Aranıza yeni katıldım ve amatör bir balıkçıyım.Yıllardır hevesli olmama rağmen vakit bulamadığım için fazla balığa gidemedim ancak bu vakti yeni yaratabildim.Öncelikle 3.90 lık eski bir kamışım var.Yeni bir surf kamışı(4.40-175 gr atarlı)ve makine almayı düşünüyorum.300-350 liralık bir bütçem var.İnternetten araştırdım ancak kararsız kaldım.Sizin bu konudaki önerileriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kamış olarak bunu öneririm, kullandığım ve vazgeçemediğim bir seri. 250 gr atarlı olduğuna bakıp hassaslığı konusunda kuşkun olmasın. Çaparindeki tek bir istavriti kolundan omuzuna kadar hissedersin. Ayrıca şu an indirimde, 170 TL den 130 lara indirildi. Çok uzun sürmez ama... http://www.avmarketi.com/asp/product/8585/Lineaeffe-extreme-compezitione-kamis-4-50 Makina alarak da bu kamışa göre yine deneyip kullandığım bir makinayı önereceğim. Okuma kalitesi zaten tartışılmaz, temiz kullanım ile ömürlük başka makina aratmaz. Bu da indirimde, 207 TL den 167 TL ye kadar düştü. Bu da uzun sürmeyecek emin ol... http://www.avmarketi.com/asp/product/11673/Okuma-Distance-Surf-Pro-makine
Tavsiyeniz için teşekkürler tam isteğime göre bir kamış önerinizi değerlendireceğim.Bir sorum daha var.Arada bir rapala ile at çek yapmak istiyorum bunun için spin kamışı şartmıdır.Eğer surf kamışıyla yapabilirsem ağırlık seçimlerim nasıl olmalı.Acemi olduğum için sorumu mazur görün.
Boğazda spin kamışla atçek yapabileceğin mekan yok birader bu nedenle spine para verme. Alacağın kamışla 150 - 200 gr kurşun takviyesiyle rapala atabilirsin, bu da senin işini görür.
Bilgi için teşekkürler.Şile ve ağva da kıyıdan tutuyorum genellikle.Peki rapala nında ağırlıkları değişiyor sanırım.Kurşun kullanmadan bunların ağırları iş görürmü?
İstanbulda hatta boğazda spin kamış ile kurşunsuz 15-20 gr lık sahte ile av yapabileceğin yerler var. Ancak uygun suyu, uygun havayı ve balığın durumunu gözlemleyerek bu avı gerçekleştirirsin. Ekim ve Kasım aylarında sarıkanat için kullanabilirsin fakat sadece bu iki ay için bir spin takım edinir misin bilemiyorum.