YENİ BİR LAPTOP İHTİYACIM VAR. TKN.DESTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Her ne kadar bilgisayar kullanıyor olsak da, teknik olarak bu tür konularda yeterli olmadığımı, teknoloji hızında koşamadığımın bilincindeyim.

Şu an kullandığım 7-8 yıllık bir Toshiba. Diğeri, çocukların kullandığı ve bana kullanımı zor gelen, İngilizce Q klavyeli Sony Vaio.

Almayı hedeflediğim bilgisayar en az, 4 Ram, 1 GB ekran kartı, i3, i5,i7 işlemcili ve 2.5 in üstü işlemci hızı, 500 GB harddisk, ortalama 15.4 ekran boyu, numerik Türkçe Q klavye ve diğer standart özellikler; webcam, cd driver gibi.

Kullandığınız, araştırarark almayı hedeflediğiniz ve önerebileceğiniz marka ve modellerin linklerini bekliyorum.

Pekde pahalı birşey olsun istemiyorum. Yani, hem şoför arkası, hem cam kenarı, hemde 2.5 lira misali.:p :p

Şimdiden teşekkürler ederim.

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Tevfik Ağabey,

Dell ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim.

Hem özel yaşantımda hem de meslek yaşantımda bilgisayarlarla yatıp kalkıyorum. Eğer Mac almak, kullanmak gibi bir düşünceniz yoksa kesinlikle Dell alın derim.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik agabey, cesitli marka ve modellerde dizustu bilgisayarlar kullanmis biri olarak, oncelikle sunu soyleyeyim, asla HP onermem, cok sikinti yasadim. :smash: Compaq da HP'nin yan urunudur, onu da tavsiye etmem.

Toshiba oneririm, bir de daha uygun fiyatli ama kalitesiyle Toshiba'dan asagi kalmayan Asus ve Acer markalarini mutlaka oneririm. :thumb: Bunlara ilaveten, Dell olabilir, yalniz piyasada farkli kalitede Dell makinlar var, dikkat etmek lazim.

Bugune kadar kullandigim bilgisayarlari memnuniyet sirasina gore dizersem sayet: 1. Acer, 2.Asus, 3.Toshiba 4.HP diyebilirim.

Agabey, alacaginiz bilgisayar nasil birsey olursa olsun, oncelikle internet erisiminiz mumkun oldugunca hizli olsun. Malum, ebay acik artirmalarinda hizli olan kazaniyor. Tecrube ile sabit. :)

4. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    tevfik abi merhabalar,
    marka tercihin varmı yoksa her marka olabilirmi? belirtirsen yardımcı olabilirim.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Can kardeşim, ilgilerin için teşekkürler ederim. Herhangi bir marka saplantım yok, ama, sorun yaşattığını sıklıkla duyduğum Casper, HP ye sıcak bakmıyorum.

Asus, Toshiba, Dell, Acer gibi düşünüyorum.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kerem kardeşim Mac düşünmüyorum. Servis problemi çok büyük sorun. Kardeşimde var. Ekran değişecek, yok. ABD den getirtecekler 1750 - 1900 Tl.sı maliyet çıkartıyorlar. Onlarda 2800 liraya yenisini aldılar.:confused: :confused:

Öneriniz olan DELL markasını portföyüme aldım. Aslında model linkinide verebilirsen sitelerden teknin donanımlarını karşılaştırma şansım olur.

İyi dileklerimle tekrar teşekkür ederim.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

İnternette çok hızlı olmalı. :p :p

O son 1 saniye yok mu ? İşte orada her şey bitiyor. Son 1 saniye ve 1 pound :confused: :confused:

Önerilerini kulağımın arkasına yazdım ve portföyümdedir. Ama model linkleri çok daha işime yarayacaktır inan.

Teşekkürlerimle.

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Agabey, sunlar bir fikir verecektir tahmin ederim.

Anlasilan oldukca yuksek konfigurasyonlari nispeten uygun fiyata alabilirsiniz. Doviz epey artti son haftalarda gerci ama yine de modellerin fiyatlari dusmus Turkiye'de demek ki. :thumb:

http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?s=1&kid=1002&kategoriadi=notebook&mid=26

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/products.aspx?L2=PC_POR&br=ACER

http://www.mavibilgisayar.com.tr/main/products.asp?cat_ID=20&marka=TOSHIBA&syf=1

http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/notebook/63#_1_0

Acer, Asus ve Dell uygun fiyatli, kaliteli modeller uretiyorlar ama mesela harici hoparlor kullanmadan dogrudan bilgisayardan stereo muzik dinleyecegim derseniz, o zaman bu markalari hic dusunmeyin, direkt Toshiba alin derim. Hoparlorde ciddi farki var cunku.

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    :D Agabey, hic sormayin, kotu kacirdik kuzuyu. Saniye farkiyla elimizden cekip aldilar. idk Neyse, kismet degilmis diyecegiz artik. Bundan sonra ogudunuzu dinleyip daha ust modellere bakacagim. Kismet :rolleyes: ...

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
  11. GÜZELKAYA

GÜZELKAYA Hüseyin

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Eşkina
  12. kerempek

kerempek kerem

Balık konusunda amatör olsam bile laptop konusunda "uzman"lığa yakın sayılırım. Öncelikle arkadaşlar marka ve model öneriyorlar... Kesinlikle marka model bağımlı düşünmeyin. Bence eğer laptop alacaksanız 2.2 kg üzerinde bir laptop almayın. Taşınabilir olmayacaktır. Bunun yerine uygun fiyatlı desktop alsanız daha mantıklı olacaktır.

Kriterleri şöyle belirleyebilirsiniz.

1-2.2 kg veya altı olacak.
    2- Ram'i en az 4GB olacak.(Bu durumda 64 bit bir işletim sistemi kullanmanız gerekir)
    3-Kesinlikle ve kesinlikle tavsiyem 2'inci Nesil bir Intel işlemciye sahip olmasıdır. 2'inci nesil intel işlemciler turbo boost denilen teknolojiyi mükemmel şekilde kullanır. Turbo boost demek eğer bilgisayarda tek bir işlem ile uğraşıyorsanız 4 işlemciden birinin otomatik olarak hızlanması ve işlemleri hızlı bir şekilde yapmasını sağlar. Bu da çoğunlukla olan durumdur ki ben size anlayacağınız biçimde basit anlattım daha çok fazla teferruatı var.

Şimdi eğer taşınabilir bir laptop alacaksanız, ekranı geniş olsun istiyorsanız, kaliteli ve stabil şekilde donanım ile yazılımı uyumlu olsun istiyorsanız, bakım masrafı az olsun istiyorsanız size 2.250 TL fiyatlı Şu bilgisayarı öneririm. 15.5 inch olup ağırlı 1.95 kg'dır.Daha yeni çıkmış bir laptop olup S serisidir. S serisi taşınabilir yüksek performanslı bir seridir ve çok pahalıdır. Bundan başka diğer laptopları 3000-8000 TL arasıdır.

50 TL'ye alacağınz 4GB ram ile 5 dakika içinde 8 GB yapabilirsiniz.

Şu anda piyasada bundan başka önerecek bir laptop göremiyorum. 5 kişiye aldırdım hepsi memnun. Bazı arkadaşlar vaio'nun uygulamalarından şikayetçiydi onlarda denetim masası'ndan uninstall ettiler.

Not: Donanımdan alakasız yazılım firmasında çalışıyorum. Sony ile bir ilgim yok.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  14. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ben kesinlikle Casper'ı önermiyorum.
    Müthiş bir fan sesi ve servis desteğinin çok geniş olmasının yanında sürekli problemli.

15. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    Tevfik amca benim size önerim 4 sendir kullandığım ve en ufak sorunla karşılaşmadığım ve bu yüzdendir ki çevremdeki arkadşlarımlar tarafında tercih edilen yerli malı yurdum malı casper :D benimki 4 senelik olmasına rağmen özellikler 4gb ram 500 gb harddisk 2.53 işlemci 1 gb ekran kartı yenileri çok daha üstün hem ekonomik hem başarılı ısrarlı tavsiyemdir markaya kapılmaya gerek yok bilgisayar işinde markalara düşen kaliteli kasalarda uygun bileşimi yapıp marka gücüyle pazarlamak..
    size önerdiğim markalar casper,lenova( intelin ortaklıklı bi şirket),monster.
    -casper da 1700 tl seviyesi bir fiyata intel cpu ve nvida gpu bilşimli bir pc sizzi uzun yıllar götürür..
    http://www.casperstore.net/?urun-2728-Casper-Nirvana-CMF-2670-8T35P-B.html
    http://www.casperstore.net/?urun-2650-Casper-Nirvana-CNQ-2670-8M35P-G.html
    http://www.casperstore.net/?urun-2662-Casper-Nirvana-CMH-2670-8L35B.html

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Kerem kardeşim.

Sony Vaio VGN FW serisini ( 16.6 olsa gerek ) kullanıyorum. Aslında ben değil çocuklar kullanıyor. ABD den getirttiğim için İngilizce Q, ( 4 ram, 320 HD ) Dolayısıyla alışamadım.

Sizin linklediğiniz modelin ekran kartı ne kadar, Göremedim veya dikkatimden kaçmış olabilir.

Diğer belirttiğiniz hususlara aynen katılıyorum. Fakat ben bunu taşıyarak sağa, sola götürerek kullanımım % 5 dir. Dolayısıyla 400-500 gr.lık fazla ağırlık dezavantaj olmayacaktır benim için.

Burada benim için önemli olan, teknik donanım olarak performans, servis ( uygun fiyatlı ) ve uygun satış fiyatlı oluşudur.

Yakın alaka ve bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkürler ederim.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hüseyin kardeşim, ilgilerin ve linklerin için teşekkürler ederim.

1.linkteki üründe işletim sisteminde turbo boost olsaymış tadından yenmezmiş ama, listeme her ikisinide kaydettim.

Tekrar sağol.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Emrahcığım teşekkürler ederim.

19. greenfish

greenfish q

tevfik amca, piyasada pek çok seçenek mevcut. bence satın alırken büyük teknoloji mağazalarının indirim/kampanya dönemlerini takip edin.
    benden bi marka tavsiyesi isterseniz toshiba derim.

ve son olarak bi insanın hayatı boyunca yapması gereken son şeyi de eklemek istiyorum; Hp ürünleri satın almak.
    şu dünyada yaşadığım en büyük 3 pişmanlıktan birisidir.gerek laptopları gerek diğer ürünleri tartışılmaz bir kalitesizliğe sahiptir.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Anıl kardeşim,

İnsanın hayatta yapacağı '' O en son şeyi '' yapmayacağım.:thumb: :thumb:

İyi dileklerimle.