Yeni çalışmalar için pazar araştırması

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında emreseven tarafından paylaşıldı.

1. emreseven

emreseven Emre

Arkadaşlar merhaba,

Bir süredir üzerinde çalıştığım 2 çalışma için fikrinizi almak istiyorum.Elimde taslağı hazır çalışma için sizin görüşleriniz üzerine prototip ürettireceğim.

1-Tasmatik

Bu üründe yemli beklemeli avlar için kamışa monte edilen küçük bir tasma sistemi sözkonusu.Sizin tasma atmanızı beklemeden balığın vuruş anında misinayı belli bir miktar hızlı bir geri sarım yapan sistem.

2-Takım Taşıyıcı

Her türlü takımı kamışın attığından daha uzağa taşıyabilen küçük motorlu bir sistem.

Her iki çalışmada kendi keşke olsa dediğim şeylerden türetildi.Ancak sizlerinde düşüncelerini almak isterim.?

Teşekkürler.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ben tasmalamasam, ben kamışı/takımı istediğim yere atmazsam neyleyim öyle balıkçılığı?

Moralin bozulmasın sakın, sen yine de sorularına cevabını ara Emreciğim. Ratgelsin.:)

3. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    3. Proje olarak çaparimatik olabilir. Çaparileri kolay açan ve otomatik toplayan bir sistem.
    Not: Tasmatik işini tuttum. Elbette kendin tasma atmak gibisi yok ta bazen saatler süren beklemenin ardından artık eeeeh be diyip iki laf etmek çin uzaklaşıyorsun ya işte o an için :)

4. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
  5. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Emre azmin için tebrikler, balıkçılıkta araştırmacılık ve bu araştırmalar sonunda geliştirilen en küçük bir şeye bile çok büyük saygım vardır. Bu yüzden şimdiden fikirlerine ve emeğine sağlık. Sadece şundan yana endişelerim var; insanlar yavaş yavaş balıkçılıkta çok kolaya ve hazıra yönelmeye başlıyorlar.. Otomatik saran çıkrık ve makinalar, tasmayı kendi atan sistemler derken insanlar kendilerini HAL-MATİK yapıyor farketmeden buna yanıyorum..

Eğer hayata geçireceğin daha önce yapılmamış çalışmaların var ise muhakkak patent falan almaya çalış, malum devir COPY-PASTE devri. Bunu tasarladığım takımlarda çok iyi anladım. Birçok takımı kendi tasarımları gibi zimmetine geçiriyorlar resmen bilmem ne usta tasarımıdır, ben buldum diye.. Hepsi seyyar tayyar olmuşlar ;)

6. emreseven

emreseven Emre

Görüşleriniz için teşekkür ederim.Açıkçası bende balık vurduğu zaman kendi tasmamı atmayı tercih ederim mesela.O kamışın ucuna gözleri dikerek gözler bozuluncaya kadar bakmak bile ayrı keyifli.Ama biryandanda off geç kaldım dememek için olabilecek bir sistem diye düşündüm.

Diğeri içinse; mesela şuan balığın oldukça açıkta,yada boğazın kanal kesimlerinde olmasından ötürü ne kadar sağlam bir kamış olursa olsun oraya takım indirmek imkansız.Bunu olabilir kalan bir sistem.

Çalışmalar elimde hazır ancak, detay ve görüntüsünü şuan itibariyle paylaşmıyorum.Neticede bir pazar araştrması yapmadan maliyete girmek mantıksızdı.Bu yüzden sizlerden görüş almak istedim.

Hepinize görüşleriniz için teşekkür ederim.

7. Bahsettiğin her iki sorun için de, yöremize özel çözümler uygulanır.

Kendinden tasmalama için; Bir fındık şamandıralı takım yapılır. 10 cm arkasına kocaman bir şamandıra bağlanır. Bu kadar. tırtıklarken değil ama alıp gideyim derken balık kendini tasmalar.
    Takım taşıyıcı olarak; Rüzgarı arkana alırsın. Takımın kurşununu strafor köpük üzerine yerleştirip suya salarsın. Yeterince uzaklaşınca küçük bir tasma ile kurşunu düşürürsün.
    İlkel ama uygun koşullarda iş görüyor.

8. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    merhaba
    öncelikle düşüncelerin güzel . ancak fikirlerini araştırma konusu eksik gibi .
    zira kendiliğinden tasmalama sistemi günümüzde aparatlarda üretilmiş olmasına rağmen kullanımı ilkel çağlara dayanan bir sistemdir.

konuyla ilgili eski zamanlarda kullanılmış ilkel bir kendiliğinden tasmalama sistemi görseli aşağıda

9. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Bu görseli görmüşken aklıma geldi de, kamışı uzun süreli olarak bu denli gergin tutmak malzemesine zarar vermez mi ki?