Yeni kıyı balıkçısı tavsiye bekliyor

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Alper Çentez tarafından paylaşıldı.

1. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 4,20 - Okuma Safina-X Spin 2,40
    Favori Makine:
    Spro Super Long Cast FD 460 - Ryobi Ecusima 4000Vi
    En İyi Avı:
    30cm civarı geri iade Turnalar
    Gerçek anlamda balıkçılığa "Kıyı"sından başlamayı düşünüyorum.
    çevremden gördüklerim duyduklarım ve forumda avlaklarla ilgilili okuduğum alanlardan anlıyorum ki, benim av grubuma giren balıklar: Turna, Sazan, Karagöz, Mırmır, Levrek ve Zargana (dün levrek yakalama ile ilgili yazıları okurken ağzım sulandı)
    yeni bir olta takımı alacağım ve az çok edindiğim bilgilerle kendime bir kamış seçtim, yukarıda saydığım balıkların geneli için kullanabileceğim, ortalama bir kamış almak istiyorum.

bir tane 50/150 atarlı
    LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M

aynı oltanın aynı atarda 4,20m lik olanı da var.

bir de biraz daha ucuzu Remixon 3,60m var. kamışlarla ilgili yukarıdaki balıklardan "bu balık bu oltayla çok zor." dediğiniz ve başka bir tavsiyeniz varsa uygun kamış modelinin ucuzuna kaçarak 1 tane daha kamış alabilirim.

makina konusunda kafamda belirgin bir tercih yok ama surf makinalarının ilk deneme için fiyatları yüksek gibi geldi. uygun olarak LINEAEFFE X-FILE FD 50 MAKİNE dikkatimi çekti.

misina konusunun daha bir teferruatlı ve göreceli olduğunu gördüm. fazla detaya girmeden sağlam düğüm atmakta acemi birine hangi markanın kaç mmlik misinasını önerirsiniz?
    Saygılarımla...

2. themad2

themad2 Serdar

hiç bulaşma abi balık avı hastalıktır:)içki gibi sigara gibi başlayan bırakamaz.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    remingtondan vazgeç lineaeffe ler iyidir bu durumda bence kamış 100/150 gibi olsa daha iyi o zaman 100 gr kurşun kullanırsın korkmadan...
    çok kaliteli misinadan 0,28/0,30 kullanmanı tavsiye ederim markasına gelince
    onu sen seçicen fiat farklılıkalrı olabilir.bu arada berkley çok iyi misinadır.
    makaranın en üst kısmına shockleader misinayı da unutma..

4. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    Takım

sevgili Alper kardeşim eğer ilk defa makina kamış kullanacaksan daha ucuz bir takım toplaman hem daha hor kullacağından hem de kullandıkça kendine göre seçimlerini daha isabetli yapacağından senin için faydalıdır diye düşünüyorum ki hele o makinayı sana tavsiye etmiyorum. Makineyi kötülemek istemem ama söyle 50 YTL lik makineler arasında daha iyi diyebileceğimiz makineler var. Ben sana OKUMA TRAVERTINE TR65 örnek gösterebilirim. yine aynı siteden RYOBI ECUSIMA 6000Vi yı denemen tavsiyemdir. Ryobi biraz daha pahalı ama iyi makinedir. listeyi ustalarımız mutlaka genişletecektir.Buradan biraz yardım al maksimum fiyat/performansı yakala bence :) ama asıl tavsiyem kırıp parçalayabileceğin ama acımayacağın bir takım yap kır parçala ki sonra alacağın iyi makinaların başına aynı seyler gelmesin derim ben :) sevgiler saygılar rastgele :)

5. ZepHer@

ZepHer@ Nihan Özbay

Favori Kamış:
    canon fotoğraf makinesi
    En İyi Avı:
    sevgili eşim,80 kilo:))+birkaç istavrit
    slm

Tatlımcımm bu bol :)'lü anlatımın için hepimiz teşekkür ederiz:p

6. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    Reca ederim canım her zaman tükkan senin :)

7. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Hoşgeldiniz:) turna için bu kamışlar çok büyük daha hafif ve kısa kamış tercih etmelisin rastgele :)

8. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ilginiz ve önerileriniz için teşekkürler.
    makina-kamışa yabancı değilim, sıradan kamışlarla gücümü sonuna kadar vererek atış yapabiliyorum ama eskiden bu atar meselesi hakkında bilgim yoktu. "daha ileri gitmiyor mu bu meled?" diye söylenip dururdum. olayın, oltayı hesaba katmadan sadece daha ağır kurşunla çözülebileceğini sanıyordum. şimdi etkenleri az çok anlamama rağmen bir çok yeni bilgiyle karşılaştım ve hepsini bir anda kavramak gerçekten zor.
    ilk mesajımda belirttiğim tatlı su balıklarını es geçelim, çünkü daha çok deniz ağırlıklı avlanacağım. beklemeli avdan ziyade olta elimdeyken her an sert ve büyük bir balıkla mücadeleye girme ihtimalini ve balığın yeme saldırışını hissetmekten zevk alıyorum. "hadi oğlum ye şunu, hadi, hadiiiii" gibi :)

bir yandan yazarken bir yandan da düşünüyorum hala. belki olta seçimi yapmakta bile erken davrandım. bu durumda forumdaki arkadaşların ve abilerin, hangi balık türüne yönelmem ve buna meteakip nasıl bir takım hazırlamam gerektiği konusunda bana yardımcı olmalarını rica etsem daha uygun olacak.

Bu şaşkın balıkçıya yardımcı olmanız umuduyla...
    Şimdiden Teşekkürler

9. black01

black01 ilknur

Favori Kamış:
    çapari:)çapari:)çapari:)
    Arkadaşlar aslında ben bu işe satışla başladım ümraniyede satış mağazam var makine noktasında tavsiyem okuma /dan bir iki marka daha .Ayrıca yanıma bu forumdan geldiğinizi iletirseniz ciddi anlamda makinelerde indirim yaparım :)

10. balikci

balikci

Sevgili Alper,

Bulunduğun bölgede ne tür balıklar çıkıyor ve hangisinin peşinden gitmeyi düşünüyorsun? bunları belirtirsen tavsiyelerimizi ve önerilerimizi yazabiliriz ;)

Selamlar.

11. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daha önce Bülent Bey tarafından paylaşılmış, bu listeye baktığımda mudanya trilye en çok uğrayacağım yerler olacak. yazlığım kumsazda olduğundan zargana da listemde ve levreği kesinlikle denemek istiyorum. isparide porselensiz kamışla avlanırım. şimdilik bunlar için uygun bir kamış ve makine bulabilirsek, ilerde nasıl olsa ben de az çok bir deneyim ve bilgi sahibi olmuş olurum. olur da o zamana kadar pişemezsem nasılsa siz burdasınız. sağolun.

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hoşgeldiniz:)

13. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hoşbulduk.
    Vallahi canımdan bezdim kaç gündür araştırmaktan. surf alsam kumsazda dip kumluk ve balık genelde açıkta, kıyıdan uzağa atış yapmak için 100-200 atarlı 3,90 kamış uygun ama Kurşunlu ve ya Narlıya gidersem dip kayalık 100-200 atarlı makinayla şamadırayı ya da kumsazda zargana topunu ne kadar atarım?
    surf almayıp at-çek takım yapsam daha varlığından bile haberdar olmadığım levreği mi arasam. bu da yetmezmiş gibi aklıma tatlı su avını takıp sazana dip oltası mı yoksa sudak ya da turna için at-çek o da olmadı şamadıralı takım mı yapsam?
    son olarak tamamen kendim denemek ve cevapları kendim bulmak için parça başı maliyet ve kaliteyi düşürerek ikisi de deniz ve tatlı su ortak kullanım için 3,90m 100-200 atarlı surfle dip (sazan, yayın, levrek, çupra) ve 2,70m 10-30(?) atarlı at-çek, şamandıra (Turna, levrek,sudak) takım mı ayarlasam diye düşünüyorum... hep düşünüyorum, hala düşünüyorum, (bazı deyimler ne güzel söylenmiş; tıpkı düşünme hakkında söylenen gibi...)

forum genelinde okuduğum olta malzemesi seçimiyle ilgili diğer başlıklar kafamı daha da karıştırdı açıkcası. sanırım ben deneme amaçlı parça başına 10-20 ytl vererek 2 takım yapıcam. hangi balığın, nerede, nasıl yakalandığını, var mı, yok mu deneyerek tabi tavsiyelerinizi de dikkate alarak öğrenmek balıkçılık deneyimi açısından da epey faydalı olacak sanırım.

Teşekkürler...