenekle kıyıdan avlanmamız mümkünmü

7. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Tabi ki mümkün. Ayrıca en zevkli ve masrafsız avlanma stilidir, balığın en küçük aksiyonunu hissedersin. Eğer düşünüyorsan kesinlikle dene derim.