Yeni kamış açılışı paşayla yaptı...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhabalar...

Bugün ikindin misafirleri evde bırakıp bir kaçamak yapayım dedim. Avlağıma gelince zokalı çiftli silikonlarımı taktım biraz uğraştım olacak gibi değil... Su istediğim gibi değildi. Hemen bindim arabaya başka mekana gittim. Zaman zaman birlikte avlandığımız bir abi oradaydı. Çok severim kendisini gönlü toktur sağolsun. Yine yaptı yapacağını dediki hemen at deminden beri bişey ısırıp bırakıyor dedireeling :rolleyes: Dedim abi zargana eniğidir parmak kadarlar ama durmadan peşinden kovalıyorlar heryerde var dedim. Ters ters baktı 'Lan ne zarganası kiloluk balık diyoz sana!' dedi:D İyi abi dedik.. Zokalı attım ama rüzgardan atılmıyordu istediğim yerlere erişemiyordum. Yan yana avlanırken 3-4 sefer kol gibi birşeyin bizim abinin silikonları kovaladığını gördüm. 'Almıyo namıssız!' dedi:D Bu arada bende 3lü raglouya dönecektim ancak yeni kamışımın atarı 10-30du. Şeffaf topu hassas kantarda ölçmüştüm ağırlığı 40 gramidk Çantayı biraz kurcaladım hafif bi zargana topu buldum:hungry: Taktım başladım atmaya...

Bikaç atış sonra dolaştı. Kesmeyeyim diye çözmeye uğraşıyordum neyse dedim zaten vakit az evde bağlarız onu kestim yenisini taktım. Bir iki sefer atmıştımkiii 30 metre ilerde zanggg bindi paşamızhihi Çeksem zor kaldırırım kayaların üzerinden. Bi 25-30 metre arkamda müsait bir yeri gözüme kastirdim kolu hiç sarmadan oraya doğru koşar adımlarla gittim. Balığı iyice yaklaştırınca misineden tutum kaldıracaktım ki birden depar attı ve diğer raglounun iğnesi elime girdi:D. Neyse dedim balık ucunda hiç değilse. İyice yaklaştırıp sakince alıverdim kıyıya. Sonrada epey fotoğraf çekindik:cool: Nede olsa şimdiye kadarki en büyük levreğimdi. Boyu tam olarak 45 cm:). Sezonunda avlanamadığım için çok üzülüyorum ama arada böyle sürprizler oluyor işte bu mevsimdede...

Uploaded with ImageShack.us

Sağlıcakla kalın...

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;

avlandığın mera bayağı berektliymiş bu ara çok batar oldun gözüme :D

Rastgelsin kısmetin bol olsun ne diyim :thumb:

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah elinize sağlık daha iriler rast gelsin

4. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    güzel levrek :) maşallah diyelim nazar değmesin :)

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    evet hemen hemen hergün levrek raporumu olur. maşallahın var, allah nazardan saklasın, başka videolardada izledim bu gri roglu iş yapar mış haberimiz yok.

6. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Onur kardeş maşallahı var yavrunun,darısı daha büyüklerine inşallah ...

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Abi inanmayacaksın ama raporlara baktım şöyle bir son 4 raporun hepsi farklı meralardan. Raporlamadığım avlarda olunca unutuyorum hangisi hangi meradan alındı:D.

Ayrıca teşekkür ederim abi sana özelden anlattığım sistemle alındı dikkatini çekerim:rolleyes:

Teşekkürler daha irisi biraz önce kaçtıcyrr

Teşekkürler daha irileri sizlerin olsun:).

Bu gri ve mavi beyaz çantanızda olursa sırtınız yere gelmez abi:). Boğazda 8.5 ragloularla çapari denerdim eğer sizin oralarda olsaydım. Muhtemelen kuyruksuz kalır hepsi ama bir kere de olsa denerdim:).

Teşekkürler abi gelde takılalım:D. Raporun babasını bugün çakacaktım ama poperıma hamle yapan en az bu boyda bi levreği ayrıca hırsız kurşun yapıp attığım tüm sardalyayı 70 metre görüten bir balığı kaçırdım:). Uzun zamandır en heyecan verici avlardan biriydi boş dönmeme rağmen:). O sardalyayı götüren akyamıydı lagosmuydu onun hayalini kuruyorum son 2 saattir:rolleyes:

8. sabriyazici

sabriyazici sabri

inşallah o irisi tekrar gelir :) sana zahmet takımdan bahsedermisin nasıl bi takım nasıl bi silikon bağlanış şekli falan bende bişeyler öğreniyeyim

9. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    Maşallah güzel levrek almışsın ellerine sağlık .)

10. dr.zeki

dr.zeki zeky

Onur merhaba;
    Güzel paşalar kandırıyorsun bu aralar :) tebrik ederim. Yeni kamışın da hayırlı olsun. Ben de son zamanlarda raglou ile iri ispendekler aldım. hatta kalamayı üşenip ayarlamadığımdan oldukça iri ( tahmini 3kg) bir paşa da ağzında koparttığı ragluoumla kaçıverdi derin sulara:( Neyse sormak istediğim şu: ben su dolan şeffaf şamandıra arkasına 150 cm 0.22 misina bedene ragluo bağlıyorum. ;Sanırım senin sistemin çoklu ragluo. özel değil ise nasıl bir sistem bu. köstek şeklinde mi bağlıyorsun diğer raglouları ? bilgi verirsen sevinirim. Özelden de yazabilirsin. Her ayrıntısı benim için önemli. Selamlar. ;Rastgelsin.

11. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Maşallah, paşada paşaymış hani. Şu bahsettiğiniz çiftli silikon takımı nasıl birşey acaba merak ettim doğrusu.

12. tekesss

tekesss mehmet uzer

Favori Kamış:
    ryobi fuji
    En İyi Avı:
    levrek/2,250 kg
    vallahi ben de isterim özelden kardeş arkadaşa bahsettiğin bilgileri, çok özendim şimdi, maşallahhhhh

13. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28426

3 lü fırdöndüsüz yapılıyor mersinde.

14. carsisamet

carsisamet samet

sen şu takımın fotosunu ve şemasını çizip at bence :D:D

15. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Yahu özelden attıysam öyle sıradışı bi özelliği olduğundan değil:D. Raporlardan önce bi konuda sormuştu Özkan Abi ben de konu bütünlüğü bozulmasın diye özelden anlatmıştım. Reşat Abinin verdiği şemanın çok benzeri. İki kulaç açıyorum misinayı. Takımın uzunluğu 1.5 kulaçtan birazcık daha fazla olacağı için düğümleride hesaba katınca 2 kulaç iyi oluyor. Sonra klipsi bağlıyorum. 1 metre kadar ara bırakıp ilk raglouyu köstek şeklinde bağlıyorum. sonra 80 cm boşluk ikinci raglou. Sonrada son raglouyu bağlıyorum. İlk ikisi köstek şeklinde üçüncüsü direk bedene bağlanıyor. 0.30 mm FC misina ile yapıyorum takımları. Hepsi bu:).

Daha önce hiç kullanamayanlar için : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20896

16. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    Maşallah raporunu görünce çok sevindim inşalla daha irieri nasip olur.

17. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:

Abi takımın yapılışını kısaca tarif etmeye çalıştım üstteki mesajımda. Yinede aklına takılan birşey olursa özelden yazarsın seve seve cevaplarım:).
    Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

Teşekkür ederim:).

Abi köstek şeklinde iki tane en arkayada direk bedene bağlanarak kullanılıyor yöremizde. Uzunlukları kamışınıza ve kendi boyunuza göre ayarlayabilirsiniz kabaca anlattım yukarıda. Teşekkür ederim daha irileri senin oltana vursun:).

Şöyle birşey:).

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51857

Yukarıda anlattım takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz:).

En olmadı onu yaparız:).

Eyvallah Ali Abi. Levreğe senle başladık ondan sonra tutturduk gidiyoruz:). Tek kızdığım şey artık yemli avlanamıyorum:D.

18. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    yemlide bir şey yok, ufaklarla uğraşma boş ver. Aksiyon olmağı zaman tadı olmuyor :)

19. dr.zeki

dr.zeki zeky

Alakan için teşekkürler. Bir de resimlisi olsaydı :) köstek boyu bir karış mı? 25 cm?
    VE bu köstek bağlamanın bir trik noktası var mı? teşekkürler

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Göz kararı yap gitsin abi. 20 cmi geçme ama dolaşmalar artabilir. 15-20 arası yapıyorum ben. Normal köstek bağıyla bağlıyoruz.