Arkadaşlar, ben çok küçük yaşlardan beri olta ile balık avlamaktayım, fakat 6-7 sene önce serbest dalış ve zıpkıncılığa başladığım için bu süre zarfında olta balıkçılığına ara verdim. O zamanlardan kalma bir iki kamış ve makinam var, bu aralar yeniden olta balıkçılığına başladım. Dün eski kamışın uc porseleni kırıldı ve bu vesileyle bir kamış almayı düşünüyorum. Eski kamış çok kullanışlıydı, 2.40 metre " Halley" marka ( bir zamanlar Karaköy den almıştım ) 30 -110 atarlı, telespin tipi bir kamış, hem kıyıdan zarganaya, hem yemli izmarite, hem yakın mesafe hafif kurşun ince takım çapariye, hem de su üstü çinekop sarıkanata co uygundu. Cok hassas ve ufak atarlı oldugu için 10 gram takımları bile yeterli mesafeye atardı. Şimdi, bunun biraz daha uzun ve biraz daha yüksek atarlısını almayı düşünüyorum, mesela yemli lüfer takımını da uzaga fırlatacak bir kamış, ama aynı zamanda zarganaya da kullanabilceğim, yani orta karar ( karbon olması iyi midir bilmem, ben eski karbondan cok memnundum ). Bu konuda muhakkak tecrübeli, bahsettiğim gibi "joker" bi kamış kullanan vardır. Öyle cok kaliteli birşey olmasına gerek yok, önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler