gectiğimiz pazar günü sarıyerden rastgele bir yerden denize indirdik botumuzu deniz çarşaf gibiydi 200 amper akü ve birde yedek 60 amper akü aldık yanımıza sarıyerden rumeli kavağına kadar gittik oralarda toplasan 1 kg istavrit tuttuk ilk denememizdi..ama benzinli motor şart yelken yarışlarının ortasında kaldık
Hiç yelken tutamadınız mı peki ? Güzel bir günde harika manzaralar eşliğinde yapılmış bir av, mis gibi hava ve istavrit alınmış daha ne olsun. Yalnız 6. resimde bir ayrıntı dikkatimi çekti. Kürekleri yuvaya bağlamadan sadece kenardaki tutamaklara koymuşsunuz. Biz istisnasız oraları da kullanıyoruz. Burası sadece kürek çekme durumunda mı gereklidir yoksa küreklerin olası bir durumda suya düşüp gitmelerini engellemek için ekstra bir önlem olarakta kullanılır mı? Ne dersiniz?
Slm ertan abicim botunuz hayırlı olsun ama size birde elektrikli iyi bi pompa lazım yoksa ava çıkmadan tüm enerjinizi botu şişirmek için kullanıyorsunuz
Ertan Bey botunuzu güle güle kullanın.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Keşke arkadaşlar kullandıkları malzemeler ile ilgili sizin kadar detaylı bilgi verseler.Tam benim istediğim şekilde foruma katkıda bulunmuşsunuz.Daha önce bende aldığım Navigator III bot için detaylı bilgi paylaşımda bulunmuştum.Teşekkür ederim.
Ertan abi, Yelken yarışlarının arasında kaldık derken aküler full bittimi yoksa akıntıdanmı gelemediniz kıyıya nasıl oldu? yoksa 2-3 saatten fazlamı kullanmıştınız? Birde sizin motorun itme gücü ne kadar yazabilirmisiniz?
Yorumlarınız için teşekkür ederim... Akümüz 200 amper hayli okkalı bir ağırlık söz konusu.. Ama sabah 7 de denize indirdik aralıklarla yer değiştirdik.Burda olmadı şurda olmadı biraz daha gidelim derken baktıkki balıkcı kayıkları hep bir yerde toplanmışlar. bizde tam yol (elektrikli motorda bu tabire kopuyorum ) verdik..Rumeli kavağı ile feneri arası bir noktada takıldık...orda biraz daha istavrit aldık.. O arada ufuktan yelkenliler göründüler Umursamadık...devam ettik... Bir arkadaş yazmıştı forumlarda ismini hatırlayamıyorum.Deniz patladığı zaman oltanı toplamaya fırsatın olmaz diye..hakikaten o çarşaf gibi deniz birden çalkalanmaya başladı...rumeli feneri tarafına baktığımda arkadaşa dedim uzayalım hava geliyor... Takımları topladık...5.ci vites tam yol ilerlemeye başladık..o arada gördüğümüz bir kaç yelkenli birde 10 larca oldu bir sürü yelkenli....aspirin kadar bot ve süper mega nano elektrikli motorumuzla yelkenlidenmi kaçarsın fırtına geliyor ondanmı yada tam agz gecen sahil güvenliğin yarattığı şiddetli dalgadanmı Gerci hep kıyıdan gelmeye çalıştık.. ve neitcede arabayı bıraktığımız yere kadar geldik. ama bizi görseniz yelkencilere huuoop abi burdayuk haa sağ yap sol yap gibi minibüs muavini gibi yön tariflerimize bizde başladık gülmeye 15:00 gibi sudan çıktık ve sudan çıkmış araba döndük çok haşin bir buğday teni ile tamam biraz daha kararmış bir ten ile bizi görenlere maldiv adalrındaydık günü birlik yanıp geldik diye kendi kendmizle maytapımızıda bir güzel gectik . Bu hikayeden çıkarılacak sonuç... asla ama asla EDİSON un icadlarına güvenip denize çıkmayın çıkıyorsanızda açılmayın ..açılıyorsanızda mümkünse boğulmayın Benzinli motor rulezzz diyorum başka bi şey demiyorum...ama bot number one...
inan o kadar zor değil sevgili kardeşim..eee atalarımız ne demiş zahmetsiz rahmet olmaz.. onu şişirmekte bir zevk arkadaş canlısı olduğuım için o zevki arkadaşım tanere verdim...onu zevkten kesme şekere dönene kadar botu şişirmesini seyrettim
akümüz bitmedi. 7 den 3 e kadar kullandık hala daha akümüz vardı... ama akıntıya karşı gittik biraz. Kesinlikle akülü motorları tam gaz dinlendirmeden kullanmamak gerekir
Valla ilk defa denize botla çıkacağımız için ve elektirkli motor hakkında yazılanları okuduğumuz için bir tedirginlik söz konusu idi..200 amper aküye güvenemdim arabanın aküsünüde söktüm...Onada güvenmeyip kürekleride aldım..Onada güvenmeseydim arkadaşım taneri denize atıp yük hafifletip öyle gelecektim
Bu kadar heyecan ve tedirginliğe, bir de üstünüze gelen yelkenliler ve rüzgara rağmen; bir de istavrite olta atmışsınız ya İki kere tebrik ederim sizleri Üstelik de acemisiniz yani Okurken çok eğlendiğimi söylersem umarım alınmazsınız Her şey bir kenara, yeni botunuz ile hayırlı ve bereketli, kazasız belasız avlar gerçekleştirmenizi dilerim
Zaten kendimle eğlenmeyi severim..Sorun değil..Bugunde karaburundaydık..Biraz daha eğelenlim resimleri atayım
Ertan bey avınız ve maceranız için sizi tebrik ederim,herşey iyi has güzelde arkadaşınız Taner beyi atmakta yetmeseydi bir sonraki çözüm yolunuz ne olacaktı merak ediyorum .
Ertan bu ne yav gülsemmi ağlasammı karıştırdım tam bir komedi aman diyorum denizin şakası olmaz göllere benzemez