Yeni başlıyorum

Konu, 'Takım Çantası' kısmında bayrampasali1900 tarafından paylaşıldı.

1. bayrampasali1900

bayrampasali1900 burak

merhaba arkadaşlar,
    hobi amaçlı balık tutmayı düşünüyorum. fakat balık tutmanın t sinden anladığım söylenemez. :) haftasonu eminönü yapayım diyorum. Peki nasıl bir makine alayım ? Kaç bilyeli olsun, boyu kaç metre olsun ? (kendi boyum 1,55 bu arada)
    bazı mağazalarda 3,50 lik 20 tl lik makine satılıyor. onlardan alsam işimi görürmü ?

siz nasıl bir makine önerirsiniz. bütçemde maksimum 60 tl

teşekkürler

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Burak yegenim, oncelikle hos geldin foruma.
    Hepimiz bu isi hobi olarak yaparız. yaparkende sonsuz haz alırız. Sende bu hastalıgı,Eminonu'nden, Karakoy'den gecerken, havayı teneffus yoluyla kapmıssın belli.
    60 Tl.lık butce oldukca yetersiz bir meblag. Bu rakamlarda onerilecek urunler 3-5 ay sonunda yuzumuzu kara cıkartır ve sonra kulaklarımız cınlamaya baslar.
    İstersen, sen o rakama kendine gore bu seneyi cıkartacak bir takım al ve bir baslangıc yap. Bu surede, kendi kullanımınla, cevrenden edinecegin bilgi ve tecrubelerinle gelecek sene icin bir hedef koy. Bu suredede ufak ufak birikimlerle, once kaliteli bir makina, sonra kaliteli bir kamıs, daha sonra da kaliteli sarf malzemelerinle 2012 ye super bir giris yap.
    Simdiden rast gelsin.

3. bayrampasali1900

bayrampasali1900 burak

hoş bulduk tevfik abi. güzel temennilerin için öncelikle teşekkür ederim.
    dediğin gibi yapacağım, peki 3,50 çok büyük mü gelir bana sence ?

bu ürünle balık tutabilir miyim ? ucuza kaçıyoruz ya :) ama sen biraz daha bekle para biriktir başlangıcı daha iyi bir makine ile yap dersen eyvallah abi..

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bogazda ki av stiline yabancyım. Orada ki arkadaslar 390-420 gibi kullanıyorlar. Baslangıc icin 350 boy ve 80-150 gr.atarlı bir kamıs sizin icin idealdir. Zaten zamanla degisik aksiyon ve boylarda 3-5- kamısın olacaktır.
    60-70 tl.lık bir harcamayla bu sezonu gecir ve deneyim sahibi ol. Yani bu bedele kurs almıs olursun. Seneye cok daha iyi bir setle, cok daha bilincli giris yapman daha isabetli olacaktır.

5. bayrampasali1900

bayrampasali1900 burak

eyvallah abi sağolasın. resimde de güzel çıkmışsın tuttuğun balık ne abi ?

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkur ederim. 1250 lik bir akyaydı. Suana kadar yakalanmadıysa simdi 7-8 kg olmustur sanırım.

7. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    öncelikle hoşgeldin aramıza 60 tl lik bir bütçe için alabileceğin kamışı karaköy de trans balıkçılık var oradan temin edebilirsin bende ilk kamışımı ordan almıştım 3 sene önce şimdiye kadar 3 tane daha kamış alıdım ilk aldığım kamış daha yeni kırıldı bir tane daha almam lazım ordaki arkadaşlar yardımcı olur sana istediğin rakamda olta alabilirsin rastgele hayırlısı olsun

Son düzenleme: 17 Haziran 2011
  8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Burak çok yeniysen pahalı malzemeden başlama ama çok ta ucuzlar elinde kalır..25-30 tl ye komple yakım satılıyor tavsiye etmem .. alacagın malzeme kamış makine yine en az 60-70 tl olursa o zaman işe yarar diyebilirm.. ki ilerde takımı daha bir üst basamaga çıkartırsın

9. T-Rap

T-Rap ilker

10. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    guzel bır takm olmus yanlız makıne yuvası nasılmıs merak ettım

11. bayrampasali1900

bayrampasali1900 burak

Nacizane görüşlerin için teşekkür ederim abi. Bütçemize uygun bir takım aldık.

kısmetse haftaya ilk balık avına çıkacağız.

12. bayrampasali1900

bayrampasali1900 burak

13. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    tevfik ağabey haddim olmayarak ben sizin bu sözünüze katılmıyorum. bende şu an 60 tl lik bir takım var ben 4 yıldır ayda 5-6 kez yılın her ayı balığa gidiyorum. olta hala sapa sağlam ama sadece pek memnun etmiyor.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Zaten gorusler ve degerlendirmeler farklı olursa en saglıklı sonuca ulasmak mumkun olur. Bende sizin gorus ve degerlendirmelerinizi saygıyla karsılıyorum.
    Bu arada sormak isterim, memnuniyetsizliginizin gerekceleri nelerdir ? Samimiyetle acıklarsanız, bu hobiye yeni merak salan arkadaslarımıza daha saglıklı dusunme ve degerlendirme bilgisi vermis olursunuz.
    İyi dileklerimle.

15. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    kusura bakma abi konuyu unutmusum. memnuniyetsizliğimin gerekçesi şunlar:-ben şu an hem spin hem surf avcılığı üzerinde yoğunlaştığımdan 2 ihtiyacımı birden karşılamıyor zaten bunu ne kadar pahalı alırsanız alın ikisini birden karşılayacak takım yok sanırım -tekne için uzun bir kamış olduğundan -senede 1 de olsa tekneden av yaparız- tekne içinde hareket edemiyorum.

tabi ki daha pahalı oltalar daha iyi sonuç verir ama 60 tl lik oltalar 3-5 ayda parçalanmaz(olta atmayı biliyorsanız) eğer bilmiyorsanız 10 tl lik plastik olta alıp öğreniniz benim gibi :)

Son düzenleme: 30 Haziran 2011
  16. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    Ben de birşey sorabilir miyim?
    Elimde şu an " tam olarak kaç mt bilmiyorum ama"bir surf kamışlı oltam var.Kollarım atarken ve beklerken o kadar yoruyor ki anlatamam,bayan olduğum için sizler kadar ne gücüm ne de kasım var :) Bu takım bana uyar mı acaba? Denizde istavrit,mezgit,mırmır,çinekop avcılığı için soruyorum.Bir de teleskobik kamış ne demektir? idk

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gül hanım merhaba,

Teleskopik, iç içe geçerek katlanan ve kısalan demek oluyor. Küçük el radyolarının anteni vardır ya, çekersen uzar, bastırırsan içiçe geçer, aynen o.

Bütçeniz ne kadardır bilmiyorum. Bakın av marketimde indirimli bir makina var. Makina olarak onu tavsiye edebilirim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/19109/Shimano-Catana-4000-FB-2XSSS-1-BB-Makine

Kamış için,

http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/136/LINEAEFFE-ALLAROUND-KAMIS-80-150G

Bu kamışı, boy seçeneğini değerlendirerek ( 3.00-3.50-3.80 ) 40 tl civarında Av marketimden de alabilirsiniz.

Bütçeniz biraz daha iyiyse makina seçiminizi, Shimanonun Nexave 4000 veya Exage 4000 FC serilerine çıkartabilirsiniz.

18. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tevfik bey merhaba;

Ben başlangıç için daha basit,hafif ve fiyat olarak uygun birşey düşünüyorum.Tavsiye edebileceğiniz başka bir set var mı acaba ?

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gül hanım, size istekleriniz doğrultusunda yardımcı olmayı arzu ederdim.

Aslında piyasaya söyle bir bakınca o kadar değişik ve alternatif ürünler var ki insanın aklı şaşıyor; fiyatlarını görünce.

Tabii ki tavsiye edilen ürünün, tavsiye eden tarafından bilinmesi, kullanılmış olması, dolayısıyla o kişi tarafından beğenilmesi gerekir ki, bir başkasına tavsiyede bulunabilsin. Yoksa bir kitabın içeriğini bilemeden, cicili bicili kapak resmine bakarak, kitap almaya, önermeye benzer bu. Bu güne kadar, ucuz ürün kullanacak kadar çok param olmadı. Bunun yanı sırada, çok çok kaliteli ürünler kullanacak kadar da, çok param olmadığını belirtirim. Yani olabileceğinin en iyisi.

Size önerim odur ki, araştırmalarınızı 4000-ile 6000 lik hafif makinalar üzerinde yoğunlaştırarak yapmanızdır. Ayrıca forumlardan, makina seçenekleri kısmına girerek '' Yeni konu'' açmanız, gelecek öneriler açısından yararlı olacaktır; sizin için.

İyi dileklerimle.

20. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Tevfik bey tekrardan,konu açayım,dediğiniz gibi herkesin fikirlerinden karma olarak ortaya birşey çıkar diye düşünüyorum.Sağolun..

Rastgele