Merhaba arkadaşlar Avlak : Kadıköy takım : hırsızlı zargana takımı yem : kaya kurdu avlanılacak balık : zargana sabah havayı görünce dayanamadım ve yeni aldığım kamışı ve makinayı ( http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=36422 ) kaparak kadıköye gitmeye karar verdim yeni oltamın şanş getireceğine inandım ama hayal kırıklığı başıma neler geldi kamış daha 1 günlüktü. herneyse avlak yerine ulaştım önceden satın almış olduğum deniz kurdunu taktım oltaya savurdum bir yandan makinanın sarımına bakıyorum vs.içimde bir heyecan ilk zarganamı aldım koydum livara ikinciyi de aldım 20 dk sonra yemi yeniledim topu bir savurdum aman allahım oda ne elimde sadece makina ve kamışın en alt kısmı yani makinayı taktığımız bölüm var dona kaldım etraftakiler bakıyor ne oldu diye makinın hemen üzerindeki halka kırılmış bir şekilde kamış karbon ama en alt parçasını başka bir malzemeden yapmışlar halka kırılınca o malzemede nasıl olmuşşa çatlamış ve diğer bölümde içinden kurtulup savrulmuş suya misinadan tuttum çekmeye başladım kamışın diğer parçasını aldım tekra geçirdim kırık halde kamışı topladım koydum kenara o sinirle takımlarımı topladım yola koyuldum aldığım yere götürdüm kamışı verdim yenisini verecek birkaçgün sonra. bütün hevesim gursağımda kaldı böylelikle engin abi dediki : " hayırlı olsun umarım güzel avlar yaparsın güzel raporlar pylaşırsın.." nede güzel rapor kusura bakmayın fotoğraf makinam olmadığı için bilgisayar kamerası ile çektim çözünürlük pek iyi değil işte o uğursuz balıklar
avın için tebrikler hakan. Makianın telinimi açmayı unuttun acaba? bilinen markaları kullanmanı öneririm.
Kamış daha önce darbeye maruz kalmış anlaşılan. ya çantada yada rafta. ya da üretim hatası. Neyse ne , en azından atıp balık almışsın. Kadiköyde nereye gidiyorsun?
kardeşim geçmiş olsun göze gelmişsindir belki de kamış ve makinayı alırken iyi araştırıp düzgün birşeyler almak lazım. piyasada çok uygun güzel kamışlar mevcud. umarm yeni kamışınla sorunlar yaşamassın ama beni dinlersen biraz para koy kenara bu kamışında dursun kenarda daha güzel bir kamış ve makina al derim. biraz paraya kıy ama almadan önce iyi araştır ve avlanacağın bölgeye uygun bir kamış al. öyle benim gibi gidip te sağlam diye ağır bir kamış alma çok yorar seni kadıköy gibi yerlerde ben çinekop için almıştım ama istavrit avına gitiğimde çok yoruluyorum at çek yaparken...
evet daha öncesinden detaylı bir araştırma yapmadım kamış için malzemecinin önerdiği kamışı aldım belkide en büyük hatam bu oldu
Geçmiş olsun kamış için gerçekten üzüldüm armer firması ümraniyede tamda bizim şubenin yanındadır aldığın kamış markasının elegace olan modeli var onu almanı tavsiye ederim,güzel kamıştır.
Hakan öncelikle geçmiş olsun bende pendikte oturuyorum canlı yem aldığın yeri söylermisin bende alayım ava giderken
murat abi ben canlı yemi kadıköyden alıyorum iette duraklarının orada çay bahçesi var denize göre en sağda çay bahçesinin bitiminde bir amca var orada çakı çakmak şemsiye vs satar işte o amcadan alabilirsin öğrendiğime göre aynıı yerde 25 senedir tezgah açıyormuş ve kensidide oradan olta sallar kaya kurdu dışında kurşun zargana topu vs gibi ihtiyaçların varsa ondan alabilirsin yine herşey mevcut amcamızda