Yeni Makinem Ve Misinalarim

Konu, 'Misinalar' kısmında maviyesil09 tarafından paylaşıldı.

1. maviyesil09

maviyesil09 HAKAN

Favori Makine:
    SHİMANO AERO TECHNIUM,SUPER ULTEGRA
    En İyi Avı:
    KAÇMIŞTI VE DE ÇOOK BÜYÜKTÜ
    Merhaba Arkadaşlar
    En sonunda almayı düşündüğüm makinamı ve malzemelerimi aldım.Makinem Shimano Ultegra 10000 XSB ve misinalar :

1)SpiderWire Ultracast Invisi Braid - SB Spulen (270m)
    Spiderwire:Durchmesser 0,140 mm, Tragkraft 12,70 Kg
    (http://shop.angel-domaene.de/produc...ltracast-Invisi-Braid==-SB-Spulen==270m-.html)
    Üreticisi Berkley.Yurtdışında bu ürünleri kullananlar Berkleyin Fireline ve Whiplash modellerine göre daha iyi olduğu belirtmişler ve bu modeli tavsiye ediyorlar.

2)1 x Secure Fishing Line Fluocarbon 1/4lbs Spulen
    Angel Domäne:Secure fluocarbon, 1570m, 0,280mm, 12lbs
    (http://shop.angel-domaene.de/produc...re-Fishing-Line-Fluocarbon-1-4lbs-Spulen.html)
    İnternette açılan sayfanın yöneticileri bu ürünü kendileri kullanmışlar ve kalitesinden çok memnun kaldıkalrını belirtmişler.Deneyeceğiz bakalım.:confused:

Ben genelde kıyıdan uzak mesafelere atabilmek için (100-150 mt :D ) bu makinayı ve de uygun olsun diye bu misinaları aldım.Hedef ise ÇİPURA!!!:cool:

Bazı yerlerde okudum,Shock leader diye birşeyler var.Normalde ilk misinayı (spıderwıre 0.14 mm-12,70 kg) makinaya saracağım ve ucuna da flurokarbon olanını (0,28 mm- yaklaşık 6 kg) bağlarım diye düşünüyorum.
    Anlayamadığım bir nokta ben uca bağlayacağım misinayı yaklaşık 3 mt. olarak ve de iğneleri de bu misinaya bağlayarak atmayı düşünüyorum.Shock leader denen şey bumu yoksa başka bir şeymi?Ve de benim takımımda buna gerek olurmu ? Ne dersiniz 150 gr.lık kurşunla kullanacağım bu misinalara ne lazım olabilir daha.Büyük ihtimalle de Rapala ile kullanacağım.

Bu arada kısa bir not.Açılacak sayfa Almanca.
    http://shop.angel-domaene.de/shop_content.php/coID/1/content/Liefer==und-Versandkosten

Burada adamlar Türkiye ye de mal göndereceklerini yazmışlar.Tabi önce Para ödenecek(Benim de yaptığım gibi).Kargo ücreti olarak 30 Euro alıyorlar.Yaklaşık 1 aydır internette nereden en Uygun olanını alabilirim diye arıyordum.En sonunda burayı buldum.(Almanyada tabiki).Burada özellikle Shimano makineler çok hemde çok uygun.Ben Shimano alacağım için bu makineyi karşılaştırdım.Ama diğer makinelerde kısaca göz attım fiyatları bayağı uygun başka yerlere nazaran.Olta kamışları ise daha uygun olarak başka bir adreste satılıyor.Onu da bir ara yazarım.

Bu adresi reklam olsun diye vermiyorum.Eğer Shimano makine almak isteyip de Türkiyede alamayan varsa :( faydalansın diye bu adresi veriyorum.İnşallah Shimanolar Türkiyede de bir gün uygun fiyatlara satılırda paramızı yurtdışına yollamayız.
    Hepinıze selamlar ve yardımlarınızı bekliyorum.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Makine kaçadır, nedir bilmiyorum..

Ama Spiderwire Ultracast InvisiBraid çipura avı için değildir. Tutmaz mı çipurayı, tutar hemde pek güzel tutar ama, bu avda onun saydamlığı pek fayda etmez.

Genede bu misinayı bu fiyata yakın rakamlarla Türkiye'de bulmanız mümkün zaten.. Neden yurtdışına bakıyorsunuz ki?

Bunun yerine biraz daha ucuzu olan klasik dynemaalara bakabilirsiniz, 100M'si 15 - 30 TL arası değişiyor. Çipura avında yeterli olacaklardır.. Bu Ultracast gerçekten güzel misinadır. Ama asıl amacı zaten adından belli: "Ultra atış.." Uzak mesafe atış için takdire şayan bir şeydir. Ama, her misina gibi çabucak eskir. Bu nedenle aynı randımanı verecek daha ucuzlarını almak daha iyi olur haliyle..

Diğer tercih ettiğiniz misina içinde aynısı geçerli. Pelikan misinalar bile ondan iyi netice verir. Herhangi bir artı niteliği yok. Eğer makul bir balık malzemesi satıcısına uğrarsanız, size bu misinadan daha iyisini ve daha ucuzunu sunacaktır sanıyorum.

Bence bu mamüller için yurtdışı ile muhatap olmaya gerek yok.. Yurtdışından alışveriş her zaman risk taşır. Bu risk genelde satıcıdan değil, gümrükten vs. kaynaklanır. Sırf alırken ayağına düştüğü için, gümrük memuru cazgırlık yapabilir, malınızı vermemek için bin bahane bulabilir. Bu pek yaşanmaz, genelde sorunsuz olur bu iş ama, her zaman risk vardır.

3. maviyesil09

maviyesil09 HAKAN

Favori Makine:
    SHİMANO AERO TECHNIUM,SUPER ULTEGRA
    En İyi Avı:
    KAÇMIŞTI VE DE ÇOOK BÜYÜKTÜ
    Makine Shimano Ultegra 10000XSB ve yaklaşık 115 Euro ya aldım.Zaten yurtdışında yaşıyorum.Onun için bazı malzemeleri buradan aldım.
    Gümrük meselesine gelince;Bayram öncesi bazı arkadaşlar 300 Euroya kadar olan paketlerin gümrüksüz olarak geçtiğini yazmışlar.Olur da bayram zamanı alışveriş yapmak isteyen olursa ,faydalanır diye düşündüm.;)
    Misinaların yanına dediğiniz Pelicanlardan da alıp deneyeceğim.Pek methediliyor.Deneye deneye öğreneceğiz artık hangisi en iyisi diye.:D
    Benim kafama takılan konu,Surf için kullanacağımdan,şu Shock leader denilen olayı yapıp yapmamam gerektiği.Eğer bu konuda yardımcı olan olursa sevinirim.Ben Spiderwire olanı misinaya taktktan sonra ucuna bir Fırdöndü ve sonraki iğneli olan 2-3 metrelik uç bölümünü diğer Flurocarbon olan misina ile yapayım diye düşünüyorum.Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.