Sevgili abilerim kardeşlerim; Yeni malzemelerin siparişini verdim. (Siparişleri verdiğim an o kadar mutluydum ki beni bir Erol Taş gülüşü aldıTek eksiğim elimde bir tavuk kanadıKendisini çok severim rahmetle anıyorum). Kamışı tatlı su avlarında,çapari avlarında,yemli avlarda yani bayağı geniş bir alanda kullanmayı düşünüyorum. Makınalar okuma marka.Sonuçta ölüsü yeter.50 lilik makınayı at-çekte dahi kullanmayı düşünüyorum. Amacım hem ucuz hem kullanışlı olmasıydı. Umarım beklentilerimi karşılarlar. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize selamlar.Sağlıcakla kalın. Rastgele. Ürün Kodu :7-THO-081039 Marka :RON THOMSON 390cm boyunda, 100-250g atarlı teleskopik kamış, 108cm kapalı boy, 565g ağırlık. 26.43 tl. Ürün Kodu :7-boundary-bd50 Marka :OKUMA 50'lık ortaboy makara, 4.5:1 devir oranı, 1 rulmanlı, Grafit makara, Grafit gövde, grafit yedek makara, önden kalama, genel kullanım için ekonomik fiyatlı makine 0.35mm/340m - 0.40mm/260m - 0.50mm/160m misina kapasitesi BD-50 4.5:1 1BB 390 31" 7 0.35/300 0.40/230 0.50/140 GR GR GR ABS 23,20 TL Ürün Kodu :7-trinity-tnf-350 Marka :OKUMA 60'lık ortaboy makara, 4.5:1 devir oranı, 3 rulmanlı, Grafit makara, Grafit gövde, grafit yedek makara, önden kalama, genel kullanım için ekonomik fiyatlı makine 0.35mm/300m - 0.40mm/230m - 0.50mm/140m misina kapasitesi TNR-60 4.5:1 3BB 440 31" 7 0.35/340 0.40/260 0.50/160 GR GR GR ABS 27,70 TL Asıl sitesinde bakmak isteyenler buyurun Linkler http://www.avmarketi.com/asp/product...-TELECOAST-390 http://www.avmarketi.com/asp/product...y-BD50-makine# http://www.avmarketi.com/asp/product...NF-350-makine#
Güle güle kullanma Emre,oltanda hep balık olsun da küçük dilini yut .Ürün firmanın stoklarında mevcutmuymuş inşallah telefonla sormuşsundur hayırlı uğurlu olsun tekrar
Emre hayirli olsun.Bazen ucuza pahaliya bakmamak gerekli.Cunku bazen ucuza aldigimiz malzemelerde cok cok kaliteli olabiliyor. Senin aldiklarininda kalitesinden hic suphem yok(Ron thompson+Okuma).Onemli olan temiz kullanabilmek. En guzel avlarda kullanman dilegiyle ; rastgele... Ayrica kamisin sadece 4 halka olmasi dikkatimi cekti.Bu atis mesafesini daha da uzatir. Gayri geriye raporlar kaliyor ...
Hayırlı olsun Emre ... biraz yoracak seni bu kamış şünkü mende de 4,20 kamış var aynı marka değil . 565 gr olmasada ona yakın 500gr makine ile birlikte 1 kg yakın oluyor bu da beni yoruyor at çekte....Neyse hayırlı olsun rast gelsin.
Site de var yazıyordu ürünlerin altında. Bakalım şimdilik sorun yok. İyi dileklerin için teşekkür ederim Daha iyileri sana olsun. Selamlar.
Öncelikle teşekkür ederim. Bundan önce okuma razor marka 1 bilyeli önden kalamalı makınayı kulladım.Denizde,sazan avında turna avında çok işimi gördü.Hepi topu 20-25 liralık makına.Bu makınalarında dediğiniz gibi kalıtelı olması ihtimaller dahılınde. Demek halka sayısı az olunca daha uzağa atabılıyoruz.Bunu da sizden öğrenmiş oldumAmacıma uygun bir gelişme oldu. İnşallah güzel raporlar paylaşacağım. Selamlar olsun.
Kamuran abi teşekkür ederim. Abi bende suan ıkı tane dam marka at-çek kamısı var.Birinin motoru eskıdı artık 50 lık boundry marka makınayı bu kamısta kullanmayı dusunuyorum.At-çek avlarımda.20-40 gr atarlı olmasına rağmen sazan avında veya diğer beklemeli avlarda iş görüyor. Bu yeni aldığım kamışla at-çek yapabileceğim tek durum çapari avları gibi duruyor.Makınayla beraber 1 kılo olacak assağı yukarı varsın olsun genc adamız sonuctaAv yaparken bişekilde yorulacağız değil mi Rastgele abi selamlar.
Tabii ki bu bahsettigim daha uzagi atma meselesi 50 metre felan anlaminda degil. Bahsetmek istedigim su ; halka sayisi az oldugu icin surtunme olayi biraz daha az olur.Bu da atacaginiz mesafeyi biraz daha uzatir.Ama halka sayisinin bu avantajinin yani sira bir de kucuk dezavantaji vardir. Ornegin buyuk balik geldiginde mucadele esnasinda cok halkali kamislara nazaran daha cabuk kirilma ihtimali var (onun icin kalama ayari cok onemli oluyor bu durumda)Bunun nedeni ise ; ornegin : cok halkali kamis herhangi bir zorlamada ( buyuk balik geldiginde yada agir bir nesneyi cekerken) bu gelen agirligi,mucadeleyi esit miktarda halkalara ve parcalara dagitir.Anlayacagin kamisa bu anlamda bir denge ve avantaj verir.Lakin az halkali kamislarda durum tam tersi. Soylede diyebiliriz ; birinin artisi digerinin eksisi,birinin eksisi digerinin artisi. Onemli olan kalama ayarini yapabilmek.Su da cok onemli ; aldigin marka Ron Thompson. Bu da bir avantajdir Rastgele...
Acıklamaların ıcın teşekkür ederim Emrah hocam. Açıkcası ayarlanabılır bır durum.Sonucta kalama ayarı elımızın altında!Buyuk balığı yakalayalım da gerisi kolay. Tekrar selamlar.