yeni kamışım ve makinam hakkında düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında narada tarafından paylaşıldı.

1. narada

narada taylan

merhaba arkadaşlar bu gün balıkmarketi.com dan makine ve kamış siparişi verdim umarım en kısa zamanda elime ulaşır. bu arada aranızda bu siteden alışveriş yapan arkadaşlar varmı sizce alışverişim kaç gün içinde elime ulaşır.
    KAMIŞ : SHIMANO ALIVIO AX 10000 TELESCOPIC 2,70 MT 70-130GR

http://www.balikmarketim.com/?urun-51752-SHIMANO-ALIVIO-AX-10000-TELESCOPIC-2-70-MT-70-130GR.html

MAKİNA : OKUMA TRİO 55 SPIN OLTA MAKİNESİ

http://www.balikmarketim.com/?urun-36071-OKUMA-TRiO-55-SPIN-OLTA-MAKiNESi.html

sizce bu makina ve kamış uyumlu olurmu? umarım güzel bir makina ve kamış almışımdır.
    yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Taylan bir şeyler yazıyorum şimdi belki moralin bozulacak ama gerçek bu kardeşim..açık olmak lazım

1- sipariş ettikten sonra iyimi - değilmi diye sorulmaz..
    2- balık avında muhtelif yöntemler ve muhtelif. takım çeşitleri vardır.. bu işi yapmak için benden sana tavsiye 4 makine 4 kamış (farklı) alman gerekir..

şimdi bana diyeceksinki abi ne yaptın...?

ama böyle bu iş ...

Kıyıdan avlarda surf teşkilatı
    tekneden avlarda tekne teçkilatı
    at çek için ayrı teşkilat
    tatlısuda ayrı teşkilat
    vs.vs.de var ..

Ayrıca.. bana kamış ve makine tavsiye edin olayıda yanlıştır..

- ben bir adet kamış ve makine alacagım dersen . sana şunu derim ,
    50-100 atarlı 3.60 teleskop kamış ile 60 lık makine al derim.. markası önemli değil derim.. çok ta pahalı bişi alma derim...

burda önemli olan avcı kişinin öncelikle hedefi veya hedefleri nelerdir onu saptaması == ardından forumda -forumlarda uzun bir süre araştırma yapması - oda yetmez ise forumda başlık açıp..ÖRNEK:

,-Degerli üyeler . ben bogazda istavrit tutmak için takım almak istyorum yada
    - sazan balıgı için şu mekanda avlanacagım ne yapayım? ne alayım?

şeklinde bir soru sormasında fayda vardır..

şu anda memlekette çok marka ve çok model var.. burda tavsiye edilecek olan ancak insanların kullanıpta begendiği şeyler olacaktır..

bana göre senin verdiğin sipariş pahalı bir sipariş param var desende gereksiz..

aynı işi görebilecek üçte te bir fiata yarı fiata malzeme ler var ..

gelelim işin en önemli noktasına bu cümleleri bu tür ortamlarda defalarca yazdım ama üzüldüğüm olay insanımız okumadan - araştırmadan hemen ''Tak ''soruyu yapıştırması ..

yaşantımızda kullandıgımız bir çok alet amaca uygun olmalıdır... oltalarda böyledir önce okumak araştırmak . hangi avda hangi tür malzeme gerekir bunları bulmak..

ardından karşılaştırmada bir takım ortak noktalara ulaşmak.. mesela

- ben bir surf takımı alırsam ki hafif olsun bunu hem bogazda çaparide hemde (atıyorum) şarkköye gittiğimde sahilden yemli balık avında kullanırım..yada sazan avınada kullanırım gibi..

Sevgili kardeşim dediğim gibi belki bana kızacaksın ama bana göre işin gerçeği bu..
    sana bol şans diliyorum..:)

3. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    abim noktayı komuş...
    (her kelimesiyle haklı)

4. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Muvaffak abi ye aynen katılıyorum.
    Ama seçtiğin takımlarda güzel. Bakımını iyi yaparsan seni yıllarca idare eder. Bol şanslar...

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Güzelce "Beş para etmez, bir çocuğa verip sevindir, çelik çomak oynasın" yazacaktım ki, Muvaffak abi gereken izahatı yapmış.

Almışsın zaten, daha ne yorumu bekliyorsun ki milletten? İyiyse de kötüyse de, olay bitmiş.

6. narada

narada taylan

daha önce göndermiş olduğum mesajları görmediniz heralde ve ya görüpte yorum yapmak biraz zor geldi elbette yorum yapan arkdaşlar var 2 gün üst üste 2 tane makine hakkında mesaj atıp makine hakkında yorumlarınızı bekledim ama malesef bir mesajıma 1 kişi 2. ye ise 3 kişi yorum yaptı. yorum yapan arkadaş sayısı çok azdı karar vermek için aylarca bekleyemeye gerek olmadığını düşündüm ve siparişten sonra tekrar bir mesaj yazdım. Bu arada kamış ve makine uyumlu olurmu sorusunu kamış makine ile uyumlu değilse elimde farklı bir makine var onunla kullanıp yeni makineye uygun kamış almak için yazdım umarım açıklamalarım yeterli olmuştur alınan ürün hakkında neden yorum yapılmasın ki makine ye uygun yeni bir kamış alınabilir bence ama yinede yorumlarınız için teşekkürler.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Taylan ne farkeder ki artık? Gereksiz bir konu olur bu andan sonra bu. Kimse burada birinin balık takımı danışmanı, diğerinin satın alma danışmanı, öbürünün balık bulma uzmanı değil. Herkes vakti ölçüsünde, bilgisi ölçüsünde bir şeyler yazıyor. Yada bunlar uymuyor, yazamıyor. Serzenişte bulunma hakkımız yok.

Ama "Ben aha şunu aldım, yorumunuz nedir?" gibi bir soru çok abes oluyor maalesef. Asıl biz sendne yorum bekliyoruz, madem aldın, bak, test et, neyse vaziyet, yaz buraya..

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Taylan ,,,Serdar kardeşimin dediği gibi dene bakalım ve iyi günlerde kullan saglık ve bol avlı günlerin olsun.. zaman içinde ve kendince yaptıgın araştırmalar ile ilerde sana uygun takımların olur..alırsın kullanırsın .. denersin etrafında gördüğün insanlardan ellerindeki oltalardan feyiz alırsın.. vs.vs..zaman içinde bilgi ve deneyim artar.. bizlerde zamanında 1 tane kamış ile başadık şimdi evde 10 tane makine 15 tane kamış var... 25-30 senelik Daiwa nın GS leri halen duruyor...:)

9. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bana göre;
    kamışın boyuna göre atarı fazla,
    makina kamışa göre büyük.

ben olsam bu boyda atarı daha düşük kamış alıp, üstünede 40 lık makina takıp atçek takımı yapardım, 55lik makinayada 330cm ama sizinkiyle aynı atar değerinde bir kamış alıp, birde beklemeli avlar için set yapardım.

ama bu benim tercihim :) eğer böyle aldıysanız demekki buna ihtiyacınız vardır, sonuçta hepimiz farklı yerlerde farklı şekilde avlanıyoruz.

10. narada

narada taylan

Merhaba arkadaşlar test etme imkanım oldu kaşık atarak 7 tane turna yakaladım 1-2 kg civarı malesef hepsi küçük olduğu için geri bırakmak zorunda kaldım makine süper çekerken hiç hissettirmiyor, bu arada 1tane büyük bir turna kaçırdım oda kıyıda atladı ama yemi tam olarak yutamadı heralde hemen kurtuldu, bu arada kamışta çok güzel, umarım bir sonraki avımda daha büyük turnalar yakalıyabilirim herkese iyi avlar kamışı ve makinye tavsiye edebilirim şansım mı iyi haber gitti bilmiyorum yoksa iş oltadamı ben bırakın 7 turnayı saatlerce olta atsam bir tane zor yakalardım

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İyi günlerde kullanman dileklerimle, kısmeti bol olsun.