Yeni boyama teknikleri ile El yapımı sahte çalışmalarım

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar,
    Yeni çalışmalarımı paylaşıma açarken değerli yorumlarınızı ve yapıcı eleştirilerinizi bekliyorum. Sizlerden gelecek yeni fikirler ve öneriler, gelecek çalışmalarıma ışık tutması açısından benim için çok önemlidir.

Keyifli seyirler dilerim

Hatırlatma olması açısından kullandığım malzemeler ve el aletlerinden kısaca bahsetmek istiyorum ;0,6-0,8 ve 1 mm kalınlıklarda Balsa levhalar
    5 dk.lık şeffaf epoksi karışımı
    1,2 mm çapında 308 serisi paslanmaz çelik tel
    Şeffaf ahşap tutkalı
    Japon yapıştırıcı
    Akrilik bazlı hobi boyaları
    Çatlatma boya seti
    Simli boya ve ojeler
    Alüminyum folyo
    Hologram folyo
    delikli gelin tülü
    Çift taraflı yapışkan bant
    Çelik bilyalar
    3 mm kalınlıkta şeffaf mika
    Epoksi ve parlak pullardan hazırladığım gözler
    Dremel El motoru ve farklı uçları
    Maket bıçağı
    zımpara kağıtları
    cd kalemi
    kurşun kalem
    Farklı ebatta boya fırçaları, boya paleti
    pense, kargaburun, yan keski
    kıstırma maşaları
    Owner, okuma paslanmaz rapala halkaları; VMC, Mustad, Gamakatsu, Owner, Awa Shima üçlü iğneler.

115mm/17gr bir popper çalışması. Kuyruk iğnesinde Fly çalıştım. Tatlı su avları için düşünerek boyadım. Transparan/parlak akrilik boyalar kullandım ve tül ile maskeleyerek kısmi pul imitasyonu verdim. WTD tekniği ile gerçek aksiyonuna ulaşıyor, düz çekildiğinde de su üstünde sağa/sola sıçramalarla geliyor.

130mm/15gr. Yozuri Edge minnow modelini örnek aldım. Hologram folyo ile kapladığım sahteyi parlak transparan akrilik boya ile renklendirdim. Sardalya modelinin çok renklisi. Gövdeye 45 derecelik açı yapan oval kısa damak yapısı ile oldukça hareketli zig-zaglar çizip kendi ekseni etrafında yalpalayarak ve çektiğinizde batıp, serbest halde suüstüne çıkarak bir aksiyon sergiliyor.

135mm/15gr ve 115mm/13gr. Parçalı olan bu modellerde alüminyum folyo üzerine kabartmalı pul imitasyonu vererek, akrilik boyalar ile renklendirdim. Sırt kısımlarında sim kullandım.İğnelerin ve misinanın takıldığı halkalarda paslanmaz bilyalı fırdöndü kullanarak 360 derecelik bir hareket serbestisi sağladım. Oval ve açılı damak yapısıyla oldukça hareketli bir aksiyon sergiliyorlar.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    115mm/14gr. Farklı bir popper çalışmak istedim. Sahtenin alt kısmını neredeyse boydan boya oyarak, aerodinamik yapısını suyu sıçratırken aynı zamanda da su üzerinde daha fazla sıçramaya uygun hale getirdim. Sarı akrilik boya kulanarak, boya çatlatma tekniğini kullandım. Alüminyum folyo ile kapladığım yanlarına pul imitasyonu vererek hologramlar ile çakarlık kazandırdım. Kuyruk iğnesini özellikle tek iğne kullandım.

125mm/22gr. 30 derecelik damak yapısı ile daha derine dalmasını istedim. Ahşap görünümü veren akrilik boya ile boyayıp, çatlak efektlerini oluşturduktan sonra vernikledim ve ondan sonra epoksi ile kapladım. Alt kısmına dağılan dengeli ağırlık sistemi ile oldukça düzgün bir aksiyona ulaştım.

135mm/22 gr. Siyah akrilik boyaya karıştırdığım sim ile renklendirdiğim sahteye, çatlatma tekniği uygulayıp vernikleyerek, son kat epoksileri uyguladım. 45 derecelik açı verdiğim damak yapısı ve ön tarafa kaydırdığım ağırıklar ile hareketli bir şekilde kuyruk sallayarak ve çektikçe derine batma isteğiyle gelen bir aksiyona sahip.

3. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    İnanılmaz güzel bunlar abicim harikaasınnn.. İnan diycek bişey bulamıyorum fabrika gibisin valla :D

4. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Tek kelimeyle HARİKA

5. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    maşallah :)

6. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

mükemmel....

7. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    abi bunlar ne böyle maşallah ya içim gitti:)

8. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

el emeği göz nuru derler ya aynen öyle çok başarılı :)

9. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Yok artık! El yapımı sahtede zirve bu olsa gerek. Tebrikler Özcan abi, çalışmalarını hayranlıkla takip ediyorum. :)

10. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Harikulade arkadaşım ellerine sağlık..

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Özcan abi öyle güzel sahteler yapmışsın ki inana çok beyeniyorum. Ellerine emeğine sağlık içlerinden ikitanesi çok dikkatimi çekti birtanesi rever rover 98 ile bubble pan karışımı birşey olmuş ötekisi ise son fotodaki sırtı sarı çatlatma desenli olan ellerine emeğine sağlık ikisi mutlak işyapacak sahteler birde sardalya emitasyonu var o tam kofanalara layık. Tekrar tebrikler ellerine sağlık

12. manyakkedi

manyakkedi serat

En İyi Avı:
    sahte balık ile midye :D
    abi vallahi süpersin. Sanata dökmüşsün sen işi.

13. İsmetÇelik

İsmetÇelik İsmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TITANIUM SURF
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yozuri ile Rapala firması açıklama yapmış fabrikayı kapatıyorlarmış özcan abi :)
    Tebrikler harikasın...

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Özcan abim aldı başını gider, durdurana aşkolsun. Malzeme listesi de günden güne kabarıyor.

Ellerine sağlık, emeğine denk balıklarla vuslatına abicim.;) :)

15. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    özcan abi bu konunun üstadı olduğunu tekrar ortaya koydun. hayranlığımı tekrar tekrar ifade etmek isterim. sağlıcakla kal.

16. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Değerli yorumlarınızla beni mutlu ettiniz, sizlere zevkli dakikalar geçirtmiş olduğuma sevindim. En avcı sahteler sizlere nasip olur inşallah.
    Sevgilerimle.

17. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Ali kardeş. Yaparken aldığım zevki sizlerle paylaşırken kat kat pekiştiriyorum. Bazen kendimi öyle kaptırıyorum ki boyama işine, avcılığından ziyede hayal dünyamdaki renk ve desenleri çalışıyorum. İlla her sahte avcı olup da balık tutacak diye kendimi şartlandırmıyorum.
    Sağlıcakla kal.

:) Serat kardeş, her insanın bir sanatkar yönü vardır. Ben geç de olsa ortaya çıkartmaya çalışıyorum. İnşallah herkese nasip olur; inan, iç dünyayı bir el becerisi ile dışa yansıtmanın verdiği hazzı bir tadan bir daha zor vazgeçer. Beğendiğine sevindim.
    Sevgilerimle.

Öyleyse hemen kredi arayışına girip orta halli bir atölye açmalı. Çıraklar çoğalıyor nasılsa :) Güzel yorumun için teşekkür ederim ismet kardeş.
    Sağlıcakla kal.

Güzel dileğin için teşekkür ederim üstadım. Yazdığım ana malzemelerin yanına ilaveler geldikçe evde ayırdığım köşe yetmez oldu :) bu gidişle ya balkonu kapatıcam ya da ufak bir atölyeye taşınıcam .
    Bol trofeli avlar dilerim, rastgele.

Ali kardeş, her geçen gün yeni teknikler öğreniyorum ve bu çalışmalarıma daha da renk katıyor; yaparken aldığım zevk de katlanarak artıyor. Üstad mertebesine ulaşana kadar daha çok yol katetmem gerekecek gibi. Yine de sizlere vermiş olduğum göz zevki sevindirici ve eksilmeyen ilginiz de teşvik edici. Teşekkür ederim değerli yorumun için.
    Sağlıcakla kal.

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ozcan Abi bu isin profesoru oldugunu bir kez daha kanitladin.Kesinlikle cok degerli ve titiz calismalar bunlar.Canina saglik Abicim :) ;)
    Hakikaten cok guzeller,cok estetikler ;)
    Rastgele...

19. OMMG

OMMG OKAN

Hepsi birbirinden güzel,anlatım sunum da enaz sahteler kadar güzel.Diyebilecek fazla birşey yok,ellerinize sağlık...

20. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    Elinize sağlık. Hepsi birbirinden güzel sahteler. Ancak benim merak ettiğim bir konu var. Bu sahtelerin yapımında kullanılan boyalar olsun yapıştırıcılar olsun, yapım esnasında solunması sağlık açısından sakınca yaratır mı? Her şeyin başı sağlık neticede. Allah sağlık, sıhhat, afiyet ve keyifli avlar nasip etsin.