Yeni ekipmanlarıma yorum bekliyorum

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında sirhenry tarafından paylaşıldı.

1. sirhenry

sirhenry Hakan

Selamlar, bu hafta sonu Marmaris-Fethiye arası 7 gün full denizde olacağım. Ekipmanları son hali ile tamam. Varsa önerilerinizi öğrenmek isterim.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Makina ve sahtelere bakınca jig ve büyük balık hedeflediğini görüyorum.
    1 hafta tatil amaçlı gidiyorsan ve tanıdık bir tekne önceden ayarlamadıysan jig yapmak ve sonuç almak çok zor olacaktır. Zıpkıncı olupta, zaten bölgeyi biliyor, jige meyleden balıkların yerini biliyorsan o zaman sonuç alınabilir elbet.

Levrek sahteleri genelde küçük boydalar, spin kamışın varmı bilmiyorum ama atımı zor olacaktır. Bölgede turnanın da bol olacağını düşündüğümden biraz daha iri sahteler de götürürdüm. (13 - 17 cm arası sahteler)

Slikon olarak ta birkaç tür daha götürürdüm. (levrek hedefleyerek)

Jiglere kırmızımsı kalamar sahtesi de eklerdim.

Rastgelsin.

3. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    evet hakan bey hayırlı olsun masada güzel bir jig takımı görülüyor kamış cedros projig galiba aynısını kullanıyorum jig yapmadım ama tekneden dip yemli avda kullandım güzel kamış. Makina zaten kendini kanıtlamış bir önceki modelini yıllardır yemli levrek avında kullanıyorum şu kadar söyliyim shimano saragosa ve daiwa saltist makina raw yüzünden evde yatıyor o kadar rahat ve güçlü bir makina. yanlız bu masada görünen sahteler dışında spin kategorisinde hiçbir makina kamış gibi ekipman yok, ben yinede bir spin takım sahibi olduğunuzu tahmin ediyorum çünkü bu sahteleri kullanmak mevcut ekipmanla imkansız gibi ancak sırtı avı içinse o zaman başka tabi gayet güzel bir takım olmuş güle güle güzel avlarda kullanmanızı dilerim

4. sirhenry

sirhenry Hakan

Yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında sipariş ettiğim 4-5 adet daha sahte var onlar gelmediği için çekemedim. Genelde amacım büyük balıklar sizinde dediğiniz gibi. Tekne konusunda sıkıntı olmayacak çünkü 7 gün karaya çıkmadan hep teknede olacağız. Jig ve sırtı yapacağım için spin kamışa ihtiyaç duymadım açıkçası. masada 1 adet silikon var 3 lü yan yana duran iğnelerin altında. İyi bir levrek avcısı diye önerdiler kısmetse deneyeceğim. Kırmızı kalamar sahtesinide öneriniz üzere sipariş verebilirim. Önereceğiniz bir marka model var mı bu konuda?

5. sirhenry

sirhenry Hakan

Jig

Selamlar Engin bey. Evet kamış cedros ve sizinde dediğiniz gibi çok başarılı bir kamış olduğunu çok duyduğum için tercihim bu yönde oldu. Makine konusunda yorum yapmaya bile gerek yok sanırım :) Ben 7 gün teknede olacağım için spin ihtiyacı duymadım. Sırtı ve Jigging yapacağım bir kaç sahtem daha var ancak onlar foto çekimine yetişemediler. Dönüşte kısmetse avların fotolarını ekler ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşırım.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güzel günlerde kullanman kısmet olsun.

Şimdi Lambuka dönemi de.:confused::p Kıyılarda zargana peşinden koşuşturuyorlarmış.:p:p Ölüdenizin 600-700 m. daha ilerilerinden kıyıdan Lambukada alabilirsin. ( O bölgeler, dik inişli kayalıklardır. Kösele ayakkabıdan uzak durmalısın.) Ama hırçın balıktır. Sağlam ve uygun misina + iğne düzeneğiyle, yanınızda kepçe de bulundurmanız şart.

Rast gelsin.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hayatımda bir kere jig yapmışlığım yoktur. Lakin bir çok jig videosunda, jig sahtelerin altına monte edilmiş kalamar sahteleri görüyorum ve hepsi de genelde kırmızı renklerde. :D Vardır bir bildikleri diyerek önerdim. :D Şahsen ben olsam mutlaka eklerdim. Benim bir model önermem abes olur, internetten hoşunuza giden bir model bakmanız veya jig yapan avcılardan özelden fikir danışmanız daha isabetli olacaktır.

Sırtı şeklinde avlanacağınızdan başka sahte almanıza gerek yok bence.
    Tek slikonu görmüştüm. Onun yanına birkaç 6,5 cm raglou alıp, jighead takmadan kırma taşlık olan sıg sularda gezdirebilirseniz levrek turna gibi balıklar denk getirilebilir sanıyorum. :)

8. arkadas

arkadas ibrahim

mutu bir hafta dilerim birader

9. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    Bir besnili görmek çok hoş :)) selam Tevfik abi isotlardansın sanırım..bende özbaylardanım... Memnun oldum

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Merhaba Osman yeğenim.

Aynen dediğin gibi.:p :cool: :thumb:

Bende memnun oldum.:thumb:

Sevgilerimle.