Arkadşlar merhaba ben olta alacağım ama internette lunu takımı gördüm sizce nasıl hayatımda ilk defa balığa çıkacağık acemiyim yani. http://www.eniyial.com/index.php?target=products&product_id=55
Muhlis Bey balık çok geniş bir kavramdır. Hangi şehirde hangi bölgede hangi balık gurubuna hangi sistemi düşündüğünüzü açıklarsanız daha kolay yardımcı oluruz.
Hiçbirşey belli değil yani Size buradan akıl vermek çok zor. Yapacağınız en doğru adım avlanmayı istediğiniz yere bir keşif gezisi yapın. Bölgede hangi balık çıkıyor nasıl oltalar var nasıl yemler var nerelerden alınıyor nasıl takıyor biraz balık tutanlardan soruşturun derim. Ondan sonra bizimle paylaşırsanız size daha doğru tercikler verebiliriz. Linkteki takım çok kısa süreli kullanabileceğiniz bir takım. Elinizde kalabilir.
Anladım ozaman ben yarınb irgün gideyim bir soruşturayım oradakilere birde av malzemesi satan yere gidip öğreneyim sonra sizinle irtibata geçeyim.
Selam muhsin abicim önce bir av bayii ne git nerede hangi balıkları avlayacaksan ona göre bi takım beğen kendine burada arkadaşlar sana bilgi verir
Ya yaz tatili 3 ay nasıl geçer bilmiyorum kendime hobi arıyorum ama babam oralı değil dayımlarla bir krere gittik sıkıldı eve döndü 1 saat olmadı ben beklerimde babam sorun.babam olmadan da nereye gidebilrim ki?
Bişey sorcam diyosunuz ne avlayıcan kocaaaaaa deniz ne gelirse avlayam işte örneğin ben şimdik evden istavrit avlamaya gidiyom diyince istavrit mi geliyor oltaya.
İstavrit oltan varsa istavrit yakalarsın. Ancak denizde istavirt te varsa tabiki. Levrek oltan varsa levrek yaparsın bulunduğun denizde de levrek varsa tabiki. Yani pazardan ıspanak alırsan evde lahana pişiremeyeceğin gibi hangi balık türünde oltan varsa o balığı yakalarsın. O nedenle diyorum ki önce git bir bak bakalım ne yakalıyorlar ne balığı çıkıyor gidebileceğin yerlerde.
haaaaa oltana göre değişiyo haa bende misina vardı samsunda midye ile kayabalığı yakaladaydım. Ya bu pembe bir balık türüydü adam kovaya koymuştuda orta boy renkli akvaryum balığı gibiydi pembe renkli orta boy güzel balıkdı ne oluyor bu en çok tutulanlar arasındaydı.