http://www.avmarketi.com/asp/product/13276/REMIXON-HEAVY-DUTY-KAMIS-200-300G-180CM http://www.avmarketi.com/asp/product/3185/REMIXON-FIESTA-35-MAKINE Linklerdeki makina ile motoru yeni aldım arkadaşlar..kıyıdan yakın mesafeli yemli avlar için aldm .kayalık alanda uzun kamışla hareket kabiliyeti kısıtlı oluyor..rahat olur diye düşündüm.sizce doğru bir tercih mi yapmışım?? yorum yaparsanız sevinirim..
kamış bot kamışı yüksek atarlı kıyı avcılığında pek verimli olacağını düşünmüyorum. gerçi nerede ne tür avcılık yapacağınızı ve ne kadar mesafe atacağınızı bilmiyorum ama...
Hayırlı olsun malzemeleriniz görüşüşte güzel bir kamışa benziyor ama kıyıdan pek rahat avlanabiliceğinizi düşünemiyorum hem çok kısa hemde atarı yüksek.. ulaştımı elinize kamış elinize aldığınızda güven veriyormu size bende tekne avı için böle bir kamış arıyordum
kamış ve motoru cumartesi günü istoçtan aldm ..kamış çok hoş.sağlam ve güvende veriyo..motor yağ gibi kayıyo desem yeridir kayalık alandan 5-10 metre ileri yemli atıp beklicem dedim bana bunları verdiler tabi kamışın kısa olmasını ben istedim.bu kadar değil ama başkada yoktu ellerinde bunun 3.50 si vardı oda bana çok agır ve büyük geldi.istedigim 2.70 civarı bişeydi olmayınca buda işini görür diyince vede kamışın misina gecen gözleri sargılı olunca dayamadım bende aldm ..yanlış bir seçim yaptım sanırım ...
birbirine bu kadar uyumsuz bir takımla ne avlamayı planladığınızı pek anlayamadım ama.... yine de rastgele,
özgür bey ben geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü istoça gittim..amacım karagöz avı için 3-4-5 no sesame seigo sliced iğne ,0.18\0.20 adını suan hatırlamadıgım kaliteli bir misina ,şamandıra ,ışık gibi malzeme almaya gittim..bana bu malzemeleri yücel bey tavsiye etti..kendisine burdan teşekkür ederim..yanlız kamış ve motor alma fikri bana aitti ve satan adamlara anlattım nerde kullanıcagımı ve ne yakalamak istediğimi bana bunları uygun gördüler ..daha önceden de istoçtan kamış ve motor aldım.bu kadar kötü olur..motor misina sararken gecen yol gibi bir yer var ordan paslandı ve sararken beni çok zorluyo..bide balık geldimi zaten bitiyorum..sizden ricam bana bu konuda yardımcı olun .aldığım motor ve kamışı kullanmadım geri götüreyim ve değiştirim..
en az 3.90 boyunda bir kamis alin bence makinada 40 lik degil daha buyugu olsun derim.180 lik kamisla beklemeli avda yapmak cok zor olur.hele yemli takim kursun felan kamis boyundan daha uzun olacagi icin.mesela eskinaya samadirali yemli takim yaparsaniz o kamisla atmak icin farkli teknikler aramaya baslarsiniz..henuz kullanmamissaniz degistirmenizde yarar var. rasgele...
İbrahim abiye kesinlikle katılıyorum eğer kullanmadıysanız hemen değiştirin. Kamış gerçekten çok kısa ve o kadar kısa bi kamışa da 200-300 gr atar çok yüksek. Sizin aldığınız kamış değil resmen kiren ağacından yapılmış bi sopa. Aldığınız makine ve kamışı değiştirme durumunuz varsa makineyi okuma ile değiştirin. Kamışın markası çok önemli değil ama boyu 3.50-4.00 arası olsun ve atarı da 100-200 olsun. Bence. Güzel avlar dileğiyle. Bir kaç makine tavsiyesi: http://www.avmarketi.com/asp/product/11706/OKUMA-FLAME-60-MAKINE http://www.avmarketi.com/asp/product/5082/OKUMA-POWER-LINER-PL-865-MAKINE
Bence de uyumsuz bi takım olmuş. maksimum kaç gr. kurşun kullanacaksan ona göre 3 metre civarı bi kamışla değitir derim ben.Fazla uzun olması hareket kabiliyetini azaltır bahsettiğin avlakta.Makinayı da 60 kafa çok ağır olmayan bi makinayla değiştir makina için ayırdığın bütçeyle hafife alınmayacak bir makina alabilirsin.
bence de kıyıdan avlanmak için biraz daha büyük makina ve biraz daha uzun (en az 2,70 cm)kamış kullanman gerekir diye düşünüyorum.
yücel'in tavsiye ettiği malzemeler karagöz için gayet uygun ve yerinde tavsiyeler zaten sevgili yücel karagöz avında maksimum tecrübeye sahiptir. eğer değiştirme imkanınız varsa ki hiç kullanılmamış ise değiştirmekle zorunlular, sadece karagöz değil genel kullanıma uygun olarak 'kısa mesafe atışlı dip akıntısı çok olmayan avlaklar' 3,20 ile 3,60 aralıklı 80-120 gr atarlı kamışlar ve 40'lık kafalı makinalar ihtiyacınızı tamamen görür.
kamış açıklamada belirtildiği üzere tekne kamışı, fiyatı da uygunmuş. Tekne veya sandalda avlanırken kullanabilirsiniz. Değiştirmek yerine ihtiyacınıza veya makineye uygun başka bir kamış alabilirsiniz. Esas makine beklemeli avlar ve büyük balıklar için çok küçük. Bence makineyi değiştirin o fiyata ihtiyacınız olan 50-55 lik bir makine ve 3m lik bir kamış alabilirsiniz.
Kalamanın ne olduğunu bildiğimize göre, arkadaşımız da makinasıyla devasa yayınlar tutmayı planlamadığına göre, bence en fazla 40 kafa birmakina yeterli olur. 50 ve üzeri bence gereksiz ağırlıktır. Elimde bir tane 30luk 1 tane 40 lık makara var. Önceleri ben de büyük balık için büyük makina desem de, olayın otomobillerdeki mantıkla yürümediğini biraz geç de olsa farkettim. Bütün olay elinizde kalaması güzel çalışanbir makina, üzerinde de 150 metre civarı vasat çekerli misina olması. Yani yabancıları izliyorum da, adam 7 kilo test çekerli misina, 50 lik makinayla vertical jigging yapıyor. Büyük balık yakalandığında balığı tabiri caizse paketlemeye çalışmanın hiçbir mantığı yok. Balık geldiğinde kalama açılır şöyle nazikçe yoklanıp balığın tepki vermesi beklenir. Hayyyt diyip tasma atıp yüklenirsek buna ne iğne dayanır ne de misina. Hadi onlar dayansa bu sefer de balığın ağzı yırtılır. Şu an beklemeli avlarda 40 lık makina kullanıyorum ve hafifliğinden ötürü de çok memnunum. Sadece çekerken daha fazla tur sarmak gerekiyor, o da gülün dikeni misali. Büyük balıkla başedebiliyor mu derseniz, fazlası var eksiği yok.
ben düz mantıkla düşünmüştüm. Sonuçta kalama kullanmak da ayrı bir ustalık ve iyi misina tercihi çoğu zaman yapamıyoruz ve dediğiniz gibi çoğumuz "haayt" deyip hemen tasmayı vurup balığı son sürat çekmeye çalışırız. Beklemeli av için 50 lik makine çok ağır değil. Kalamayı kapatıp kolayca sararsınız. Levrek gibi avlar için zaten ayrı bir stil gerekli. Kamışından makarasına kadar hafiflik ve kalama o zaman devreye girer. Burada soru kamışa göre makine mi? makineye göre kamış mı seçilmeli? optimum konfigurasyon ve dengeyi deneyip bulmak lazım. Uzun ve nispeten kalın bir teleskopik kamışta 30 luk makine çok komik görünüyor. Tam tersi 2.40m lik parçalı bir kamış için 50 lik makine takımı çok hantal bir hale sokabilir.
Ben de seçimin çok orantısız olduğunu düşünüyorum. Kıyıdan kullanım için çok kısa ve sert bir kamış tercih etmişsiniz bu kamışla avlanacığınız balığın ya ağzını yırtarsınız ya da balık oltayı patlatır. Pek de verim alabileciğiniz ürünler değil. en az 3.00m MH-H aksiyonlu parçalı bir kamış işinizi fazlasıyla görür. Kamışa seçeciğiniz makinanın devri ne kadar yüksek olursa o kadar iyi..